Zdravím, chystám se pořídit si párový kabel. Doposud jsem měl mikrofony píchnuté přímo do mixáku...Takže jsem byl docela omezen umístěním mixu a tím i možností zvučit z lepšího místa v sále. Čeká mě teď v nejbližší době první větší akce co budu zvučit..asi pro 50-70 lidí a sál asi 7*15m. Chtěl bys se dostat z mixem asi do půlky sálu, 5 m před pódium. Co jsem si kde přečetl a viděl tak páráky jsou běžná věc..Ale určitě to má i svá úskalí, které je dobré, pro mě jako začátečníka, znát. Proto bych chtěl znalé poprosit o rady na co si dát pozor.
První věcí je už samotný párák..Hotový nebo si ho doma dodělat? (letovat umím celkem dobře)
např. Adam Hall 8 párů, XLR - XLR, 5 m 662,-
kabel sommer metráž 8+2, 1m - 149,- takže 5 m 745,- plus koncovky 16*60-80,- 1280,- takže 2000,-
Zvučím málo a nejspíš se na tom i nic nezmění a dost často ten párák asi ani nepoužiju. Takže bych se chtěl zeptat, jestli prostě nebude stačit ten Adam Hall. Nebo jestli mám čekat horší zvukové vlastnosti, vazbení atd.
Mechanicky mi na tom asi nezáleží, přeletovat se to dá vždycky, a mám vždy konenktory v záloze..
Moc děkuji za každou případnou radu, která mi pomůže se dostatečně připravit.