Zkus mi prosím tě (a myslím že nejen pro mě ale i pro jiné hloubavé duše to bude fajn) poslat přesný typ toho mixpultu i přesný typ té bedny.... teda konkrétní webík s technickými parametry by byl úplný ideál a pak se to dá lehce rozlusknout .... nebo alespoň oskenovaný ten manuál (zapojení, technický parametry)
Tvá idea o jiné citlivosti - samozřejmě že obě ty bedny nebudou identické, ale na to pamatuje norma jistou tolerancí.
První indície, dle které jsem si jistá, že chyba je jen a jen v zapojení přístrojů k sobě (mix-bedna) respektive použití těch nesprávných konektorů, je tvá zmíňka o "mikrofonu napřímo do bedny"!! laicky řečeno: Mikrofonní signál je tak slabý, že vyžaduje patřičné předzesílení na vyšší úroveň, aby dostatečně vybudil vstup koncových zesilovačů. Tohle předzesílení (a korekce + další srandy) obstarává z podstaty věci mixpult, a z něho pak leze na výstupu již signál větší úrovně, takové co dokáže vybudit koncový zesilovač (ať už samostatně v krabici, nebo jako součást aktivního reproboxu).
Do vstupu toho koncáku, případně aktivní bedny když pak zapojíš mikrofn přímo, neměl bys slyšet nic, nebo TAKŘKA nic!!!! Proto se domnívám, že v tvém JBL boxu dozajista bude ještě nějaký další vstupní konektor s označením "LINE IN" (nebo tak něco) a do něho by se měl zapojit výstup z mixu.
A znovu připomínám to symetrické zapojení!! To tam nejspíš bude (abychom si rozuměli: Symetrické, tedy signál, invertovaný signál a zem = 3 dráty v konektoru!!).........
Víc ale opravdu až po shlédnutí těch přístrojů živě, nebo jejich technické specifikace..

Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack, doublepedal a ostatní HW GIBRALTAR, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky BALBEX... a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "