Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Pink Floyd

Vše o kapelách a hudebnících ...

Re: Pink Floyd

Příspěvekod John M. William » 28.11.2011 21:02

Chmelař píše:15,1 budou australský pink floydi v Rondu ... tj Brno ... já osobně na nich byl v Praze minulej rok a je to skvělý...kdyby někdo měl zájem mám videa z fotáku aby ste věděli do čeho pudete ;)

The Darkside of the Bohemia for me.. :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
John M. William

Příspěvekod Hendrek » 28.11.2011 23:07

16.1. v Ostravě. Nevíte někdo, budou-li hrát jiné věci než minule? I když ono by to slyšet a vidět podruhé ani tak moc nevadilo :)
Squier Standard Strat Lace Sensor, Squier Standard P-Bass R.M.pickups, Dowina DCE555, Lanikai LU11, Lanikai LU21TE, Baton Rouge U3B
ZOOM G2.1Nu, Behringer BDI21, Lexicon ALPHA, Peavey Bandit 112 Sheffield, Peavey BASIC 112, Marshall MG10CD silver, MXL V67i

Obrázek
Hendrek

Věk: 30

Příspěvekod wikxzen » 6.01.2012 9:56

The Discovery (2011): pěkná bytelná krabička (cca 30 x 13 x 8 cm) s víkem dvakrát rylovaným u hřbetu krabice, se solidním bukletem, jenž je plný skic neschválených návrhů desek PF, fotografiemi a doplňujícími komentáři. Obaly CD jsou zmenšeniny původních vinylových desek, které se hezky rozevírají, alba se dvěma CD mají dvojité rozevírání. Tvrdý papír potažený lesklým laminem, ke každému albu je i malý buklet s texty a informacemi. Rovněž ze solidního lesklého papíru. K čemu bych asi měl největší výhrady, tak je ne moc jednoduché vytahování CD z obalů, je to totiž rozměrově docela těsné a je potřeba CD palcem a ukazováčkem silně uchopit, aby se mi podařilo placku vytáhnout. Zpětné zasouvání rovněž není žádný med. Ale to mi moc nevadí, již jsem vše převedl do FLACu, tak se s tím nebudu už moc babrat. Cenově dobré (3800,- Kč), když vezmu, že de facto každé album PF mám za cca 240,- Kč. Tyhle remaster alba se dají koupit i samostatně za cca 300 a více Kč. Z hlediska zvuku to doznalo osvěžení, ale ještě jsem si to ani pořádně neposlechl v klidu.

Na pobočce měli ve výloze rozbalené Immersion vydání The Dark Side Of The Moon. Docela jsem slintal nad tím, co vše k tomu je a docela chápu, že to cenově stojí podobně ne-li více než The Discovery Box. Měl jsem chutě plat. kartu znovu vytáhnout, ale ovládl jsem se. :D
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T
wikxzen
Globální moderátor

Věk: 29

Příspěvekod Hendrek » 6.01.2012 11:42

Kde jsi to kupoval, smím-li se optat? Taky o tom uvažuji, ale narozeniny jsou daleko a jestli koupím lístky na australáky, tak stejně nebudou love :?
Squier Standard Strat Lace Sensor, Squier Standard P-Bass R.M.pickups, Dowina DCE555, Lanikai LU11, Lanikai LU21TE, Baton Rouge U3B
ZOOM G2.1Nu, Behringer BDI21, Lexicon ALPHA, Peavey Bandit 112 Sheffield, Peavey BASIC 112, Marshall MG10CD silver, MXL V67i

Obrázek
Hendrek

Věk: 30

Příspěvekod AntaresX9 » 15.01.2012 2:12

Byl ste někdo dneska na Aussie Floydech? Já jsem fakt nadšenej bylo to fakt super. Parádní pauzička od učení na zkoušky ve škole :D
Cort VX-2V(EMG 81X a 85X), Schecter Demon 7 (EMG 81-7 u kobyly), Rockwell Blade-30, akustika Cort AD 850CE, kabel cordial, MXR Fullbore metal(aktuálně se na něj pouze práší), trsátka JD Ultex 0.73, struny Ernie Ball Beefy Slinky
AntaresX9

Příspěvekod tele.kom » 15.01.2012 12:42

Kamarád mě na ně lákal, ale co mě odradilo bylo naprosto příšerně přepálená cena. Já chápu, že je to nejlepší tribute band Floydů na světě se všemi detaily a co já vím, ale je to pořád jenom kopie. A dát za cover band stejně, jako za lístek do první řady na Pearl Jam nebo Radiohead, mi teda přišlo strašně moc... Nicméně tím tu jejich show nechci nijak shazovat, určitě to bylo výborný.
Strangers passing in the street
By chance two separate glances meet
And I am you and what I see is me...
tele.kom

