![]() |
![]() |
![]() |
|
|
majkla112 píše:Já osobně používám plátky značky Vandoren. Začni na měkkých plátcích 1 a 1,5 a když ti bude připadat, že už je dobře ovládáš, kup si tvrdší. Rozhodně nemá cenu pro začátek hrát na tvrdé plátky! Já jsem si jednou ve svých začátcích ze srandy zkusila fouknout na plátek 3 a rozeznít ho byl celkem problém, no a teď mi připadá měkký
barlaam píše:vzhledem k tomu že jsi úplný začátečník tak se poptej po plátcích pro klarinet od amati v tvrdosti 1-1,5 a kdyby chtěli vedět na jaký klaroš tak řekni na B. Vandorenky pro tebe nemají smysl, protože budeš častěji měnit plátek a vandorenky jsou 2x drazsi nez amati nebo rica a popros o minimálně 3 plátky
barlaam píše:vandorenky hraji lepe (sam na ne hraju) ale je to zacatecnik a kdyz odrovna platek za tyden tak se mu asi nebude chtit kupovat dalsi a navic mu pujdu spise o natisk
barlaam píše:mechanickým poškozením a to semi kdyžjsme začínal stávalo furt a to i když jsem používal kryt a vazne nevim k cemu by byly vandorenky na plastovým Staggovi, když z toho lepší zvuk stejně nevytáhne
barlaam píše:PRoti plastikovým klarinetům nic nemám, jen v této ceně lze koupit lépe, ale to není moje starost. V začátcích nedostane z toho dobrý zvuk a proto nevidím důvod kupovat drahé plátky a jestli podle tebe jsou Rico ŠPATNÉ PLÁTKY, tak degraduješ vetšinu českých hráčů na hráče, kteří si ani neumí vybrat plátek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník