panedge píše:Teď sem zrovna četl,že U2 vydělali loni přímo na prodeji alba No line the horizone 50 milionu eur

panedge píše:Teď sem zrovna četl,že U2 vydělali loni přímo na prodeji alba No line the horizone 50 milionu eur

A kolik těch desek prodali? Tohle je podle mě dost nereálné číslo - pokud to tedy budu brát jako čistý zisk.
panedge píše:No je jasný,že prodej desek nění co dřív,ale když Madonna prodá stejně 7 miliónů desek a za každy by měla třeba dolar,tak je to furt pěkný,i kdyby mměla jen 50 centů
Pěkný to samozřejmě je, a nestěžoval bych si - a většina méně úspěšných kapel (myšleno v porovnání se zisky Madonny) na scéně taky ne - ale když to dáš do poměru s tím, kolik si může vydělat za koncertní turné, tak ta částka najednou zas tak velká nebude.
Wohma píše:Taky si myslim, ze je to blbost. Zvlaste pak veci, co se hraji v radiich, si na sebe vydelavaji samy, ale i prodej CD je furt slusnej - ostatne je plno interpretu, kteri v podstate nevystupuji.
A taky je plno interpretů, co moc nevydělávají...

Já neříkám, že na CD se vydělat nedá, ale že ty zisky oproti koncertům nejsou tak velké. Obzvlášt pokud budeme brát ty top interprety. A hraní skladeb v rádiích je samozřejmě ještě zcela jiná věc, o tom jsem vůbec nemluvil - protože to nejde považovat za část zisku z prodeje desky.