od johnyz » 6.03.2012 23:31
máš pravdu, risk to docela byl. Ale natrefil jsem na dobrého prodejce, který rozprodával starší použité nástroje ve větším, takže se stačilo podívat na jeho hodnocení, komentáře a poptat, jak to chodí s přepravou. Jak se říká, odvážnému štěstí přeje.
Vzhledem k tomu, že hraju teprve 7měsícem, tak asi nejsem v pozici, abych ti extra moc poradil, protože ty zkušenosti, které jsem získal, jsou ve srovnání s ostatními, kteří se tomu věnují X roků, mizivé (i když pozvolna narůstají).
Taky jsem volil mezi elektrikou a akustikou, nakonec zvítězila akustika. Jsem i docela rád. Podle toho, co se píše různých fórech, tak akustické mají větší rozsah v dynamice tónu. Nejdřív jsem chtěl jít na rockovou hudbu s houslemi, ale stejně se musím učit základy, abych vůbec něco uhrál. A podle mého jsou na to nejlepší akustické housle, které se nakonec díky snímačům dají také počítačově upravit ...
Na spoustu zde kladených otázek nakonec najdeš odpověď až po čase, kdy budeš zjišťovat sám, jaké jsou rozsahy, možnosti. Ideální je do toho skočit rovnou a hlavně neustávat a pravidelně cvičit. Pravidelně doslova a do písmene. Taky jsem měl plno takových otázek, ale jakmile jsem začal, tak jsem zjistil, že jsou úplně nepodstatné, protože teď vím, že se toho mám ještě tolik co učit a otázky typu elektrika/akustika nahradily otázky typu Co zahraji, Jak to zahraji, S kým to budu hrát, S jakým doprovodem, Jestli budu stíhat rytmiku, Jestli bude správná intonace. Do toho - když se podívám na ty zkušenější houslisty, tak mne čekají 2-5 polohy, vibrata a spousta dalších věcí, na které se těším, že je jednou budu umět.
Dusítko mám jedno - z ebenu. Používám jen v krizi, mám radši plný rozsah všeho, co zahraju. Utlumí to jakž takž, řekl bych cca na 1/2, ale je to takový nezvyk, takový jakoby umělý zvuk ...