Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Bezdrát na kytaru

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Bezdrát na kytaru

Příspěvekod Scyther » 29.11.2011 21:49

Tak jsem se rozhodl, že půjdu do bezdrátu. :-) A když už, tak "like a boss" :-D Tzn. jak kytara, tak odposlech.
Jako in ear odposlech mám na bazaru vyhlídnutý tenhle kus:
http://www.thomann.de/cz/the_tbone_iem_100_863_mhz.htm
Ale teď co s kytarou. Mám v merku tyhle dvě vysílačky:
http://www.thomann.de/cz/ld_systems_ldws_1000_bpg.htm
případně
http://kytary.cz/akg-akg-wms40p-ins-d/HN094197/
s tím, že by přes to mohly jet dvě kytary, případně kytara/basa.

Nechci nejlevnější šunt, ale po nedávných investicích je můj strop tak 5-7K.
Jedinou podmínku co mám je, aby to šlo hodit do 9,5" racku a buďto to mělo anténu vpředu, nebo prodloužení přes BNC, abych si tomohl vyvést dopředu. Mátě s těmahle strojema někdo zkušenosti, nebo doporučil by někdo za ty prachy něco co by bylo kvalitativně výš?
Profil na UG
Bandzone
AVE SKLEPMASTER
-------------------
Cort Zenox Z-42(RM Colorsound + RM Custom)
Randal RH50T (hlava) + 2x12 s Celestion Clasic Lead a 2x12 s Century vintage (boxy)
Scyther

Věk: 26

Re: Bezdrát na kytaru

Příspěvekod wreptile » 29.11.2011 22:12

Mám podobnou, AKG, a naprostá spokojenost, odehrána spousta koncertů a ten šum na akcích (pokud jste hlasitá kapela a nemáš gain naplno) nejde téměř slyšet, zvlášť když moc rád zvučím jen z pódia.
Kytara: Epiphone SG G400
Snímače: DiMarzio Tone Zone, prehistorický zebroidní snímač s geniálním zvukem
Box: kopie Marshall zabavena uživateli bananabonus
Hlava:Randall RH 50T
Efekt:ruce
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
Kapely:
http://bandzone.cz/ghostface
http://bandzone.cz/fishandchips
wreptile

Příspěvekod bigmal » 30.11.2011 0:46

Jak to hraje v porovnání s kabelem? Taky by se mi to líbilo.
bigmal

Příspěvekod Scyther » 30.11.2011 0:48

wreptile píše:Mám podobnou, AKG, a naprostá spokojenost, odehrána spousta koncertů a ten šum na akcích (pokud jste hlasitá kapela a nemáš gain naplno) nejde téměř slyšet, zvlášť když moc rád zvučím jen z pódia.

No. Koukám opava. Nechceš to půjčit na otestování? :D
Profil na UG
Bandzone
AVE SKLEPMASTER
-------------------
Randal RH50T (hlava) + 2x12 s Celestion Clasic Lead a 2x12 s Century vintage (boxy)
Scyther

Příspěvekod feki » 30.11.2011 0:54

Osvědčený a spolehlivý je také http://www.thomann.de/cz/sennheiser_fre ... nt_set.htm
Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
feki

Příspěvekod Radek Kysely » 30.11.2011 10:53

No a hele trváš na novém přístroji? Když počkáš chvíli na bazaru, tak určitě natrefíš na něco lepšího. Já asi před 2 měsící udělal kauf jako blázen, Shure SLX14 za 6,5 tisíc, oproti novém 14k :)
Hohner B2A '89 ⇒ Shure SLX14 ⇒ ZOOM B2.1U ⇒ Solton SPA1000 ⇒ Traynor TC1510
Gibson ES-339 ⇒ homemade Kalamazoo Model I
Radek Kysely

Věk: 17

Příspěvekod Scyther » 30.11.2011 12:05

Radek Kysely píše:No a hele trváš na novém přístroji? Když počkáš chvíli na bazaru, tak určitě natrefíš na něco lepšího. Já asi před 2 měsící udělal kauf jako blázen, Shure SLX14 za 6,5 tisíc, oproti novém 14k :)

Netrvám. Ale najít takový kauf chce trocha štěstí. :D

Jinak nemá někdo zkušenosti s těma vysílačkama třeba od line6 co jedou na 2,4GHz?
Profil na UG
Bandzone
AVE SKLEPMASTER
-------------------
Scyther

Příspěvekod tomvi » 30.11.2011 17:29

Scyther píše:Jinak nemá někdo zkušenosti s těma vysílačkama třeba od line6 co jedou na 2,4GHz?

Jo, mam zkusenosti s Relay G30. Neslysel jsem nic dokonalejsiho, zvuk pres kabel nebo pres G30 je k nerozeznani. Odehrano hafo koncertu, sum naprosto zadny, dosah i na velkem podiu absolutne bezproblemovy, ma to dokonce simulaci utlumu na kabelu, kdyby se ti zvuk zdal zbytecne moc kvalitni :-)
Jedinou vadu kterou to ma, je kryt baterii ve vysilacce. Debilne se do toho leze, ale po par vymenach to uz neresis.
Mame to dokonce vyzkouseno i s houslema a fantasticky vysledek. Muzu jen doporucit!!!

Tomáš
tomvi

Věk: 39

Příspěvekod mycountry » 4.12.2011 21:24

Jak to má s výdrží na baterky?
Mám svoje zkušenosti, nepapouškuju názory někoho jiného ;)
Schecter Avenger A-7+ (Dimarzio Evo), Guyatone Powerdrive PD-1 (MiJ), MicroCube AY!
mycountry

Věk: 18

Příspěvekod tomvi » 4.12.2011 21:31

mycountry píše:Jak to má s výdrží na baterky?

je to tezko objektivne meritelne, ale asi 8 hodin?
tomvi

Příspěvekod Rošky » 4.12.2011 21:36

tomvi píše:
Scyther píše:Jinak nemá někdo zkušenosti s těma vysílačkama třeba od line6 co jedou na 2,4GHz?

Jo, mam zkusenosti s Relay G30. Neslysel jsem nic dokonalejsiho, zvuk pres kabel nebo pres G30 je k nerozeznani. Odehrano hafo koncertu, sum naprosto zadny, dosah i na velkem podiu absolutne bezproblemovy, ma to dokonce simulaci utlumu na kabelu, kdyby se ti zvuk zdal zbytecne moc kvalitni :-)
Jedinou vadu kterou to ma, je kryt baterii ve vysilacce. Debilne se do toho leze, ale po par vymenach to uz neresis.
Mame to dokonce vyzkouseno i s houslema a fantasticky vysledek. Muzu jen doporucit!!!

Tomáš

Nojo, ale ten Relay G30 je digitální (má to AD/DA převodníky) a to se z principu neobejde bez zpoždění. Necítíš to tam nějak? Například by se to mohlo projevit když potřebuješ chytnout vazbu (tu žádoucí) nebo by to mohlo být cítit u ultra přesnýho beglajtu... nemáš ten pocit ?
Rošky

Příspěvekod Nero » 4.12.2011 21:54

"Z princincipu" ty převodníky samy o sobě mají spoždění v řádu desetin milisekund, max. několika málo jednotek milisekund. Prakticky nepostřehnutelné.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod tomvi » 4.12.2011 22:11

Nero píše:"Z princincipu" ty převodníky samy o sobě mají spoždění v řádu desetin milisekund, max. několika málo jednotek milisekund. Prakticky nepostřehnutelné.

tak tak, o spozdeni nemuze byt ani rec, ani o zkresleni signalu, dokonce je na prijimaci switch na to, aby si emuloval nekvalitu kabelu, to kvuli tomu, kdyz si fajnšmekr, nastavis si aparat treba s 5-ti metrovym kablem, a kdyz pripojis vysilacku, tak odstranis ztraty a negativni vlastnosti kabelu a hraje to jinak, proto ta emulace...
:-)
tomvi

