Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Akustická kytara s humbuckerem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Akustická kytara s humbuckerem

Příspěvekod charliealpha » 24.06.2010 11:14

Chtěl bych se pochlubit s možná poněkud netradičním řešením ozvučení akustické kytary. Již dříve jsem se potýkal s problémem, že piezosnímač z akustiky zní v elektrickym kombu podivně a ne všude je k dispozici akustický kombo. Takže sem to vyřešil tak, že sem do akustiky nasadil za pomocí dvou suchejch zipů snímač z elektriky. Snímač je samozřejmě velmi snadno odnímatelný. A zvuk posuďte sami. PS: mikrofon v kameře je citlivej na vejšky, tak snímá výrazněji chrastění strun, ve skutečnosti to není skoro slyšet.
charliealpha

Re: Akustická kytara s humbuckerem

Příspěvekod Disasterpiece » 24.06.2010 12:16

Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?
Eyes are glaring red with a conscious set to kill.
Disasterpiece

Věk: 21

Příspěvekod Flajtr » 24.06.2010 12:17

Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P
Flajtr

Příspěvekod Sadam.S » 24.06.2010 12:19

Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?

Proč kupovat novou kytaru, když kytaru měl a snímač měl? :D
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Věk: 19

Příspěvekod woro90-1 » 24.06.2010 12:19

Paráda, právě jsi objevil to, co bluesmani používali od vynálezu humbuckeru :wink: A zní to fakt dobře, snad to zaryté odpůrce magnetů na akustice přesvědčí, že i magnetický snímač to snímá zabarvené přední deskou (ani nemůže jinak, protože kmity strun a přední desky jsou shodné).
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod Flajtr » 24.06.2010 12:22

Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru :D
Flajtr

Příspěvekod charliealpha » 24.06.2010 12:43

Flajtr píše:Kurňa ten zvuk to bude na RnR jak dělaný, kdybych doma měl jackovou samicu a ty suchý zipy hned bych to zkusil, jinak ty suchý zipy to drží dobře ? Nerad bych mel v akustice díru po humbuckeru :D

Sucháče to držej tak dobře, že sem měl spíš problém s lepidlem...při sundavání se to strhávalo. Nakonec se jako ideální ukázal Chemopren pro namáhané spoje. Těch sucháčů stačej fakt malý čtverečky. Samici pro jack připínám na karabinku na popruhu. Jinak pololubovku sem právě kupovat nechtěl... právě kvůli nemožnosti odstranění snímače. Už se těším, až to ve zkušebně píchnu do lampičky (Yamaha z osmdesátejch let). Obrázek
charliealpha

Příspěvekod Bummer » 24.06.2010 12:46

Krása! Co tam máš za struny?
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Příspěvekod charliealpha » 24.06.2010 12:54

Bummer píše:Krása! Co tam máš za struny?

Kytara je dva měsíce stará. A jelikož sem jí v krámě koupil rovnou z krabice, tak sem na ní prozatím nechal ty Daddaria EXP co na ní dává výrobce, ale už se trochu ztrácej. Takže mám připravený Elixíry, který natáhnu před příštím víkendem...jedu si tradičně zajamovat na Loutkářskou Chrudim.
charliealpha

Příspěvekod Pikus » 24.06.2010 13:04

Něco podobnýho jsem zkoušel na svým Cortovi, jen jsem tam dal single, takže to zvuk akustiky připoínalo ještě víc.
Pikus

Příspěvekod petrvach » 24.06.2010 13:55

Tak to je pecka to udělám taky, super tip na léto :mrgreen:
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
petrvach

Příspěvekod Sadam.S » 24.06.2010 14:46

Flajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P

Udělej H-S akustiku :D
Ibanez GRX-70L (Rotosound Yellows R10) ->( Marshall JH-1, Digitech RP155 )-> St.Anley Tube amp (5W A - ECC83/EL84 2 kanály, Greenback)
Extralow-end španěla AXL Lucida 5207
(Martin 80/20 Bronze ExtraLight)
@Drag_Oncave
Obrázek
Sadam.S

Věk: 19

Příspěvekod Kamahl » 24.06.2010 14:48

Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo. :lol: :wink:
Feelin' so Louny...
Kamahl

Příspěvekod woro90-1 » 24.06.2010 16:51

Kamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Zní to dobře! Díky za inspiraci - lepit na kytaru sucháč by mě nenapadlo. :lol: :wink:

Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na Strahov :wink: :P
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod Flajtr » 24.06.2010 17:09

Sadam.S píše:
Flajtr píše:Mám doma naprosto stejnýho černýho fendera a mám jeden volnej kobylkovej humbucker a jeden singl takže o prázdninách bych to taky zkusil. Tvůj nápad mi příjde supr a hlavně to i dobře zní :P

Udělej H-S akustiku :D

Možná se budeš divit, ale přeměřil jsem to a šlo by to, snad bych to tak i udělal, akorát nevím jestli ten singl nenarvu do telecastera co jsem sehnal, je to kompletně podomácku vyrobenej telecatster, se zlomeným opravovaným krkem, tělem ze smrku a homemade hardwarem, původně jsem to chtěl jen na zeď ale láká mě tu kytaru zprovoznit :D udělat scalooping, možná bych zkusil swirl, prostě se na tom vraku vyřádím :D
Flajtr

Příspěvekod Kamahl » 24.06.2010 17:23

woro90-1 píše:
Kamahl píše:Zrovna jsem si dneska řikal, jak bych využil starý humbuckery a novou akustiku... :D

Starej humbucker, jenom jeden, další pojede na Strahov :wink: :P

Na Strahov pojedou oba, protože doma nemám páječku. :lol:
Feelin' so Louny...
Kamahl

Příspěvekod 60'Rock_N'_Roll » 24.06.2010 19:10

Disasterpiece píše:Mno.. husty ale jakej to ma smysl?Nebylo by jednodusi koupit rovnou pololubovku?

aha..od kdy má pololubovka stejnou stavbu těla jak akustika..? :roll:
60'Rock_N'_Roll

Příspěvekod Atkins » 24.06.2010 19:33

No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups :lol: :lol:
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod charliealpha » 24.06.2010 19:55

Atkins píše:No jo, degradovat zvuk akustiky hambáčem, taky jsme tyhle voloviny v mládí dělali a určitě ty humbuckery budou vysoké kvality protože zbyly po upgradu tensona na RM-Pickups :lol: :lol:
A to nehovořím o faktu, že resonanční deska změní charakter zvuku, při jakémkoli zatížení, čímkoli - třeba připlácnutým humbazmekem.
Ale užijte si to...

Jestli sis ráčil všimnout, tak hambáč je jednak připlácnutej odnímatelně a instaluje se pouze ve chvíli kdy se hraje elektrifikovaně a navíc se jedná o plečkoidní kližkovou kytaru pořízenou za účelem venkovního a hospodského hraní, takže už zvuk toho nástroje je sám o sobě degradován dle pořizovací ceny 3000 Kč. A důvodem stavby bylo, že v poslední době se mi na vejletech čím dál častěji stává, že jeden večer hraju akusticky v parku s bandou hipíků a druhej večer se hraje elektrickej bigbítek na chatě. Takhle to všechno obstará jeden nástroj. A už se nebude opakovat onen běs, když sem měl izolepou přimotanej zpěvovej mikrofon na kytaře :-D
charliealpha

Příspěvekod Atkins » 24.06.2010 20:03

No vždyť říkám, užijte si to. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Další

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba