Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Green day

Vše o kapelách a hudebnících ...

Re: Green day

Příspěvekod Steve Yzerman » 21.05.2009 14:17

billie.raf píše:
Steve Yzerman píše:
Kinx píše:nevi nekdo na co nahravali dookie? dost rad bych videl nejaky fotky nebo materialy ze studia :) myslim ze v te dobe hral na fernandes "blue" a JCM900 ale nevim to jiste. na insomniac se mi ten zvuk libi jeste vic, tyhle dve alba jsou moje srdcovky od detstvi :)

To by mě taky zajímalo. s**e mě, že na koncíku mají za sebou většinou jen reproboxy (zřejmě podle tvaru marshall, a maj tam zaškrtaný logo) a zesíky někde stranou buď vedle toho a vůbec to nezabíraj, nebo někde vedle podia. Ze studia budou fotky těžko, protože to je fakt kotel dlouho...

Co sem tak čet tak je to stará hodně upravovaná 100W plexi. Navíc pujčená od Larryho Livermorea majitele Lookout! Records (a nakonec mu ho dal). Ten zesilovač je hodně dobře vidět na koncertě ve Woodstocku a má na něm nasprejováno PETE, takže asi tak. A nebo je vidět v klipu Basket Case.
A ta kytara je Fernandes se SD SH-4 jak zmiňoval Kinx.

EDIT: teď sem si ještě vzpomněl že insomniac byl možná ještě nahranej na fender bassman a ňákej hiwatt ale to nevim už tak jistě

Přesně tuhle hlavu sem myslel. Když jsem viděl nějaký videa (z Goat island) tak tam měl 2 na sobě a opět začmáraný logo, ale to byl rok 2000...
Pak taky ještě na nějakým koncertě, kde hrál 21.century breakdown (Tam měl taky dvě na sobě, ale to je bohužel rok 2009 :))
A samozřejmě woodstock -> mám originál DVD a těsně předtim než začne hrát When i come around a mluví na lidi, tak je vidět pěkně za ním :)
Firebird, Rockwell Red-trip, boxy 4x12 Celestion Vintage 30, G-major, FCB 1010
http://bandzone.cz/intouch
http://bandzone.cz/projectgarage
Steve Yzerman

Příspěvekod jonas1 » 21.05.2009 14:33

Dookie je nahrana na upraveny SLPcko Roba Cavalla a na Insomniac pouzil dva upraveny Marshally Roba Cavalla, z nichz jedno je to puvodni z Dookie..fakt:)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
jonas1

Příspěvekod billie.raf » 21.05.2009 20:15

jonas1 píše:Dookie je nahrana na upraveny SLPcko Roba Cavalla a na Insomniac pouzil dva upraveny Marshally Roba Cavalla, z nichz jedno je to puvodni z Dookie..fakt:)

Jo pravda má to od Cavalla, se mi to s Livermorem nějak popletlo :) Celkem by mě ale zajímaly ty úpravy co na to sou provedený, protože sem nic nenašel...
Epiphone Les Paul Junior (Seymour Duncan SH-4, Kluson mechaniky, Wilkinson kobylka, Tusq nultý pražec, struny Ernie Ball .10, místo Tone je přepínač single/humbucker), Jolana Tornádo -> trsátka Dunlop Tortex .73, Dunlop Delrin .71 -> kabel Sommer Spirit XXL + konektory Neutrik -> Boss TU-2 -> Boss BD-2 -> Dunlop Cry Baby -> EHX LPB-1 -> Marshall Valvestate 8080, rozestavěný Marshall SLP 1959
billie.raf

Věk: 22

Příspěvekod dayslypper » 24.05.2009 11:31

Tato kapelka se mi celkově hodně líbí. Zpěvákova barva hlasu je hodně nápaditá. Intonace čistá. Hlas je tak velmi oslovující. To je společně s jednoduchými a šlapavými rytmy a chytlavými melodiemi základ jejich úspěchu.

Je to jednoznačně klasika populárního punk-rocku. Myslím, že byli tehdy v podstatě jedni z prvních, co dokázali punk vytáhnout z klubů, za čež jim skalní fanoušci punku asi vděční nebudou. V podstatě mohou za tu punkovou mánii, co se po nich strhla. Ale můj vděk si rozhodně zasluhují. :)
dayslypper

Příspěvekod Zejus » 29.07.2009 22:11

dayslypper píše:Je to jednoznačně klasika populárního punk-rocku. Myslím, že byli tehdy v podstatě jedni z prvních, co dokázali punk vytáhnout z klubů, za čež jim skalní fanoušci punku asi vděční nebudou. V podstatě mohou za tu punkovou mánii, co se po nich strhla. Ale můj vděk si rozhodně zasluhují. :)

taky si to myslim....pripadne mi ze vetsina novych punk. rockovych kapel je kopiruje...uz to ale zacina byt nuda :|
Zejus

Příspěvekod Kacoote » 17.12.2009 17:58

Green Day mají skvělou hudbu, i když mám radši jejich starší songy (She, Minority, Warning, Waiting, Time Of Your Life), ale třeba American Idiot taky neni špatný. :)
kytara: Squier Affinity strat
kombo: Fender 15G
efekt: Marshall Guv´ Nor
kabely: ProCo (3m a 6m), Planet Waves (6m)
..Dunlop trsátka, popruh Perris Leathers...
Kacoote

Věk: 18

Příspěvekod Zejus » 7.06.2010 14:06

chystate se na koncert?
Zejus

Příspěvekod Disasterpiece » 7.06.2010 22:21

Zejus píše:chystate se na koncert?

Jo, ja tam budu, sice ne kvuli GD ale kvuli Billy Talent.
Eyes are glaring red with a conscious set to kill.
Disasterpiece

Věk: 21

Předchozí

Zpět na Skupiny a hudebníci