Stránka 1 z 1

Pomoc s JBL LSR305

Napsal: 31.01.2018 19:49
od Redbow
Dobry den. Dufam ze nevadi ze som slovak. Chcel by som vas poprosit o radu.

Mam doma monitory M-Audio AV42 a zvukovu kartu M-Audio Fast track. Funguju spolu cez velky jack a v pohode. Ale teraz som dostal dar ,,JBL LSR305-WH,,.......... https://kytary.sk/jbl-lsr305-wh/HN178048/
a ked tieto monitory zapojim cez velky jack tak je hrozny zvuk, neuplny, bez basov, akoby pod vodou hral. Akoby bol nedostatocny vykon alebo prevod zvuku. Neviem. Mohli by ste mi prosim vas poradit ako ich mam pouzit? Potrebujem nejaky iny specialny silnejsi kabel? Vzadu maju dieru pre velky jack (ktory som skusil) a potom nejaky vstup s tromi dierami, ale netusim co to je.
Budem vam velmi vdacny. Dakujem.

Re: Pomoc s JBL LSR305

Napsal: 31.01.2018 21:35
od rotten77
Když se na ty monitory zezadu podívám tak:
1) ten velký konektor se třemi dírkami je XLR
2) Pokud ti hráli předchozí dobře s jack konektorem, tak by to neměl být problém ani zde
3) Vzadu jsou přepínače LF TRIM a HF TRIM - zkoušel jsi měnit jejich polohy?
4) Je tam potenciometr pro volume - máš ho dostatečně nahlas (monitory je někdy potřeba dát klidně i na 100% a hlasitost si hlídat na zvukovce/mixu)?

Re: Pomoc s JBL LSR305

Napsal: 31.01.2018 23:19
od Ivan
Redbow píše:
31.01.2018 19:49
Dufam ze nevadi ze som slovak.
Nič si z toho nerob, dá sa s tým žiť...


No takto, neviem ako to myslíš, že fungujú spolu cez jack, lebo ani fast track a ani monitory AV42 zavne jack nemajú, iba RCA konektory, takže tu bude problém podľa mňa niekde v kábloch alebo blbom zapojení. Ako to máš poprepájané?

Re: Pomoc s JBL LSR305

Napsal: 1.02.2018 9:00
od rotten77
EDIT: Teď se dívám na zadní panel AV42 a Fast track a jacky tam fakt nejsou, takže pro propojení JBL jsi musel použít jiný kabel.

Asi bude fakt lepší, když nám pošleš třeba fotku, jak to máš zapojené/nastavené. Máš správně nastavenou zvukovku? Nemáš tma třeba nějaký EQ nebo něco blbě nastavené? Tím myslím (softwarový) ovládací panel zvukovky.

Re: Pomoc s JBL LSR305

Napsal: 2.02.2018 19:20
od Moleek
Sázím na to, že do symetrického vstupu posíláš stereo signál.
Symetrický signál je monofonní a je vedený jednou normálně a jednou s opačnou fází. Tyto dva signály se pak odečtou, takže je to odolné proti indukovanému bordelu (který se odečte, protože bude mít na obou drátech stejnou polaritu.
Stereo signál je (logicky) stereofonní a oba kanály mají fázi stejnou.... Po připojení do symetrického vstupu se tyto kanály odečtou a zbyde vlastně jenom to, co je v hudbě rozhozené do stran, a navíc ještě s opačnou fází.... Takže přijdeš o basy, většinou o zpěv a zbyde jenom rozplizlý bordel :)