Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

The Doors

Vše o kapelách a hudebnících ...

The Doors

Příspěvekod arcilucifer » 25.03.2010 22:08

nazdar ,jsou mezi vama vsema fanousci tehle skupiny ,mohli byste poradit,jaky aparaty a krabicky pouzival Robby Krieger za pusobeni v The doors.
Obrázek
arcilucifer

Re: The Doors

Příspěvekod rotten77 » 26.03.2010 8:45

arcilucifer píše:nazdar ,jsou mezi vama vsema fanousci tehle skupiny ,mohli byste poradit,jaky aparaty a krabicky pouzival Robby Krieger za pusobeni v The doors.

Co tady?
http://en.allexperts.com/q/Doors-Jim-Mo ... ipment.htm
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... -tone-223/
rotten77

Příspěvekod soldi3r » 26.03.2010 17:21

The Doors, co říct, prostě klasika....skvělá muzika.

Hodně dobrá skladba je tahle (Peace Frog)

http://www.youtube.com/watch?v=3KlVZ9CLg3E

a samozřejmě Light My Fire :)
Kytara: Vintage V100HB
Struny: D'Addario EXL110
Kombo: Fender Frontman 25r
Trsátko: Jim Dunlop Picks Tortex Standard 0.60mm

Internetový magazín It's hack!
soldi3r

Příspěvekod Krata666 » 1.04.2010 12:27

Doporučuju poslechnout si tuhle písničku. Nejsou to sice Doors, ale je to momentálně moje nejoblíbenější věc. Fakt nádherná. Vokál je z The Lost Paris Tapes.

Satellite Party ft Jim Morrison - Woman in the window
www.youtube.com/watch?v=9ATikeWf8Ss
Fender Mustang 65 (Japan)-Laney LC30-Delay DD6-Boss DS2-EHX Big Muff
Krata666

Příspěvekod mr.a » 28.04.2010 21:32

the doors, to je diky bratrovi prvni skupina kterou sem zacal jako malej kluk poslouchat :), krieger je bohuzel neprilis ocenenej kytarista na to jakym zpusobem hraje, je videt ze se na nem podepsali ty leta na klasice co hraval
mr.a

Příspěvekod panedge » 28.04.2010 22:12

Pro mě jedna z nejlepších kapel vůbec...Krieger je absolutně perfektní,jak skladatel tak hráč,nevím proč je nedoceněnej,ale ono bejt v kapele z Morrisonem,to pak ostatní trochu zanikaj :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
panedge

Věk: 35

Příspěvekod Prejdák » 29.04.2010 15:04

Osobně mám z kapely nejraději Manzareka... (Jestli jsem nepodělal jméno :oops: )
Perfektní kapela.
Sokratés: "Nevidí se tedy proto, že jest viděné, nýbrž naopak, protože se vidí, proto je viděné; ani se nevede proto, že jest vedené, nýbrž protože se vede, proto je vedené; ani se nenese, protože je nesené, nýbrž je nesené, protože se nese. Zdalipak ti je docela jasno, Euthyfróne, co chci říci?" Platón, Euthyfrón str. 7
Prejdák

Věk: 19

Příspěvekod mtmccox » 29.04.2010 15:40

Doors, klasika :)

Vždycky jsem si říkal, že se na ně musím podívat nějak víc, ale zatím k tomu nedošlo..
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Věk: 21

Příspěvekod Kinx » 30.04.2010 0:30

ja od nich zeru vsechno, treba takovy LA woman mam spojeny s jednim vyletem do Parize (takze vzdycky kdyz tam ejdu tak ho mam v prehravaci :D) a vsechny ostatni alba mam taky takhel zarazeny.

