od Trao » 1.10.2007 18:24
No, hele, z Deep Purple jsem moc odvázanej nebyl, kytara pěkná, ale to okolo slabší, tak nějak mi příjde, že Ritchieho fakt dost omezovali, jak se píše v biografiích a takovejhle literaturách. To, co pak předváděl s Rainbow a zejména s těmi Blackmore's Night, to je maso! Jakožto evropanovi se mi tyhle songy, který sem tam připomínaj dobovou hudbu, hrozně líběj a má to zkvělej zpěv. Ritchie na tý kytaře vyluzuje naprosto neuvěřitelný sóla, dokáže zahrát naprosto jednoduchej a přitom dokonalej a chytlavej motiv. Přicházim na to, že čim pozdější album Blackmore's Night, tim lepší (na rozdíl od jinejch kapel)
Prostě co říct? Ačkoliv by to teoreticky neměl bejt můj šálek metalový hudby, tak to prostě hrozně moc žeru (možná proto, že podobný rysy hledam i v tom metalu)
EDIT: Jo, ještě jsem si přečet zbytek prvního příspěvku. "Učíte se jeho sóla?"
Popravdě: Neučim, podle mě je to zbytečný. Baví mě do toho improvizovat a občas mam nějaký to sólo odposlouchaný tak dobře, že to s Ritchiem hrajem identicky, ale učit se ty sóla je pro mě docela nebezpečný. Ty songy by pak mohly ztratit to kouzlo...
Falcar
Jackson DK2M (all access neck/SH6/DP156/díra po tremsetteru)
Engl: E530, E840, E325 (na prodej), E412SG (na prodej)