Takže bych rád rozjel topic o Maidenech, protože jsem si všiml, že spoustu lidí tu chce kytary v jejich stylu, ale během výběru těžce chybují...
Můžeme sem psát svůj názor, pět ódy, to už je na vás, všichni víme, že jsou skvělý...
Smysl tohohle příspěvku tkví v tom, že obrovské množství lidí, především začátečníků vidí na koncertech maidenů stratocastery, tak si chtěj taky koupit strata, aby docílili jejich jedinečného zvuku. Zde dochází k problému: Stratocaster=ve většině případů co se týče snímačů 3xSingle-coil (jednocívkový snímač). Pak jakmile koupí takového strata, zbytečně jim to šumí a jsou nešťastni, že z toho vychází úplně něco jiného, než očekávali...
Důkladně jsem prohlížel kytary ze záznamu Rock in rio a došel jsem k následujícímu závěru: Každej má alespoň jeden Humbucker (miniHB se počítá taky)
Janick Gers - asi nejstratovštější - jeden minihumbucker u kobylky
Adrian Smith - humbáč jak kráva u kobylky
Dave Murray - ten mě dostal úplně nejvíc - nemá na kejtře jedinej singl!!! Všechno jsou to minihumbuckery...
Jako alespoň jeden singl by na čistej zvuk nebyl na škodu, ale na zkreslení to chce HB
Tim jsem odkecal to, co jsem chtěl říct, můžeme rozject diskusi, co se nám na nich líbí, nelíbí, ale hlavně: Když se zase nějakej začátečník bude rozhodovat mezi kytarama a chce hrát maideny, lepší cokoliv s HB, než třísinglovýho strata...