od oslotron » 8.09.2008 13:54
Ahoj! Já bych fakt nerad vyvolal něco jako hádku nebo tak. Ber to opravdu jako můj názor a mou zkušenost. Hrajeme beatovou muziku a rock'n'roll a to už hezkých pár let. Docela slušně si tím přivyděláváme. Většina kšeftů jsou soukromý oslavy, svatby, firemní večírky a tak, ale odehráli jsme i x vystoupení v Lucernabaru (ne jako předkapela někomu), Rock Café atd...Doteď hrajeme pravidelně veřejně a chodí na nás lidi (sám se tomu někdy divím:o). Nejsme rozhodně hvězdy, ani nemáme podobné ambice. Jde o to si zahrát a vydělat tím nějaký peníz, což se zatím dařilo. Minimálně na slušný nový auto už jsem si vybrnkal dost ;o) Mám poměrně slušnej kytarovej i basovej aparát i kvalitními nástroje, o hudbu se zajímám a můžu ti říct, že to o čem jsem mluvil nebylo hraní přes chrchlající kombo, ale v celku normální hraní. Stejným způsobem jsme třeba zvučili i na soukromé oslavě Michaela kocába. Michael Kocáb je majitelem velmi slušného hudebního studia, zvuku rozumí a neměl jedinou připomínku. Dokonce nám zaplatil víc. Sejně tak vypadali ostatní podobně odehrané kšefty. Ještě dodám, že se nejednalo o žádná špičková koma, jedno byl nějaký 50w tranzistor a druhý malej 15w lampovej Fender. Nemusíš mi samozřejmě věřit, ale možná bys byl překvapen, kdybys to slyšel. Rozhodně to nebyl zázrak, to určitě ne, ale když to srovnám s jinými kšefty... Zažil jsem spousta koncertů vyloženě zkažených zvukařem a to i v renomovaných klubech. O neustávájícíh vazbách, odposleších pouze na ozdobu atd. raději nebudu mluvit. A už vůbec ne o cenách, které si za to řekli. Ale to už mluvíme o lidech, ne o aparátu, já vim. Vážně nerad bych tě pohoršoval. Svým přízpěvkem nechci nikoho urazit ani nedělám nikomu reklamu. Píšu jen o svých zkušenostech. Ani nemám důvod tvrdit tu něco o čem nejsem přesvědčen. Osobně zastávám názor, že nejjednodušší řešení bejvá to nejlepší. Proto hledám něco jednoduchýho. Ale vím, že názory se různí. A děkuju za tvou radu, pokusím se vymyslet jiné řešení. Sám cejtim, že to nejlevnější nemusí bejt to pravý...Na omluvu pánů zvukařů ještě dodám, že jsem zažil i opravdu kvalitní zvuk, jen ne tak často, jak bych rád.
Naposledy upravil
oslotron dne 8.09.2008 14:28, celkově upraveno 2