Wohma píše:XLR neni urcen na zesileny signal, jeho pouziti je vyhradne na mikrofonni a linkovy signal (+digitalni AES/EBU). Pokud potrebujes propojit XLR a Speakon, tak bude nekde chyba, protoze Speakon je zase vyhradne urceny na propojovani zesilovacu a reproduktoru.
Mozna by bylo lepsi lip okomentovat, proc to vlastne potrebujes. Jestli ta bedna ma v sobe XLR konektor, tak bude IMHO aktivni a tudiz do ni nesmis prat signal ze zesilovace (maximalne nakej linkovej vystup).
Budu oponovat, XLR se celkem běžně používá i u výkonových výstupů zesilovačů. Konkrétně máme třeba basový zesák TraceEliot - 350W a je tam XLR a jack. Taky jsem viděl spoustu PAčkových zesáků s XLR výkonovým výstupem- pravda byly to výkony okolo cca 500 - 1000W, ne víc. Mimochodem na své homemade kytarové bedně mám taky XLR, přijde mi to jako mnohem kvalitnější spojení než obyč jack kde je dotyk pouze v jednom bodě. Třeba u toho TraceEliotu už je to znát, ten jack se hodně zahřívá, Canon nikoliv, toš tak.
Fakt je že Maslak nepíše kde se ktarý konektor nachází, takže úvaha o aktivních reproboxech je na místě...