Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Meshuggah

Vše o kapelách a hudebnících ...

Re: Meshuggah

Příspěvekod Jimmy2 » 4.01.2010 22:48

cerfotoc píše:tak tak...třeba to, že vůbec neví jak meshuggah skládají hudbu a podobně...to mě docela zarazilo

Mě ani ne, bydlí jinde, nestará se.. Mi přijde jako nájemná síla, mu pošlou co má hrát a on přijede, zahraje odjede :D
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Jimmy2

Věk: 29

Příspěvekod Dark Axel » 4.01.2010 23:00

já mám takový pocit že přesně to on totiž je... obvykle se otiž ani nevyskytuje na promofotkách, čili mžná není oficiálně členem kapely? netuším
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod DirX » 7.01.2010 0:37

Nero píše:Přesně, jako budiž to, že nepoužívají metronom (třeba je bicman přesný jak stroj :wink: ), ale to jeho absolutní nevědomí o tvorbě hudby, to je fascinující...

Ten bicman je opravdu sakra přesný Haake je snad nejlepšé metalový bubeník co kdy byl....ale ben basák mě trochu štvě přijde mi spíš jenom takový přiležitostný hráč....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
DirX

Příspěvekod cerfotoc » 7.01.2010 1:07

Nejlepsi metalovy bubenik co kdy byl? To bych rozhodne nerekl, je to dost subjektivni.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc

Věk: 17

Příspěvekod Nero » 7.01.2010 18:57

cerfotoc píše:Nejlepsi metalovy bubenik co kdy byl? To bych rozhodne nerekl, je to dost subjektivni.

Však z pohledu DirXe mě vůbec nepřekvapilo, že to prohlásil :wink: I když s tím nesouhlasím...

K tomu basákovi - jako fajn, klidně ať je příležitostný, ale prostě u hudebníka z kapely takovéto úrovně bych očekával poněkud profesionálnější přístup.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod jiri.polasek » 7.01.2010 22:30

Nero píše:očekával poněkud profesionálnější přístup.

mě naopak ten jeho přístup připadá ryze profesioální. Dělám to, co po mně chtějí a dělám to přesně, navíc efektivně (žádné zbytečné zkoušení přes rok, nacvičím to až mě zavolají :-)

Spíš bych o klasifikoval jako "neosobní" přístup, ale kupodivu to funguje ... možná je to tím, že jsou to Švédové ...
jiri.polasek

Příspěvekod Nero » 8.01.2010 0:18

Můžeš trochu přiblížit, jaké vlastně používáš ladění?
Ok, rozdělme to podle písní na „sedmistrunné“ a „osmistrunné“ songy. V těch osmistrunných mám naladěno oproti klasice o půl tónu nahoru, takže F A# D# G# a v osmistrunných o půl tónu dolů, tedy Eb Ab Db Gb. V obou případech mám stejně naladěnou spodní strunu na A#... sakra... snad to teď říkám dobře...

Tak snad vím, jak ladím... 8)

Jak v Meshuggahu probíhá skládání hudby? Kdo je autorem a jak dáváte skladby dohromady?
Opravdu nevím, nejsem účastníkem procesu skládání hudby. Co vím, tak kluci používají počítače, něco programují...

Hrát v kapele a A) se nepodílet na procesu skládání a B) ani nevědět, jak to probíhá - to mi přijde fakt divný. Pokud teda vyloženě nevystupuje jako profesionální zaskakovač a nájemný baskytarista... Nevím, jako člověk, co se tím živí a umí to dělat bych měl větší ambice než jen hrát to, co mi někdo předhodí. :?

a nakonec

Toto léto jsme začali používat metronom a pravděpodobně jej budeme využívat nadále.

To člověka fakt dostane - každýmu malýmu capartovi s jakýmkoli nástrojem se vtlouká do hlavy to, že základ je hrát dle metronomu... :wink:
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod jiri.polasek » 8.01.2010 0:31

Tak snad vím, jak ladím...

Nevím, když jsem na zkoušce půl roku nebyl :-) :-) :-)
jiri.polasek

Příspěvekod Anvil » 4.03.2010 13:18

No, tak nevím, ale nepřijde mi to jako úplně neběžný způsob. Co vím, tak u některých hodně známých kapel, kde se na skládání podílí primárně jeden člověk , probíhá "fabrika" skládání. Autor pošle ostatním kostru, kytarista např. nahraje doma svůj part, pošle zpět 2 -3 verze, autor si to v lepším případě vezme, nebo z toho udělá něco úplně jiného a kytarista se to pak zpětně musí naučit, pokud je to live hratelný, pokud ne, nahradí to pro koncerty něčím jednodušším :) Zkoušek se udělá jen pár před počátkem šňůry.

Prostě továrna, kde se dělá výsledný produkt. Neříkám, že se mi to líbí, ale chodí to tak.
Cort MMP-3 / Seagull S6+ GT / Roland Cube 40 XL
Anvil

Příspěvekod jiri.polasek » 9.03.2010 12:39

Dalším faktorem je třeba i to, že "úplně jednoduše" lidi nemusí mít potřebu bydlet na stejném místě jen proto, že hrajou ve stejné kapele...
jiri.polasek

Příspěvekod Joey01 » 9.10.2010 23:44

To je prostě borec, jako kráva!
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Joey01

Předchozí

Zpět na Skupiny a hudebníci