Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Swingová hudba - hledám interpreta

Vše o kapelách a hudebnících ...

Swingová hudba - hledám interpreta

Příspěvekod Treme » 30.08.2008 21:20

Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
Nemyslim Birely Lagréneho, Reinharta, Ježka atd ale spíš orchestr...
Treme

Příspěvekod framikoin » 31.08.2008 12:51

nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
framikoin

Příspěvekod Treme » 31.08.2008 15:16

framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.

Dík...Glena znám...
Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
Treme

Příspěvekod Dariel » 31.08.2008 15:42

,,Mimozemšťani! Asi chtějí vrátit Glena Millera.''
,,Cože?''
,,Tohle oni dělají, vracejí všechny ty lidi, co záhadně zmizeli. Do kosmu, ten nám tu scházel, Glen Miller, co nás unudí k smrti svou „Pennsylvania six-five thousands''.... ''

Uvedeno na pravou míru (-:
Dariel

Věk: 18

Příspěvekod Atkins » 31.08.2008 16:21

Nevim, co posloucháš ty, ale myslim si, že je to hudba s velkym H...píšeš vykopávka, pač je to asi pro tebe starý, ale lepší než některé nové styly - po hudební stránce....
Tak to bylo velice trefne ale obavam se, ze ve zdejsim foru, kde pomerne znacne prevazuji "triprstaci se ctyrma powerchordama", patrne narazis na hlusinu. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod Dark Axel » 31.08.2008 17:44

Glenn Miller je dobrej, mám ho dost rád :-) je to super pohoda

poslouchám ho víceméně už odmalička :D
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod Atkins » 31.08.2008 18:57

A kytarove zajimavy - ma-li se zahrat dobre, napr. hejno sestkovych a devitkovych akordu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod framikoin » 31.08.2008 22:39

Treme píše:
framikoin píše:nereknu ti presne orchestr, ale slavny swingar je Glenn Miller. kdo zna trpaslika, tak vi, ze se ma bat jeho Pensylvania '69 :D (omlouvam se, pokud ma pamet selhal, ale snad se to tak jmenuje). taky Felix Slovacek swinguje o stosest :-) kazdopadne swing je strasna vykopavka.

Dík...Glena znám...

kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzu :-) (vysvetlivka: zemrel po nevyjasnem padu letadla, dalsi teorie jsou treba ti mimozemstani)
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidi :!: ale treba byla docela sranda, kdyz jsme byli v ramci hudebky na jednom chlapikovi, co na pijano hral pravy harlemsky jazz z 20.-30. let. fajn, hral velice dobre, ale bylo to docela na jedno brdo tak rikajic. jeste ze nezklamal a zahral Summertime, protoze kazdy jazzman musi proste hrat Summertime :D
framikoin

Příspěvekod DJmanasek » 1.09.2008 7:37

SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
Ale nikdy bych o žádném stylu neřekl že je to vykopávka (kromě hiphopu)
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
DJmanasek
Rádce

Věk: 22

Příspěvekod Treme » 1.09.2008 9:01

framikoin píše:
Treme píše:

Dík...Glena znám...

kdyz dojdes na namesti a hrajou ti tam velci jazzmani ten svuj sto let starej swing, na kterym se nic nezmenilo, postupy furt stejny, tak je to docela nuda. pro me je hudba s velkym H treba bebop. mimochodem slysel jsem, ze Glena sejmuli fanousci dobreho moderniho jazzu :-) (vysvetlivka: zemrel po nevyjasnem padu letadla, dalsi teorie jsou treba ti mimozemstani)
EDIT: ted nechci v zadnem pripade znevazovat muzikantske a skladatelske schopnosti tech lidi :!: ale treba byla docela sranda, kdyz jsme byli v ramci hudebky na jednom chlapikovi, co na pijano hral pravy harlemsky jazz z 20.-30. let. fajn, hral velice dobre, ale bylo to docela na jedno brdo tak rikajic. jeste ze nezklamal a zahral Summertime, protoze kazdy jazzman musi proste hrat Summertime :D

Já jsem Glena Mullera v žádném případě nehodnotil, slyšel jsem od něj pouze pár věcí (nejznámější In the mood - ten se fakt povedl), takže ho moc posoudit nemůžu....
Ale k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....
A toto pro mě splnuje Reinhardt - písničky jsou sice skládány pro menší skupinu hudebníků, ale některé věci jsou opravdu chytlavé...

