od majkla112 » 1.06.2011 14:49
Souhlasím. Já osobně hraji každý den tak v průměru hodinu (někdy méně, někdy více) a teď jsem na to dojela, protože mám utahanou pusu a ani nemusím hrát 8 hodin. Jde o to, jak efektivní je trénink a jak si rozložíš jednotlivá cvičení. Jedno poctivě zahrané nátiskové cvičení bez ,,kiksů" ti dá určitě více, než 10 písniček. Někdy opravdu není na škodu ošidit ego a třeba si dát jeden den pauzu. Taky se nevyplácí podceňovat rozehrávání, když se dobře a poctivě rozehraju, sama se divím, jak mi to potom troubí. Důležité prostě je nic neuspěchat a postupovat po malých, ale jistých krůčcích. Sice se tě to asi netýká, ale pokud náhodou ano, tak rozhodně s trubkou nekombinuj jiné dechové hudební nástroje, kromě zobcové flétny, foukací harmoniky apod. Já jsem totiž hrála kromě trubky i na klarinet a domrvila jsem si tím doposud získaný nátisk. Na klarinetu totiž používáš jen spodní ret a na trubce oba, takže mám teď ten spodní ,,vypracovanější" a dělá mi to celkem problémy. Sanžím se to odbourávat. Celkem smutné ale je, že se nikdy učitel v hudebce nezmínil, že to vadí. Dokonce byl rád, že hraju na oboje.