Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Dobré české rock-metalové skupiny

Vše o kapelách a hudebnících ...

Dobré české rock-metalové skupiny

Příspěvekod hendy9 » 15.03.2009 0:23

Založit tohle téma bylo první co mě napadlo , když sem čet článek od Kustomátora , ve kterym psal , že v čechách je mnoho dobrejch muzikantů v ostřejších stylech. Když vynechám tvrej metal , tak mi výdou snad jediný 3 český skupiny, který za něco stojej .

THE Switch ...-to je podle mě kapela, která by v Americe byla celkem vysmátá
Ratlle Bucket..sice mi je nesimpatickej zpěvák , ael musim uznat, že některý věci od nich sou sdobrý
Satisfuction...tam už to trochu kolísá na zpěvu , ael je to podlemě dobrá hudba

...víc kapel neznám ...zkuste něco přidat
S průměrnou skladbou můžete dělat, co chcete, ale hit z ní nikdy nebude...k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech...
Čechy???...jsou začarovanej kruh. Lidi nechoděj na hudbu , protože(podle mě) je špatná. A muzikanti nemaj žádnou motivaci , protože na ně "nikdo" chodit nebude i když budou mít dobrou hudbu... nevim jestli je to mentalita čechů nebo trend, kterej přetrvává z komunismu....proto nejsem vlastenec a nemam rád komunisty...
Takže kdo chcete něco dokázat , musíte přes jinou zemi ...a na to nestačí jenom umět dobře hrát ...
hendy9

Příspěvekod Moleek » 15.03.2009 0:44

Hele tyjo máš pravdu.. těžko se vybírá dál.. Ale Rattle Bucket jsou špica
:APOLLO LP::DIMAVERY PB::Cort AD810 NS::EMS amp::custom box 412:
:Mapex Voyager(22',10',12',14',14')::ANATOLIAN, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::R-stick 5B

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Moleek

Věk: 20

Příspěvekod Wohma » 15.03.2009 1:21

Euthanasia
Sad Harmony (bohuzel uz s nima nezpiva jeden z nejlepsich ceskych zpevaku..)
Dying Passion

Tohle je moje svata trojice ;) Klasikou jsou jeste Arakain a nekdo ma rad SSOGE, ale ti se mi dost znechutili.

Jo a ted me jeste napada, ze Gatecrasher jsou celkem slusni :-)

Rattle Bucket mi teda jako spica rozhodne neprijdou.
PRS CE24, Engl Savage 60, ENGL E212V, Line6 M9
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod necross » 15.03.2009 1:23

Docela mě zaujala skupina CRUEL. Maj špičkovýho kytaristu kterej fakt umí.
Fender standart strat
Kramer Baretta III
Marshall VS65R+ Boss MT2
necross

Věk: 33

Příspěvekod Martin656 » 15.03.2009 3:10

Podle me treba takovy Ador Dorath nejsou vubec spatny....
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Martin656

Věk: 21

Příspěvekod Wohma » 15.03.2009 10:53

Martin656 píše:Podle me treba takovy Ador Dorath nejsou vubec spatny....
Souhlas, spatni nejsou :) Ale nikdy me od nich nebavilo vic jak 2 songy za sebou.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod hendy9 » 15.03.2009 15:10

necross píše:Docela mě zaujala skupina CRUEL. Maj špičkovýho kytaristu kterej fakt umí.

Ty Cruel , kdyby šikovnějc natočili zpěv a nešel by ve většině případů s kytarou a vzali někoho dobrýho k mikráku , tak by to bylo hodně dobrý.

