Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Projekt - ozvučení skupiny - prosím o rady

Dotazy, rady, zkušenosti ...

Re: Projekt - ozvučení skupiny - prosím o rady

Příspěvekod Paris » 19.11.2011 15:52

Hendrek píše:v jiném tématu jsou tyto hodně chváleny, proč tady naráží na odpor?

u me narazi na odpor hlavne to, kolik toho (a cim, a jak kvalitnim) posbiras a posles do dvou ubohejch bedynek. me porad pri predstave vetsi seslosti ty odposlechy vychazeji aspon 3 a k tomu 2 bedny smerem k obecenstvu. takze bych tam pritlacil (aspon na ty 3-4 boxy) a ubral jinde.

nebo tim druhym zpusobem - poridit akorat nejakou dalsi bedynku (box, kombo) klavesam a kytaram, a mikrofony pres malickej mixacek poslat do necoho, co bude jakoze mensi PA. tim by to haslo a naklady by byly odhadem 10-15t. (jestli to teda neni tak, ze mas tech 25t a chces je utratit).

kdybys nebyl tak daleko, klidne bych s tebou vymenil velkej A&H (asi A&H, ted si to nedokazu vybavit) za nejakej malinkej v jeho +- odhadnuty cene. ale z karlovarska na ostravsko je tak daleko, ze by i jen cesta byla drazsi (a ted zrovna nevim, v jakym je stavu edit: a ani si nevybavuju, kolik ma mikrofonnich vstupu. pousti se pres nej jen cedecka, obcas se na tom provozuje karaoke. mimochodem, taky to je nevyvazena sestava ;) jako PA tam mam 4 stary petipalcovy aktivni studiovy monitory v kazdym rohu).
Paris
Rádce

Příspěvekod Hendrek » 19.11.2011 16:07

Paris píše:
Hendrek píše:...(jestli to teda neni tak, ze mas tech 25t a chces je utratit)...

Asi tak. Pořízení těch věcí beru jako protislužbu za něco, čeho si cením na 25tis. O pár příspěvků výše (nebo stránek dříve) jsem zmiňoval, že to nekupuji pro sebe, vlastníkem bude provozovatel toho hudebního kroužku...

Pokud vidíš jen problém v těch monitorech, tak se to dá v případě nutnosti v budoucnu pořešit něčím jiným (lepším).
Squier Standard Strat Lace Sensor, Squier Standard P-Bass R.M.pickups, Dowina DCE555, Lanikai LU11, Lanikai LU21TE, Baton Rouge U3B
ZOOM G2.1Nu, Behringer BDI21, Lexicon ALPHA, Peavey Bandit 112 Sheffield, Peavey BASIC 112, Marshall MG10CD silver, MXL V67i

Obrázek
Hendrek

Věk: 30

Příspěvekod zzbar » 20.11.2011 19:52

Hendreku, dělej jak chceš, jsou to samozřejmě tvoje peníze. Zdá se mi, že už to máš od začátku stejně nalajnované a vymyšlené a že názory těch, co se ti snaží přispět radou, stejně nevezmeš v potaz (tvoje plné právo a nárok).
Nad některými věcmi, co tu zazněly, ale trochu zůstává rozum stát.
Kupovat mix podle toho, že se mi někam vejde nebo nevejde a né podle vybavení a počtu vstupů...
Tvoje přesvědčení, že se dá hrát i bez odposlechů... A tak dále...
To vše svědčí o tom, že se zvučením a muzikou teprve začínáš(neber to prosím osobně).
Vyhledej nějakého zvukaře ve tvém okolí, ať vám poradí, ať si vás poslechne, případně půjčí nějaký aparátek.
Budete mít něco, od čeho se odrazíte. A tím bude to, že budete přesně vědět, co potřebujete a co je pro vás nejlepší.

Zatím se mi tedy nejlépe jeví ta Parisova myšlenka, každý nástroj sám (komba) a do lidí pouze zpěv. Komba jsou každého věc, tedy ať si ho pořídí každý sám. No a za těch 25K to už nějak poslátat...
Tama, Paiste, Meinl, Powerstroke3,Basix,
Soundcraft, QSC, dBTechnologies, Proel, Audix, Shure, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Věk: 39

Příspěvekod Hendrek » 20.11.2011 23:13

Ano, přiznávám, řešení jsem měl již víceméně nalajnované, spíš jsem potřeboval poradit s konkrétními typy vybavení. V tom jste mi víceméně pomohli a tudíž vám za to patří i velký dík.
Teď už bohužel to řešení nebudu moct z nedostatku času překopat, protože odlétám na služebku a nebudu se tomu moct věnovat.

Můžu sem akorát pak napsat, jak to moje řešení funguje či nefunguje. Pokud to teda bude někoho ještě zajímat.

Ještě jednou díky všem za pomoc.
Squier Standard Strat Lace Sensor, Squier Standard P-Bass R.M.pickups, Dowina DCE555, Lanikai LU11, Lanikai LU21TE, Baton Rouge U3B
ZOOM G2.1Nu, Behringer BDI21, Lexicon ALPHA, Peavey Bandit 112 Sheffield, Peavey BASIC 112, Marshall MG10CD silver, MXL V67i

Obrázek
Hendrek

Věk: 30

Předchozí

Zpět na Ozvučování