"Vyjmenujte tři nejzásadnější skupiny dvacátého století a zdržte se kliše. Kdo hudebně, názorově, stylem práce a bezprostředností navždy ovlivnil veškerý kytarový zvuk Británie? Kdo definoval punk jako možnost politického vyjádření? Kdo bral v hudbě ohledy pouze na svůj cit a ne na hranice vztyčené fanoušky, firmou, kýmkoliv? Kdo dávno před použitím samplu smísil reggae, soul, r'n'b, ska, funk, hiphop se sílou elektrické kytary? Tři nejzásadnější skupiny? The Clash, The Clash, The Clash: rebelové s mnoha příčinamy." - Ultramix, březen 2003
"Lidé o sobě říkají: Jsem velký fanoušek Clash." Ale to jsme snad proboha všichni. Říkat, že nemáte rádi Clash je jako tvrdit, že nesnášíte vzduch" - Billy Joe Armstrong, Green Day
"Clash byli největší rockovou kapelou v historii. To oni sepsali pravidla pro U2" - Bono
"Dokud jsem neviděl The Clash, myslel jsem si, že k tomu abych byl dobrej, potřebuju celou zeď beden Marshall a 10 000 kytar Gibson. Jenže pak jsem je viděl a Joe Strummer měl úplně stejný kombo jako já. To byla významná chvíle, tehdy jsem pochopil, že mezi mnou a mou nejoblíbenější kapelou vlastně není rozdíl" - Tom Morello
(ehm, omlouvám se za délku, měla sem nutkavou potřebu dát vědět těm, co je neznají, jak skvělí byli