Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Saxofon

Dechové, smyčce, další strunné, ...

Saxofon

Příspěvekod tom.batoh » 10.01.2011 0:13

Zdravám,
chtěl bych si pořídit altový saxofon, protože mám v plánu se na něj učit. Je to můj celoživotní sen, ale navím jaky si mám pořídit. Ze začátku bych si chtěl pořídit nějaký levnější okolo 13 000Kč, ale čím míň tím lépe. Ale zas ať to není uplný sh*t. Zajímalo by mě jaký byste mi doporučili, vím že jich v té ceně moc na vyběr není, ale čím vice napišete (nejlépe i s odkazy), tak budu rád. A taky se chci zeptat jestli se vyplatí pořídit si i bazarové zboží? Děkuji za odpovědi
tom.batoh

Re: Saxofon

Příspěvekod Genesis » 12.01.2011 23:51

Osobně mohu doporučit tento:
http://kytary.cz/keilwerth-s-k-y-alt-saxofon/HN098775/
- mám ho již přes dva roky ( a to i tenor stejného výrobce ), ani jednou v servisu ( výměna části mechaniky- nic takového ).To zde píši z důvodu, neboť se najde jistě spousta jedinců, co tuto verzi budou odsuzovat.
Hagstrom Isabella, Prudencio Saez Mod 2 a Strunalka
A a B klarinet Selmer
Alt a Tenor sax Keilwerth
Genesis

Věk: 29

Příspěvekod barlaam » 13.01.2011 15:22

Než variantu nového saxofonu nevalné kvality, bych se poohlédl po nějaké starší amátce, protože bude lépe znít a hlavně bude ladit, což v kapele oceníš, protože to nedoladíš pusou. A kup saxofon jedině s hubičkou a strojkem, jinak se ti investice prodraží. A hlavně bych se v začátcích poohlédl po učiteli, který ti určitě poradí s volbou. Pro více informací navštiv http://www.saxik.com/.
barlaam

Příspěvekod tom.batoh » 13.01.2011 16:51

barlaam píše:Než variantu nového saxofonu nevalné kvality, bych se poohlédl po nějaké starší amátce, protože bude lépe znít a hlavně bude ladit, což v kapele oceníš, protože to nedoladíš pusou. A kup saxofon jedině s hubičkou a strojkem, jinak se ti investice prodraží. A hlavně bych se v začátcích poohlédl po učiteli, který ti určitě poradí s volbou. Pro více informací navštiv http://www.saxik.com/.

Dobře děkiji za rady, ale to s těmi amátky, to chcete říct, že staré amátky jsou lepší než nový třinácti tisícový saxík , o kterém psal kolega na hoře, a tím mu děkuji za ochotu. Žiju v domnění, že amátky jsou to nejhotrší co se dá sehnat. ???
tom.batoh

Příspěvekod Genesis » 13.01.2011 18:18

Tak Amati není špatná věc, to určitě ne :!: .Jde hlavně o to, k čemu saxofon bude užívat.Neodpustím si již jednu poznámku k některým ,,poradcům,, na tomto fóru ( je to jen čistě můj pohled a názor ): pokud jsem hudebník-amatér, který hraje pouze pro sebe samého a s nástrojem nikam nejezdí, pak je zbytečné kupovat drahé varianty.A pokud se k nástroji chovám slušně, pak i takový Keilwerth SKY slouží do doby, dokud člověku drží chrup.
A a B klarinet Selmer
Genesis

Příspěvekod barlaam » 14.01.2011 11:56

Dobře děkiji za rady, ale to s těmi amátky, to chcete říct, že staré amátky jsou lepší než nový třinácti tisícový saxík , o kterém psal kolega na hoře, a tím mu děkuji za ochotu. Žiju v domnění, že amátky jsou to nejhotrší co se dá sehnat. ???

Amátky nejsou rozhodně nejhorší co se dá. Tady záleží kus od kusu, jak se kdo o ně staral, atd. Pokud vyrazíš s někým kdo tomu rozumí tak rozhodně seženeš lepší a levnější ohraný saxofon než nový, za 13 000.
Na tvém místě uvažoval o učiteli, který by ti saxofon na cvičení půjčil a potom pokud tě to bude bavit, by ti saxofon i vybral. Ale pokud chceš být samouk, v tom příadě ti fandím, tak bych spíše koupil ten nový saxofon.

Tak Amati není špatná věc, to určitě ne .Jde hlavně o to, k čemu saxofon bude užívat.Neodpustím si již jednu poznámku k některým ,,poradcům,, na tomto fóru ( je to jen čistě můj pohled a názor ): pokud jsem hudebník-amatér, který hraje pouze pro sebe samého a s nástrojem nikam nejezdí, pak je zbytečné kupovat drahé varianty.A pokud se k nástroji chovám slušně, pak i takový Keilwerth SKY slouží do doby, dokud člověku drží chrup.

Ten jiný poradce jsem asi já, takže opravdu záleží na účelu, ale i s levnou ojetou amátkou lze koncertovat a pravděpodobně i s tvým keilwerthem . Nechci říkat, že to jsou špatné saxofony, nikdy jsem na ně nehrál, ale kámoš z kapely jsi koupil podobné ságo a bylo hrozné.
Chovat se slušně k nástroji beru jako samozřejmnost, ale přesto budeš lepit podlepky. A můj učitel už zuby asi nemá a přesto hraje na ságo.
barlaam

Příspěvekod Genesis » 14.01.2011 12:31

Ještě k těm ,,chybějícím,, zubům: v tom případě ale musí mít protézu :)
A a B klarinet Selmer
Genesis

Příspěvekod barlaam » 20.01.2011 15:29

no bez ni by asi nemel natisk
barlaam

Příspěvekod Slayertplsko » 20.01.2011 18:37

Skus aj Bauhaus-Walstein. Kupil som od nich jeden tenor a som spokojny.

http://www.woodwindandbrass.co.uk/acata ... phone.html
Slayertplsko

Příspěvekod JohnyWM » 20.01.2011 21:55

Ja se přimlouvám za starší amatku, sám mám tenor, a nemůžu si stěžovat. Koupil sem ho za 10 + 6 sem dal za kompletní generálku, a v porovnání s novými nástroji jasně vede, ale hlavně díky tomu že je vyhraný.
Stonepick Agate 1,5mm -> Elixir nanoweb .10 -> Fokus H-strat -> Dunlop MXR CAE 404 wah -> Digitech Jemini -> Fender Blues junior
GD Sharp 0.88 -> Elixir nanoweb phospor bronze .11-> Ibanez AEL10e
JohnyWM

Zpět na Ostatní nástroje