od letadloman » 3.10.2009 11:57
zdravím,
náhodou jsem narazil na vaši diskuzi a shodou okolností jsem i ten, co aktiv monitor Craaft 200W, ze zda zmíněného inzerátu prodává.
Rekl jsem si, ze prispeju se zkusenostmi s tímto monitorem.
Také jsme hledali odposlech na zpev do zkusebny. Nejdrive jsme zacinali na podomacku zapojenych starych bednach a jeste starsim zesilovaci, o vykonu ci dokonce kvalite se nedalo moc mluvit. Postupne jsme vyzkouseli vsechno mozne, zpivalo se i pres kyt. komba (tranzist.). Co se dalo pospojovat, zapnout, pichnout do toho mikrofon- to se vyuzilo:) Reknu vam, to byly casy, paradni. Postupem casu sme jiz chteli neco kvalitnejsiho...
Sehnat aspon jaktak kvalitni a levny aktivni monitor na zpev do zkusebny je docela kumst. Rozhodne je to ale nejlepsi volba = proste all-in-one. Staci jedna bedna a nic vic.
Po debatach o vyrobcich typu prave RH Sound apod jsme objednali z ebay.de tohoto Craaft 200W. Vcetne drazsi dopravy z nemecka to stalo 8000,- Kč. Sli jsme do risku, protozue znacku tuto v CR nikdo neznal. A vysledek? Risk se vyplatil. Bedna ma opravdu velmi pekny zvuk- ciste a citelne vysky a velmi solidni basy (bedna je drevotriska, to hraje svou roli). Uprimne receno, na odposlechu, kterej je celej z plastu se ten material podepise i na zvuku, jakej z toho jde. Drevo je o dost zvukove teplejsi a prirozenejsi. Ale to je znama pravda, co urcite vite. I lide z branze (zvukar, kamarad ze studia) byli zvukem mile prekvapeni. Nerikam ze je to profi zvuk, ale pomer cena/vykon je skvelej. Vstupy ma na vsechno mozny. 200W do klasicky zkusebny staci tak akorat. Z minusu k bedne bych uvedl, ze je delana vice mene na jedno pouziti. Kdo se chce podivat dovnitr, musi odlepit predni mrizku s molitanem. Jde to, jen ztrati trochu z te sve estetiky.
Mimochodem, kamarad, kterej ma jazz music bar v domazlicich dela ozvuceni koncertu (jen zpev a dodatecny prizvucovani nastroju) prave s Craaft 200W aktiv a ted chce jeste Craaft 200w pasiv, kterej se da pekne k aktivni pripojit a vykon se zdvojnasobi. Na pousteni hudby taky vyborne. Vse za vyborny peniz. Staci zkouset. Nekdy rick vyjde.
Zdravim a preju hodne uspechu pri hledani, nemene pri hrani!!