Příspěvekod Peťan V. » 5.01.2012 22:06

Potvrzuji kvalitu bezdrátu od Line6

Line6 Relay G50
+ žádná změna zvuku, nerozeznatelný od kvalitního kabelu
+ latenci AD-DA převodníku si člověk absolutně nevšimne
+ kovové provedení příjimače ale i bodypacku
+ žádné rušení signálu
+ dosah 60 metrů
+ 12 kanálů
+ jednoduchá manipulace

- výdrž 8 hodin na dvě tuškovky, ale i to není k zahození ... ikdyž 30 hodin na AKG WMS40 bylo opravdu luxusní
¤ Ibanez Prestige RG2620Z ¤ Ibanez Prestige RG2550E ¤ Ibanez Premium RG870QMZ ¤ Peavey 6505+ Halfstack ¤ Fender HRDX ¤ Peavey VK100 ¤ Peavey Royal 8 Head ¤ Jim Dunlop Cry Baby From Hell DB01 and 535q ¤ Boss CE-5 ¤ Boss CS-3 ¤ Boss NS-2 ¤ Boss DD-7 ¤ Boss RC-20XL ¤ Ibanez TS9 ¤ Electro-Harmonix Metal Muff ¤ Line6 Relay G50 ¤ Korg Pitchblack ¤ BBE Sonic Maximizer ¤
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Peťan V.

Věk: 24

Příspěvekod tomvi » 5.01.2012 22:13

Potvrzuji vse vyse napsane pro Line6 G90, absolutne spicka :-)

Tomáš
tomvi

Příspěvekod bubucci » 5.01.2012 23:20

Tak já zkouším ten Brace DWG1000. Kvalita přenosu je hodně dobrá a potěší i malé rozměry. Je tam ale trošku slyšet brum, ale zatím nevím, jestli to leze ze zásuvky /ve zkušebně je na ní zářivka a doma mám na ni PC i router a to už jde slyšet i v kombu/. Budu to zkoušet na baterky. Za ty prachy dost dobré. Časem pořídím Relay, už kvůli napájení z pedalboardu.
Music Man John Petrucci 6 /BKP HolyDiver - VHII/
Morley Bad Horsie - TS9DX - TC Polytune - TC Flashback
VHT Pittbull Forty-Five 2x10 kombo
Mesa/Boogie Stiletto - Mesa/Boogie 212 custom
http://schelinger-revival.cz/ https://www.facebook.com/nonrevolverband
bubucci

Věk: 29

Příspěvekod Horry » 8.01.2012 11:45

Nemohl by někdo z vás udělat třeba srovnávací test mezi Line 6 Relay G30 a Brace DWG 1000 ?? :) ...
Kytara: Cort G200 strattocaster, Vintage SG VS6 Series
Kombo: Laney LX20 (domácí cvičení), Fender Frontman 212R (zkušebna, pódium)
Efekty: Boss DS-1, Boss SD-1, Bespeco Weeper
Kabely: Jaxx(6,5m, doporučen Honzou Kirkem Běhounkem) Fender Vintage Voltage (5,5m)+ Warvick(30cm)+ Warvick(10cm)+ Bespeco (3m) (kabely přetrhám průměrně tak jednou do měsíce)
Struny: GHS Zakk Wylde Signature, GHS David Gilmour Signature, GHS 0.11
Trsátka: George Dennis(0.88) & Dunlop(Tortex 0.88)
Horry

Věk: 21

Příspěvekod NihilisticWonder » 8.01.2012 23:21

bubucci píše:Tak já zkouším ten Brace DWG1000. Kvalita přenosu je hodně dobrá a potěší i malé rozměry. Je tam ale trošku slyšet brum, ale zatím nevím, jestli to leze ze zásuvky /ve zkušebně je na ní zářivka a doma mám na ni PC i router a to už jde slyšet i v kombu/. Budu to zkoušet na baterky. Za ty prachy dost dobré. Časem pořídím Relay, už kvůli napájení z pedalboardu.