2Wohma ty Dying Passion sou taky dost slušný, ael teda ta Euthanasia de úplně mimo mě
S průměrnou skladbou můžete dělat, co chcete, ale hit z ní nikdy nebude...k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech...
Čechy???...jsou začarovanej kruh. Lidi nechoděj na hudbu , protože(podle mě) je špatná. A muzikanti nemaj žádnou motivaci , protože na ně "nikdo" chodit nebude i když budou mít dobrou hudbu... nevim jestli je to mentalita čechů nebo trend, kterej přetrvává z komunismu....proto nejsem vlastenec a nemam rád komunisty...
Takže kdo chcete něco dokázat , musíte přes jinou zemi ...a na to nestačí jenom umět dobře hrát ...
hendy9

Příspěvekod afektband » 15.03.2009 15:28

Atari Terror
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvekod Pepe » 15.03.2009 17:14

Když dobrý kapely, tak určitě musim zmínit Arakain, jako u nás v tomhle odvětví legenda a udělala tu spousta práce. Myslim, že na český poměry kvalitní metálek a vždy si rád poslechnu a zajdu na koncert :wink:

U Satisfucktion se mi strašně líbí ten zvuk. Takovej "západní" bych řekl. Jinak zpěv se podle mě od prvních alb zlepšil. Broňa už se vyzpíval! Jejich koncerty maj výbornou atmosféru!

Dále musim zmínit Locomotive. Nestoři naší metalový scény. Konzíky strhující. Navíc zpívaj česky, což oceňuju. Člověk si s nima může zařvat v mateřštině.

Je toho plno, co z český scény ještě poslouchám. Tady jsem se rozepsal kvůli jihočeskýmu patriotismu :lol:

Dále jmenovitě: X-Core, D.A.D. (už se těšim do Suchdola, až je zřím naživo) Pikodeath, Krucipüsk, Debustrol (šokující novej videoklip), Hazydecay, Atari terror, The Switch, Proximity, Colp, Dievision, Seven (Běhunek namachrovanej, ale kytarista jak víno)

Je toho ještě mraky, vypsal jsem jen na co jsem si vzpomněl. Sice to jsou různorodý odnože metalu a ne jen čistej metal, ale myslim, že je to jedno. Jsou na stejný lodi ;)
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
!!! PRODÁM učebnici - Basová kytara - Vl. Hora !!!
Pepe

Věk: 25

Příspěvekod Red Bull » 15.03.2009 17:40

Pepe píše:
Dále musim zmínit Locomotive. Nestoři naší metalový scény. Konzíky strhující. Navíc zpívaj česky, což oceňuju. Člověk si s nima může zařvat v mateřštině.

Souhlasím Locomotive jsou hodně kvalitní muzikanti a protože jsou tak dobří, tak s nimi teď v dubnu hrajeme na jedné akci hrají hned po nás, začínám se na tu akci hodně moc těšit. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.

Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994]-> Mesa Boogie Studio 22 combo [1988] -> Savannah Ukulele (nové olejové ladící mechaniky) D ladění
Red Bull
Globální moderátor

Příspěvekod necross » 15.03.2009 19:19

No jo takovejch kapel kde se schovávaj dobrý hudebníci je a jsou to kolikrát výborný hráči ale trh se mi zdá jaksi přesycen takže moc šancí nemaj.
Fender standart strat
Kramer Baretta III
Marshall VS65R+ Boss MT2
necross

Věk: 33

Příspěvekod hendy9 » 15.03.2009 21:36

Pepe to bereš moc metalově. Měl sem spíš na mysli kapely jinýho ražení...ale příde mi že většina kapel co si napsal sou pro mě asi jako , že přídu na koncert dobrý , ael radši pudu za kočičkama než na ně...hlavně myslim, že metal je v tomhle dobrej, že neni , tak těžký vytvořit něco dobrýho oproti rocku...přece jenom vytvořit nákou silnou melodii neni zas taková sranda
hendy9

Příspěvekod Pepe » 15.03.2009 23:29

To Red Bull: Ty jo, tak si to užijte! To je jeden z mých muzikantskejch snů :wink: Bych se těšil, až bych se asi počůral :lol:

To necross
: Souhlasim, trh je přehlecen proto jsem taky napsal tolik kapel. Furt ale lepší než před 20-25 lety. To si tu měl metalovejch kapelek co bys na prstech napočítal...

To hendy9: Tak napiš jak jsi to myslel, vyjádřím se :wink: Jsem chtěl původně napsat jen o Arakainu a Satis, ale pak mi naskakovali další a další kapely, tak jsem se trochu rozepsal :roll: (sry)
U mě by to bylo asi naopak. Nejdřív koncert těch kapelek a potom (jindy) kočičky :wink: ideálně ale obojí dohromady! :D
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
!!! PRODÁM učebnici - Basová kytara - Vl. Hora !!!
Pepe

Věk: 25

Příspěvekod Scotty » 9.04.2009 8:39

Salamandra
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Scotty

Příspěvekod Wohma » 9.04.2009 10:41

Ja uplne zapomnel na Model Bazaar, vyborna kapela :) Ale metal to zrovna neni :D
Naposledy upravil Wohma dne 9.04.2009 10:58, celkově upraveno 1
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce

Příspěvekod cerfotoc » 9.04.2009 10:50

RATTLE BUCKET - v cesku asi moje nej
SHOCKWAVE - chlouba naseho mesta:)
DYING PASSION - chlouba naseho mesta:)
THE SWITCH
ATARI TERROR - na nahravkach se mi moc nelibi, ale nazivo to je narez
X-CORE
X-LEFT TO DIE
CRASHPOINT
BROKEN SIGHT
HAZYDECAY
a je jich vic, jenom si to ted vsechno nevybavuju:)

EDIT...
COLP
SATISFUCKTION
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc

Věk: 17

Příspěvekod Scyther » 10.04.2009 11:41

Toho je fakt hodně. :)
Jako musím připomenout mé oblíbence Helpness, pak Witch Hammer, ač se teď rozpadli, tak celkem dobří byli HC3, Six Degrees of Separation, líbí se mi hodně Hysteria, taky není špaté Annie´s trip, dark gambale, x-core, deaf 99, satisfucktion, ..............
je toho fakt hodně. Za totáče bylo "jednodušší" se prosadit. Nebyla taková konkurence. :) zase horší bylo aby kapela nebyla nepříjemná systému. D
Profil na UG
Bandzone
AVE SKLEPMASTER
-------------------
Cort Zenox Z-42(RM Colorsound + RM Custom)
Randal RH50T (hlava) + 2x12 s Celestion Clasic Lead a 2x12 s Century vintage (boxy)
Scyther

Věk: 26

Příspěvekod Moleek » 10.04.2009 13:49

Scyther píše:Toho je fakt hodně. :)
Jako musím připomenout mé oblíbence Helpness, pak Witch Hammer, ač se teď rozpadli, tak celkem dobří byli HC3, Six Degrees of Separation, líbí se mi hodně Hysteria, taky není špaté Annie´s trip, dark gambale, x-core, deaf 99, satisfucktion, ..............
je toho fakt hodně. Za totáče bylo "jednodušší" se prosadit. Nebyla taková konkurence. :) zase horší bylo aby kapela nebyla nepříjemná systému. D

HC3 se rozpadli? :shock:
EDIT: Ajo už si vzpomínám, že jim odešel frontman...
:Mapex Voyager(22',10',12',14',14')::ANATOLIAN, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::R-stick 5B

Moleek

Příspěvekod *Twisted.Brother* » 10.04.2009 14:05

co "Stracené Ráj"? nebo třeba klasika klasik - "Kabát"?
Obrázek
*Twisted.Brother*

Příspěvekod Moleek » 10.04.2009 14:29

*Twisted.Brother* píše:co "Stracené Ráj"? nebo třeba klasika klasik - "Kabát"?

Vtip? :lol: Je řeč o dobrých kapelách.. Né o vidlácích typu vožeru se, pobleju se :D

Moleek

Další

Zpět na Skupiny a hudebníci