Vieš, ono je to tým, že si istý som

... hráme ako duo (dve gitary, elektrická a akustická)s backtrackmi, podklady sú pripravené u mňa v štúdiu, náš digitálny mix má starostlivo pripravené a do detailov vyladené presety, obaja máme mulťáky s volume pedálmi, kde sa dá pridať zvuk na sólo, okrem toho hráme väčšinou v malých kluboch a nie je problém vyliezť napr. počas sóla dopredu a popočúvať PA z pozície diváka, čo na každom koncerte robím, a všetko je v poriadku. A navyše, aj ľudia si zvuk chvália.
Ono keď má človek slušný mixák s presetmi, dobré PA a hrá v aspoň trochu znesiteľných priestoroch, nie je veľmi čo pokaziť. Namiesto soundchecku sa stisne jeden gombík, fadery vyletia dohora, ekvalizéry a efekty naskočia do svojich pozícií, a môže sa hneď hrať. To skutočne neni o tom, čo sa mi v ten večer podarí namiešať, či dačo nastaviť nezabudnem alebo dačo príliš "neprepísknem", znie to prakticky furt skoro rovnako, nastavenie je identické každý večer. Jak keď pustíš CDčko

.A keďže to ani s basmi ani s efektami moc nepreháňame a máme ich toľko, koľko treba, nezvykneme mať problémy so zaduneným alebo nezreteľným zvukom.
Nakoniec, zažil som kopec akcií, kde miestni zvukári dobabrali kapelám zvuk tak, že to bolo skoro nepočúvateľné. To ma nakoniec dokopalo k tomu, že radšej zverím svoj zvuk dobre nastavenému digitálu, ktorý si nastavím presne podľa seba, ako jedincom, ktorí majú so skutočným zvukárom spoločné len to, že vlastnia aparát a stoja za pultom. Iste, slušný zvukár vie urobiť dobrý zvuk, ale to musí tú kapelu poznať a orientovať sa v ich skladbách, musí mať vybavenie, ktoré mu poskytne možnosti na to, a takisto aj musí mať vkus ... A to je v "okresnej lige" viacmenej zbožné prianie, aspoň teda v našom regióne je to dosť bieda.