Brace mám už dlhšie a pozajtra nám príde do kapely ďalší kus :-) Brum je niečo zlé s elektrikou, lebo nám z toho neliezol žiaden. Dávaj ale pozor, aby si nemal v blízkosti mobil, alebo aby nebol blízko trafa alebo neičoho podobného, tam to bolo troška citeľné...
ENGL Powerball 100W, Laney LX 412 A,B Cabinets, Jackson Pro Series KE3 Kelly, Seymour Duncan Pickups (JB TB-4, Jazz SH2N HB), Dean Markley Strings, George Dennis, Jim Dunlop, Stagg Picks

http://www.bandzone.cz/increasingpassion
http://bandzone.cz/doomed
http://www.bandzone.cz/necroanatomy

A nová kapela INTERFACE
http://www.myspace.com/ifsvk
http://bandzone.cz/interface
NihilisticWonder

Věk: 24

Příspěvekod Rošky » 13.01.2012 1:33

Kolega z kapely si koupil Line6 Relay G30, tak jsem ho dnes na zvukovce zkoušel.
Měl jsem v případě kytary nedůvěru k digitálu ze dvou důvodů:
1)
- PROTI: digitálním vzorkováním se zvuk poškodí, vznikne názorně řečeno "cedník". Spojitý signál na výstupu přijímače není totožný se signálem na vstupu vysílače, prostě z principu AD/DA konverze nemůže být. Je to jenom víc nebo míň věrná digitální "fotka" toho zvuku. Kytara je na deformace nebo ochuzení mimořádně citlivá, její bohatej zvuk má spoustu alikvotů a harmonických složek a jakákoliv (nežádoucí) deformace by mi vadila (asi by to víc bylo znát u čistýho zvuku). Narozdíl od deformací žádoucích, vznikajících v lampáči zkreslením,v efektech a podobně, pochopitelně. Digitální efekty nepoužívám.

- PRO: převodníky vytvoří sice ne úplně dokonalou "fotku" zvuku kytary, ale ta deformace při 24bit převodu není velká. Kdysi jsem používal Nady 201 VHF a časem šla do světa, protože zvuk byl tak ne-věrnej ve srovnání s kabelem, vykuchanej, že to nepříznivě ovlivňovalo artikulaci, kytara zkrátka reagovala hůř a netáhla. Kvůli snaze o zachování frekvenčního rozsahu byla použita u analogový Nady201 jakási komprimace a dekomprimace a to zvuk poškodilo víc než AD/DA konverze. Zkreslení a efekty, kterejma kytaru proženu, zdeformuje (žádoucím způsobem) originální signál z kytary mnohem víc než (nežádoucím způsobem) AD/DA převodníky, a jde jen o to, jestli Relay kytaru přenese v celý frekvenční šíři a nezkreslí harmonický. Jestli je ten přenos zkrátka "rovnej". Což se mi po dnešním testu zdá, že je v pohodě.

2)
- PROTI: latence, vzniklá AD/DA převodem: na fórech jsem našel zmínky o latenci RelayG30 kolem 4ms, což mi připadá nepříjemně dost, poněvadž i takhle malej delay by mohl zlobit, když třeba chci docílit vazby, feedbacku (4ms ovlivní jestli je zvuk ve fázi, i když záleží na frekvenci).

- PRO: Prakticky to ale nemá význam, protože větší zpoždění než to, který vzniká AD/DA konverzí, vznikne při vzdalování se od aparatury (na větším jevišti). Latence způsobená konverzí je konstantní, vzdalování a přibližování k aparátu a odposlechu je variabilní a způsobí mnohem větší hokej ve fázích než AD/DA převod, takže je to úplně jedno a lze to podle mně klidně zanedbat.

Line6 Relay G30 se mi líbil, neslyšel jsem žádný ochuzení, vykuchání nebo deformaci zvuku proti kabelu, delay není postřehnutelnej, není cítit jako zpoždění mezi fyzickým úderem trsátka a tím, jak se to ozve z aparátu. Možná to nejsou ani ty 4ms. Takže si to zřejmě pořídím.
Rošky

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba