ceska scena je hlavne za vsech okolnosti minimalne 10 let pozadu za svetem - ja sam, vy, vsichni

rad bych videl nekoho kdo neni, ale nejak neverim ze tu nekdo takovy je. stejne tak to bylo imho vzdycky

tezko rict cim to je.
to co ted lehce prichazi do mainstreamu si zapad odbyl skoro pred deseti roky, dneska ta indie scena (ktera recykluje uz tak dost masakralne) je uz taky na ceste aby ji vystridalo neco jinyho. do toho je prumysl jeste v 3x vetsich problemech nez byl pred trema rokama

ted se to vsechno lame a nekdo kdo vymysli novy distribucni kanal vyhodny pro posluchace i kapely na tom dobre vydela.
jinak docela me rozseklo kdyz jsem zapnul mtv2 a zacal se na me valit zvuk ala neue deutche welle '85 (akorat byl proti roku 85 mnohem lip smichany a zmasterovany) - napred jsem myslel ze to je nejake retro vysilani, ale byl to asi mesic stary klip.
docela me taky fascinuje ska vlna (hlavne na mensich mestech a vesnicich) - myslim si ze to ma takovou popularitu pro to ze jsme (nebo vetsina z nas je) cesi a mame v krvi polku - ktere je ceske "ska" daleko bliz nez anglii nebo jamajce

proste takova moderni obdoba dechovky. kdyz posloucham sto zvirat tak mi to zni jako precizne zahrana variace na skoda lasky riznuta hospodskym bigbitem. nejvtipnejsi je ze kapela muze hrat sebehur (pokud to neni opravdu totalni provar), ale parket nikdy nebude uplne prazdnej

proto me ska bavi hrat (v rozumnych davkach) na koncertech ale nebavi me ho poslouchat. nezapomenu na vyjev z trutnova pred par lety kde jsem hral s jednou skackovou bandou - pri zvukovce jsem zacal hrat otoceny zady do prazdneho prostoru pred podiem klasicky sekany kila na druhou, kdyz jsem se po patnacti vterinach podival do publika tak najednou prede mnou parilo asi 7 pankacu. na koncert pak byl solidni kotel ktery spokojene krepcil do rytmu rozsypaneho ska