Věk: 22

Příspěvekod AntaresX9 » 15.01.2012 16:50

Jo cena je fakt mazec no nebejt toho že mi cinknul táta jestli nechci jít na ně s nim tak bych asi nešel protože takový love na to fakt nemám když jsem zvykledj dávat za koncerty normálně tak šest stovek
Cort VX-2V(EMG 81X a 85X), Schecter Demon 7 (EMG 81-7 u kobyly), Rockwell Blade-30, akustika Cort AD 850CE, kabel cordial, MXR Fullbore metal(aktuálně se na něj pouze práší), trsátka JD Ultex 0.73, struny Ernie Ball Beefy Slinky
AntaresX9

Příspěvekod mtmccox » 15.01.2012 18:20

Kolik to stálo?
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Věk: 21

Příspěvekod tele.kom » 15.01.2012 18:23

1690,- k pódiu
tele.kom

Příspěvekod tobel » 15.01.2012 19:20

Taky jsem se včera zúčastnil a ceny lístku vůbec nelituji. Pravda, je to sice "jen" cover band, ale zato naprosto fenomenální. Zvuk byl hodně dobrej, asi nejlepší, co jsem zatím takhle indoor zažil, světelná show parádní, hudba zahrána tak věrně, že když jsem zavřel oči, tak jsem si na podiu dokázal představit slavnou 4ku :). Teda krom pár songů, kde mi moc neseděl hlas zpěváka (us and them). Klidně bych šel znova :wink:
Epiphone Les Paul Standard plus (Seymour-Duncan AlNiCo Pro) ---> VOX Tonelab ST ---> Laney LC 50 ---=|o| 220V
tobel

Příspěvekod Chmelař » 27.01.2012 13:39

souhlas... :) já sem byl někdy rok dva zpátky v praze na nich měl sem lístek za 790 na rozmezí kde byly přes uličku za 1190 ... a bylo to skvělý -> u tej jejich show stačí bejt i vzadu pže z první řady to nemá nějak smysl když to není waters, gilmour atd. :) si teda myslim a taky bych šel znova....a vychytat si takle místa to je základ u každýho koncertu :)

tobel píše:Taky jsem se včera zúčastnil a ceny lístku vůbec nelituji. Pravda, je to sice "jen" cover band, ale zato naprosto fenomenální. Zvuk byl hodně dobrej, asi nejlepší, co jsem zatím takhle indoor zažil, světelná show parádní, hudba zahrána tak věrně, že když jsem zavřel oči, tak jsem si na podiu dokázal představit slavnou 4ku :). Teda krom pár songů, kde mi moc neseděl hlas zpěváka (us and them). Klidně bych šel znova :wink:
Chmelař

Příspěvekod mexxell01 » 25.02.2012 23:48

porad tu opevujete gilmoura ale podle me opravdovým tvurcem PF byl waters (a o tom tu toho moc neni) s nim a jeho alby pokracovala hudba pink floydu vic nez s momentary lapse of reason (amused to death, radio kaos i pros and...je podle me vic floydacký jak division bell nebo momentary...) jeho hudba je daleko promakanejsi nez gilmourova. z poslednich alb me zaujali poradne jenom learning to fly, sorrow, high hopes a coming back to life... kdezto pred tim kdyz to mel roger pod palcem tak to byli samý klenoty (jasne ze to nedelal sám ale mel majoritní podíl a bylo to znát ) ...kdyz se kouknete na watersovo DVD in the flesh myslim ze 2001 tak je to oproti pulse sice skromnejsi ale daleko pratelstejsi, privetivejsi a muzikalnejsi podivaná . pulse je prilis ...asi inzenirský. ne ze by to bylo spatný to vubec ale pro me je proste waters ten Pink Floyd. I kdyz s tema soudama s ostatníma to prepísk to jo.
mexxell01

Příspěvekod tele.kom » 26.02.2012 0:10

A pro mě je zase Waters namachrovanej frajírek. Ačkoliv absolutně nepopírám jeho skladatelský přínos, tak co se týče jeho sólových alb, tak mě nezaujalo ani jedno a mám mnohem radši ty Gilmourova, stejnětak jako mám mnohem radši ty alba Pink Floyd která jsou považována spíše za Gilmourovská než Watersovská. Ale deset lidí, deset názorů. Nicméně pro mě jsou Floydi spíše Gilmour než Waters.
tele.kom

Příspěvekod mexxell01 » 26.02.2012 0:46

jo tak namachrovanej asi bude nic mene znám lidi kteri s ním meli osobne tu čest a prý je celkem sympatickej a prijemnej .... jo tamto byl muj nazor a beru ze se mnou hodne lidi nesouhlasi je to konec koncu smysl takovejhle diskuzních for vymena nazorů :wink:
mexxell01

Příspěvekod John M. William » 3.03.2012 17:15

Mno.. On by toho bez Davida taky moc nesložil.. Já třeba nesnášim The Final Cut..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
John M. William

Předchozí

Zpět na Skupiny a hudebníci