Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

MASTODON

Vše o kapelách a hudebnících ...

Příspěvekod nozaki » 6.11.2008 17:21

Dark Axel píše:
nozaki píše:Tak to si sezenu..Diky za radu!

kdyžtak napiš jak se ti líbilo :-) já sám se furt nemůžu rozhodnout ke kterému tíhnu více

jinak ta uhlazenost zvuku na Blood mountain je možná způsobená tím, že tam není tolik šíleně fuzzované basy :D

Tak u me asi vyhrava Leviathan.Songy jako Blood and Thunder,Seabeast,Iron Tusk a Naked Burn jsou neprekonatelny.Zadny songy z Blood Mountain me tak nedostaly.Jako The Wolf Is Loose,Colony Of Birchmen a Crystal Skull jsou taky silny.Jako nejde rict,ze Blood Mountain je horsi.Spis je jiny.Taky ho dost posloucham.No asi si udelam radost a pojedu na ne do Prahy.Slayer a ty ostatni kapely me teda moc nezajimaji no...
http://www.bandzone.cz/argonaut
Fende Jaguar Blacktop,Squier Jazzmaster J.Mascis, Peavey 5150 head, Fender Champion 600, Marshall Box 1960B
nozaki

Příspěvekod Enty™ » 6.11.2008 17:55

omg proč všechny světoznámý kapely musí koncertovat v práglu, případně v severních čechách :x
Enty™

Příspěvekod Dark Axel » 6.11.2008 21:28

nozaki píše:
Dark Axel píše:
nozaki píše:Tak to si sezenu..Diky za radu!

kdyžtak napiš jak se ti líbilo :-) já sám se furt nemůžu rozhodnout ke kterému tíhnu více

jinak ta uhlazenost zvuku na Blood mountain je možná způsobená tím, že tam není tolik šíleně fuzzované basy :D

Tak u me asi vyhrava Leviathan.Songy jako Blood and Thunder,Seabeast,Iron Tusk a Naked Burn jsou neprekonatelny.Zadny songy z Blood Mountain me tak nedostaly.Jako The Wolf Is Loose,Colony Of Birchmen a Crystal Skull jsou taky silny.Jako nejde rict,ze Blood Mountain je horsi.Spis je jiny.Taky ho dost posloucham.No asi si udelam radost a pojedu na ne do Prahy.Slayer a ty ostatni kapely me teda moc nezajimaji no...

Zajímalo by mě, jací jsou naživo :-) pak podej report!
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Re: MASTODON

Příspěvekod mnemicmunky » 10.06.2009 0:09

Já mám na Mastodon smíšenej názor... ale celkově vzato je beru... maj ve svý hudbě něco, co mě baví! 8)
mnemicmunky

Příspěvekod Crowley » 15.06.2009 7:58

nvm mě třeba taky baví, ale když sem je viděl naživo tak v sále bavili asi jenom mě :D

většina bloody fuckin listeners zná jen Metallicu bo Slayer, Iron Maiden atd:)

taky mě třeba bavilo jak na Metallice nikdo nepařil na Machine head a to mě třeba bavili víc než Metallica :D
Terror Incognita
new album: "Every time you cry, God masturbates"
www.myspace.com/terrorincognita
www.bandzone.cz/terrorincognita
www.facebook.com/terrorincognita

Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up. Jumbo Parker

Peavey 6505+, ENGL 4x12 V30 PRO, Line6 POD express,Line6 UX2, Ibanez LU 20 SL BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80
Crowley

Příspěvekod Dark Axel » 15.06.2009 8:41

a co říkáte na nový počin Crack the sky? :-D už to není takový brutální metal, ale je to furt hodně zajímavá muzika podle mně :-)
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Red Bull » 15.06.2009 22:35

Mastodon nikdy nebyl metal - sami se nedokáží zadefinovat, a to je dobře, takže žádné škatulkování. Crack the Skye je melodičtější, zajímavější - je to prostě vývoj, stejně jako St. Anger od Metallicy - je dobře že nezůstávají na jednom místě - navíc Crack the Skye je inspirováno Ruskem - celé album vypráví příběh, což je zajímavější, než jednotlivé písně. Melodičnost a procítěnost pramení z těžkého úrazu hlavy kytaristy Brenta Hindse (rvačka s basákem SOAD). On když člověk málem umře, tak se taky trochu změní. Celé to album je ovlivněno touto zkušeností, ale otevřel se nám i basák Troy Sanders, z jehož pera je song Crack the Skye - Skye je jméno jeho starší sestry, která zemřela, když byl mladý - je to taková niterná vzpomínka. Dark to napsal špatně, Sky - je obloha, ale CD se jmenu Crack the Skye - Skye (jméno sestry basáka Troye Sanderse) - to je jen pro upřesnění, aby nám nevznikala mystifikace. Já osobně bych hodnotil to CD velmi pozitivně.

Příběh v textech: Paraplegik se skrze astrální cestování dostane, až do těla Rasputina.

Je ještě možnost že vnizkne filmová adaptace CD Crack The Skye - koncept je spracovaný, ale uvidí se, jestli bude finanční možnost, toto dílo stvořit.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.

Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994]-> Mesa Boogie Studio 22 combo [1988] -> Savannah Ukulele (nové olejové ladící mechaniky) D ladění
Red Bull
Globální moderátor

Příspěvekod VratikSlayer » 27.07.2010 11:22

Crack the Skye je jednodušše parádní...
A Mastodon naživo je kotel. Spousta lidí to nedocení, páč často nestráví tu haldu riffů nasekanejch jeden na druhym. Na druhou stranu to neni prvoplánovaný, jako třeba u Death Magnetic... (Můj názor - nelynčovat! :) )
VratikSlayer

Věk: 27

Příspěvekod Nero » 27.09.2011 17:37

Právě mi tu hraje The Hunter a po necelé půlce desky musím říct, že mě hodně oslovil. Což se mi u starších desek Mastodon na první poslech nestávalo, snad s výjimou Crack the Skye. Podle mě se nová deska pánům hodně povedla, a to říkám v kontextu toho, že v tohle září vychází opravdu dost kvalitních alb :)
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod wikxzen » 18.10.2011 9:47

Přiznám se, že i po třetím poslechu se mi poslední album stále nevrylo pod kůži. Nejsem moc schopný to popsat, ale zkrátka to pro můj vkus není tentokrát ono - asi celkový zvuk mi nyní nesedí. Asi jsem byl v přílišném očekávání. Zkusím tomu dát šanci ještě později. Ale špatnými skladbami album rozhodně nedisponuje. Zejména ty pomalejší jsou solidní.
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T
wikxzen
Globální moderátor

Věk: 29

Příspěvekod Nero » 18.10.2011 18:00

Axel to myslím postoval v jiném threadu, ale nedá mi to, abych to nevložil i sem...

:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Předchozí

Zpět na Skupiny a hudebníci