na nejvyssim miste ale mam od nich absolutely live - muj nejoblibenejsi zivak vubec. byl jsem opravdu hrozne zklamany kdyz jsem se pozdeji dozvedel ze je to opravdu brutalnim zpusobem sestrihane z desitek zivaku, protoze nebyli schopni ani jednu celou vec natocit dobre! nicmene nikdy jsem to nepoznal a vetsina zivych verzi tech veci ty studiove uplne zaslape do zeme - treba not to touch the earth je ve verzi z waiting for the sun proti tomuhle zviaku übernuda.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod arcilucifer » 9.09.2010 13:55

Kinx píše:ja od nich zeru vsechno, treba takovy LA woman mam spojeny s jednim vyletem do Parize (takze vzdycky kdyz tam ejdu tak ho mam v prehravaci :D) a vsechny ostatni alba mam taky takhel zarazeny.

na nejvyssim miste ale mam od nich absolutely live - muj nejoblibenejsi zivak vubec. byl jsem opravdu hrozne zklamany kdyz jsem se pozdeji dozvedel ze je to opravdu brutalnim zpusobem sestrihane z desitek zivaku, protoze nebyli schopni ani jednu celou vec natocit dobre! nicmene nikdy jsem to nepoznal a vetsina zivych verzi tech veci ty studiove uplne zaslape do zeme - treba not to touch the earth je ve verzi z waiting for the sun proti tomuhle zviaku übernuda.

jo vono taky verzí not to touch the earth je co ja zatim slyšel: 5 různejch variací.
jinac souhlas s absolutely live tenhle zivak ma hodne energie.
Ja bych rad prisel na chut The soft parade, vkladam do prehravace a jedéém.
Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod wikxzen » 9.09.2010 23:08

No, pár proslulých butlegů The Doors by se dalo najít. "The Complete MATRIX CLUB Tapes Vol. 1-4" dvou zivých 100 minutových koncertů nahraných z pultu z 67. roku a v perfektní kvalitě, jsou naprostou lahůdkou.

1967-03-07 Matrix Club, San Francisco, CA, US [The Complete MATRIX CLUB Tapes CD Vol.1 and Vol. 2]
Lenght:108:24 - Complete
Quality: A+ (soundboard)
Generation: CD(M)->FLAC ... (unknown equipment)
Setlist: Back Door Man / My Eyes Have Seen You / Soul Kitchen / Get Off My Life / When The Music's Over / Close To You / Crawling King Snake / I Can't See Your Face In My Mind / People Are Strange / Who Do You Love / Alabama Song / The Crystal Ship /Moonlight Drive / Summer's Almost Gone / Unhappy Girl / Medley / Break On Through / Light My Fire / The End

1967-03-10 Matrix Club, San Francisco, CA, US [The Complete MATRIX CLUB Tapes CD Vol.3 and Vol. 4]
Lenght: 86:42 - Complete
Quality: A+ (soundboard)
Generation: CD(M)->FLAC ... (unknown equipment)
Setlist: My Eyes Have Seen You / Soul Kitchen / I Can't See Your Face In My Mind / People Are Strange / When The Music's Over / Money / Who Do You Love / Moonlight Drive / Summer's Almost Gone / I'm A King Bee / Gloria / Break On Through / Summertime / Back Door Man / Alabama Song / The End
GP | BS | JS390 | OC-SW | PB1 | PDF-1 | RMC3 | OCT | V&J | 2-T | MF-102 | MF-103 | MF-104Z | MF-108M | J-12T
wikxzen
Globální moderátor

Věk: 29

Příspěvekod termyx » 5.10.2010 0:04

a přiznejte se, kdo byl na koncertě v pze?

já jo :mrgreen:
to a to a za chvíli zas tohle
termyx
Rádce

Příspěvekod arcilucifer » 5.10.2010 7:11

a jaky to bylo? napis co robby na co hral?
ja se tesil jak malej kluk, snad tri mesice dopredu a pak mi prisla nemoc akorat na den koncertu.Jako jiz klasicky kdyz se na neco dlouho tesis.
Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod framikoin » 5.10.2010 11:08

taky se pridavam k zadosti o report a pokud se rozepises, budu nejspokojenejsi
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
framikoin

Příspěvekod termyx » 5.10.2010 11:44

tak já se pokusim na něco vzpomenout :)

koncert se konal v kongresovém centru na vyšehradě,
původně jsem měl koupenej nějakej levnější lístek (+-1490kč) na balkón,
ale (prý) kvůli požáru byly balkóny zavřený, takže jsem dostal lístek asi do osmý řady (cca 2700kč)
to byla hned první věc, co mě potěšila..

chlapci začali asi alabama songem nebo backdoor manem nebo už nevim..každopádně hráli většinu hitů, co jsem si přál..roundhouse blues, light my fire, LA woman..etc..

manzarek hrál parádně a i něco zazpíval..jeho hlas je fakt naprosto parádní..nechápu, že hledali jinýho zpěváka, když to všechno může odzpívat on..přejel mi mráz po zádech..hrál nejen rukama, ale i nohama, jak uvidíte dole na fotografii :lol:

krieger klasicky..měl gibson SG, který pak vyměnil za gibson sg se slidem do open G, pak si vzal i španělku a zahrál trochu flamenga jako mezihru, když si dával menzarek s ostatníma členama cigárko :lol: a píchlý to měl do marshallu bluesbreaker

zpěvák (nevim, jak se jmenuje) zpíval parádně..představte si morrisona, kterej nechlastá denně litr whisky a nekouří dvě krabičky cigaret..charakterem byl ten hlas téměř identickej..akorát nebyl zničenej chlastem a cigaretama..prostě ten jimovo chraplák to nebyl..ale byl dobrej

hráli bez předkapely, a už po první písničce tancovala třetina sálu v uličkách (v kongresovém sálu nejsou žádná místa na stání) a od třetí písničky už celý sál stál a tancoval, kde se dalo..úžasná atmosféra..pár fanoušků se prosmýklo na pódium (samostatně), kde si chvilku zatancovali s kapelou, ale ochranka je rychle a nemilosrdně zpacifikovala..

když to shrnu, tak to byl velice příjemně překvapivý večer a parádní koncert, rozhodně jsem rád, že jsem šel 8)

lístek
Obrázek

před začátkem
Obrázek

hrajouu
Obrázek

všichni stáli..trochu psychedelickej snímek :lol:
Obrázek

no a manzarek sóluje nohou
Obrázek
termyx
Rádce

Příspěvekod arcilucifer » 5.10.2010 12:09

Ty jo, mel bluesbreakera
nevsim si jaky pouzival krabicky?
jak pises o tom zpevu Kriegra, tak sem cetl ze casto kdyz byl Jim uplne v riti a nemoh ani mluvit
odezpival koncert Robby. :D
Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod termyx » 5.10.2010 12:22

no asi nějakej fuzz, kvákadlo..a jestli booster..ale spíš bych řek, že většina songů byla čistě kytara - zesík..

nj, asi má za sebou manzarek dlouholetou praxi :lol:
termyx
Rádce

Příspěvekod framikoin » 5.10.2010 12:55

diky :-). akorat fakt je tezky si predstavit zpev Doors bez Jima na LSD, whisce a po par krabach cigaret. to proste uz nemuze byt ono :-D, i kdyz byl bych rad i za videni Doors s tim zpevakem/nahradnikem :-).
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
framikoin

Příspěvekod arcilucifer » 5.10.2010 13:04

jasny, ale stejne nejvic bys sledoval Manzarka a Kriegra, jednoznacny legendy.
s tim sem se tam chystal vychutnat si ty dva a na J.M moc nemyslet.
Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod termyx » 5.10.2010 13:26

jasny, ale stejne nejvic bys sledoval Manzarka a Kriegra, jednoznacny legendy.
s tim sem se tam chystal vychutnat si ty dva a na J.M moc nemyslet.

přesně tak..s tim jsem tam šel..zpěv bylo nakonec příjemné překvapení :)
termyx
Rádce

Další

Zpět na Skupiny a hudebníci