Jazzu jsem zatím moc na chuť nepřišel, třeba se k němu dostanu přes swing... V žádnym případě nejde o vykopávku - jak již tady někdo psal, ten tvůj bebop je tedy vlasně skoro také swing. :D
Treme

Příspěvekod framikoin » 1.09.2008 22:17

DJmanasek píše:SUmmertime... och beru to jako kompliment (jsem Jazzman) Mimochodem a nevšiml sis že bebop je zrychleny swing? rytmicky je to to same. Ale taky se mi vice libi jazzová moderna, jazzrock a takové ty hybridy. Třeba Herbie Hancock, Miles Davis, Marcus Miller, atd.
Ale nikdy bych o žádném stylu neřekl že je to vykopávka (kromě hiphopu)

ta vykopavka mela znamenat jen to, ze je to proste stary jak antracit :-) nic hanliveho. jo, bebop pravda pekne swinguje :-), ale je mi celkove sympatictejsi. rytmus je snad nejlepsi na swingu :-) kazdopadne sorry, ze tady zacinam hadky, ale to uz je ma povaha :D
jo a jeste, vzdyt vsichni ti pravoverni swingari, resp. old school jazzmani, bopery nesnaseli :-)
framikoin

Re: Swingová hudba - hledám interpreta

Příspěvekod timac » 3.09.2008 15:50

Treme píše:Zdravim. Chtěl bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit nějakou swingovou hudbu resp. interprety? Dříve bylo plno swingových orchestrů, takže něco v takovémhle stylu....Škoda že dnes už moc nejsou....
Nemyslim Birely Lagréneho, Reinharta, Ježka atd ale spíš orchestr...

Ze swingových hvězd je to jednoznačně můj oblíbený Glenn Miller a jeho orchestr, potom určitě stojí za poslech Count Basie nebo Benny Goodman. Z českých je to proslulý orchestr Karla Vlacha. Doma mám tři cdčka Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Je tam moc pěkných zahraničních i českých skladeb, doporučuji poslechnout.

S pozdravem, Honza
timac

Věk: 27

Příspěvekod pochmanek » 12.01.2012 14:16

Parov je dobrej sice to neni uplně klasika ale má to v sobě jak jazz tak swing ale i trochu electra
pochmanek

Příspěvekod barlaam » 15.05.2012 19:08

benny goodman patri jednoznacne k hvezdam, doporucuju poslechnout
Ale k tomu swingu - postupy se možná nezměnily, ale koho na "nějaké" postupy zajímají - mě zatím ne.....pro mě je důležitá hlavně melodie....

ty nejake postupy, pokud jsem to pochopil správně jsou melodické postupy, takže ať sei každý přebere sám
barlaam

Příspěvekod AntaresX9 » 15.05.2012 23:56

Nevim jak moc budu s timhle offtopic ale v rámci těchle žánrů mě přijde zajímavá kapela T.R.A.M. což je jazzově zaměřenej projekt mistra Abasiho z Animals as Leaders. Podle mě celkem povedená záležitost i když se mnou tenhle názor sdílet nemusíte

Cort VX-2V(EMG 81X a 85X), Schecter Demon 7 (EMG 81-7 u kobyly), Rockwell Blade-30, akustika Cort AD 850CE, kabel cordial, MXR Fullbore metal(aktuálně se na něj pouze práší), trsátka JD Ultex 0.73, struny Ernie Ball Beefy Slinky
AntaresX9

Zpět na Skupiny a hudebníci