Díky za názor.
Kdo říká, že Blaze je špatný zpěvák, nemá pravdu. Má zkrátka jiný styl než Bruce, a i když nevytáhne takové vibrující vejšky, tak má svoje přednosti.
Souhlasím s tím, že SSOASS je jedno z vůbec nejlepších alb, podle mě nemá jediný nedostatek. Ale mně osobně přijdou skvělá i alba po návratu Bruce, včetně Final Frontier. Je pravda, že jsou jiná, ale to je prostě vývoj. Koho by bavilo 30 let dělat věci podobně? Ono to ani není možné. Všechno se mění a vyvíjí, a tyhle kecy starší = lepší přisuzuju jedné věci. Pravděpodobně tomu, že když někdo přijde s něčím novým a originálním, tak to lidi žerou - postupně se to ale "ohrává, oposlouchává" a onen styl je pro lidi čím dál méně přitažlivý. Já i když přiznávám, že Piece of Mind je zkrátka geniální, tak nemůžu říct, že jejich novější tvorba je horší.
A novým posluchačům bych doporučoval spíše Fear Of The Dark, to se mi zdá jako taková širokým masám nejpřístupnější deska.
Co se týče stárnutí, bohužel toho si už všímám, příkladem může být právě na onom Somewhere
Back In Time skladba Aces High, tam už to prostě Bruce nestíhá. I tak ale jsou Maidení živáky podle mě lepší než 90% čehokoli, co má člověk šanci dneska vidět. Co se týče trojky kytaristů, tak tam chyby v sólech ani moc nevidím, spíše se mi zdá, že oni sami to chtějí hrát jinak, protože jak říkám, hrát 30 let to samé omrzí. A Larse sem netahejme, nebo zas budou hádky

Ale moje názory jsou těžce zaujaté, sám to chápu.
Poznámka: v AMOLAD (a vůbec v jejich tvorbě) se mi naopak mnohem více líbí dlouhé skladby a Different World považuju za takové rozehřívací intro

Ono je tam sice kamaráde, ale já tam cítím pičo.