od Nero » 20.02.2008 16:58
Jak vidíte, včerejší anabáze ohledně migrace se nám poměrně rapidně vyvinula. Pri lidi, kteří se tu včera neobjevili, sem hodím jen pár informací, co a jak se dělo.
Když jsem okolo šesté hodiny zapnul forum, nadšeně jsem se usmál nad tím, že máme novou verzi phpBB. V zápětí jsem byl ovšem vrácen zpět na zem. Nejenže se snesla smršť negativních reakcí uživatelů na vzhled, zejména šlo o chyby ve funkčnosti.
Ano, design nebyl tak vyvedený, změna je ale život a myslím, že na podobný design brzo přejdeme (tedy doufám, že se pánové z kytar.cz ještě odváží někdy znovu migrovat). Ten vzhled doufám ale bude podařenější. Navíc druhý skin byl z půlky nefunkční, protože v něm chyběla česká sada obrázků.
Zásadním problémem bylo to, že při migraci došlo k nějaké chybě v databázi, některé příspěvky zmizely, ostatní ztratili časový údaj a dostaly jako datum odeslání 1. 1. 1970. Tyto thready poté phpBB začalo ignorovat a např. je odmítlo vyhledávat.
V tomto stavu nebylo možné forum nechat, tak jsem za stále smršti negativních výkřiků (které spočívaly v příčinách, ve kterých jsem já vůbec neměl prsty) snažil situaci řešit. Pokoušel jsem se upravit vzhled a najít ostatní chyby, bohužel, kvůli mým omezeným pravomocem a pravděpodobně i nějakým chybám v nainstalované verze jsem nemohl nic udělat.
Od 18:00 jsem jen seděl před obrazovkou a snažil se něco dělat, celej na prášky. Naštěstí mi pomohl du-lo a později jana - tímto chci oběma poděkovat. O půlnoci jsme se s janou dohodli, že současný situace je neúnosná a jedniné řešení je remigrace nebo degradace na starou verzi, navíc je nutné forum uzavřít, aby se zdě dělo co nejméněm, co by se mohlo poté ztratit. V 23:40 jsem začal uzamykat celé forum, poté napsal vedení, co se stalo a požádal je, aby problém řešili. Výsledek vidíte - jsme zpět na phpBB2. Hodil jsem na forum oznámení, ale lidi z kytar.cz kupodivu zareagovali hodně rychle, takže ho asi brzy odstranila degradace fora.
Když jsem dnes v půl jedné odcházel zničenej z fora, který bylo všem zamčený a z větší části nefungovalo, opravdu jsem netušil, co bude dál, a docela se bál. naštěstí vše dopadlo poměrně dobře. Od lidí z kytar.cz jsem zatím nedostal žádnou zprávu, co se dělo a bude dít, takže uvidíme...
Tímto se chci omluvit za zmatek, který zde včera propukl, budu se snažit, aby se nic podobného už nedělo. Děkuji lidem, kteří mě včera podpořili a prosím ty, kteří pouze nadávali, aby pochopili, že jsem taky jen člověk a že ne vše můžu a ne za vše můžu, a požádal je o toleranci, trpělivost a pochopení...
Děkuji.
Naposledy upravil
Nero dne 20.02.2008 17:01, celkově upraveno 1
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo [THD Hot Plate] :: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: TCE Nova Repeater :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::
Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.
PetrPeter 1975 - 2008