od DJ Murano » 21.12.2011 23:36
No je tu ještě jedna taková věc, a to, že mám asi zvláštní odrůdu ucha, ale ještě se mi nestalo že by mi nějaký sluchátka/špunty padly a jejich tlumící účinnost byla maximální. Teda vlastně jednou ano, a to se sluchátky Sennheiser CX200. Zvukově na tom byly více než dobře, jenomže po měsíci přestalo hrát jedno sluchátko. A jelikož špuntový sluchátka z hygienických důvodů nereklamují, tak jsem se rozhodl zainvestovat do IE6...jedním slovem - zklamání. Mám je už rok a pořád (marně) čekám, kdy se rozehrajou, protože ty CX200 hráli o mnoho líp, když jsem je nedávno porovnával alespoň s tim jedním hrajícím sluchátkem. A co se týče útlumu, IE6 mi padnou jedině s nejmenším nástavcem a ještě to tlumí o čtvrtinu méně.
Toť trošku mimo, teď k věci:
Jsem zblbej z rozdílů měřítek studiových a venkovních jednotek intenzity zvuku. Útlum 25dB je ve studiu asi 3/4 celkovýho zvuku že? Kdežto 25dB venku se podle tech vševědných tabulek nezdá až tolik, takže nevim čemu mám věřit, každopádně na tom posledním koncertě mi ten "ječák" opilých fanynek opravdu rval uši, bez přehánění, bolest. Osud tomu tak chtěl, že jsem si IE6 zapomněl doma...Bubeník sice nejsem, ale nehrajeme na velkých pódiích, takže stojim tak, že mi činely pěkně řežou do uší, čiliže to výjde tak nastejno.
Asi to vypadá, že se snažim přesvědčovat o tom, že varianta 25 bude lepší, ale snažim se co nejlépe popsat situaci a můj stav.
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Nightwish tribute band - Wishmasters | Popový projekt - Maora |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Ibanez Talman, Baskytara Ibanez GSR180, home-made Berimbau, zobcová Alt flétna, Cubase SX3, FL Studio 10, široká databáze free VST a VSTi (cca 1GB), AmpliTube3, GuitarRig 4, samply z freesound.org, kdysi malý djembe bubínek