Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Gustavo Guerra

Vše o kapelách a hudebnících ...

Gustavo Guerra

Příspěvekod kristynatrochtova » 16.10.2010 14:37

Možná už ho někteří znáte, je to skvělý brazilský kytarista. Nevím, co o něm mám napsat, ale můžete si ho poslechnout na youtube: http://www.youtube.com/user/GGuerra
Nově otevřený web o ukulele!
Obrázek
http://ceskeukulele.blogspot.com/
kristynatrochtova

Věk: 14

Re: Gustavo Guerra

Příspěvekod Solstice » 14.12.2010 20:29

Zrovna včera jsem si na něj vzpomněl a sjížděl jsem nějaký jeho videa... jde o asi nejlepšího "youtube" kytaristu vůbec, doporučuju všem. Je úplně jedno, který z jeho videí si pustíte, klidně to může být i jenom nějaká předváděčka krabičky, který dělá reklamu, je to úplně fuk, vždycky vás ale ohromí neuvěřitelným citem pro melodii, výstavbu skladby a frázování. Miluju tyhle věci, kdy kytara doslová zpívá a skladby zkrátka musí být instrumentální, protože tam pro zpěv prostě není místo a navíc by vyzněl v porovnání s kytarou naprosto fádně a omezeně. Na Gustavovi je navíc vidět neuvěřitelna lehkost a radost z hraní, která se automaticky přenese i na posluchače. Pro mě je to asi nejzajímavější současný "guitar hero", asi i víc než Satriani, Vai, Gilbert, Loomis, Petrucci, Friedman a všechny tyhle modly, který pro mě vždycky něco postrádaj, Guerrovi ale nechybí nic. Opravdu, "go check him out", navíc je to krásný protipól všem těm nesmyslným honičům a leštičům hmatníků z řad současných technických metal/corových žánru, kterým Guerra jasně předvádí, co to znamená HRÁT.
Solstice

Příspěvekod mtmccox » 15.12.2010 17:23

Solstice: Hraje pěkně, samozřejmě ho obdivuju, ale nezdá se mi, že by leštil hmatník o něco méně než zmínění Satch/Vai.. alespoň ne z videa od Kristýny :)
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Věk: 21

Příspěvekod Paris » 13.03.2012 14:35

z tematu "Bezejmenní hrdinové Youtube :)"

Uploaded by GGuerra on Aug 11, 2011
Paris
Rádce

Příspěvekod Paris » 13.03.2012 14:39

Paris
Rádce

Příspěvekod Mast3r » 13.03.2012 21:53

mtmccox píše:Solstice: Hraje pěkně, samozřejmě ho obdivuju, ale nezdá se mi, že by leštil hmatník o něco méně než zmínění Satch/Vai.. alespoň ne z videa od Kristýny :)

Solstice píše:navíc je to krásný protipól všem těm nesmyslným honičům a leštičům hmatníků z řad současných technických metal/corových žánru

Pokud vím tak Satch ani Vai metalcore nehrají :wink:
Ibanez S520EX :: Roland Cube 30X :: M-Audio FT MK2
Obrázek
Mast3r

Zpět na Skupiny a hudebníci