Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

"Drnčení" - H,G strun.

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

"Drnčení" - H,G strun.

Příspěvekod Durannn » 13.10.2008 14:54

Dobrý den kytaristi, mam takovou prosbu, mam kytaru Ibanez GRG 170 a drnčí mi při hrani na nižších pražcích tenké struny H a G. Zkoušel jsem hybat s tzv kameny u tremola ale moc to nepomohlo a nebo jo, ale zase už byla struny vyš než mam rad, celkově jsem to musel všechno zvednout na tremolu na bočních šroubech držicí výšku.

Taky by mě zajimalo k čemu je tento šroub na hlavě (viz obrazek) protože navod mam jen ENG a z něho toho moc nevyčtu při studiu jazyka neměckého :) ...

http://uloz.to/840536/100_5820.JPG zde foto krytu pod kterem se nachazí šroub směřujcí závitem k tělu.

diky
Durannn

Příspěvekod MLorenzo » 13.10.2008 15:23

To je sroub, kterym nastavuejs prohnuti krku...respektive by jsi tim mohl vyresit alespon castecne svuj problem...o nastaveni krku je tu docela dost temat...
Six strings, ten fingers, one pick... no more...
MLorenzo

Věk: 23

Příspěvekod Durannn » 13.10.2008 15:26

Mylann píše:To je sroub, kterym nastavuejs prohnuti krku...respektive by jsi tim mohl vyresit alespon castecne svuj problem...o nastaveni krku je tu docela dost temat...

aha, řikaš častečně jo, co ještě ma s timto společneho,.... jj všiml jsem si že je tu toho dost na toto tema ale hodně už je taky pomazneho.
Durannn

Příspěvekod -Stanley- » 13.10.2008 16:07

kamos mel podobnej problem u ibanezky.vyresili jsme to tak, ze jak mas zamky, tak pod nima odmontujes ty 2 srouby a necim to podlozis.kdyz jsme kupovali PA do zkusebny tak jsme se na to ptali v hudebninach a ten prodavac kterej fakt kytaram rozumi mi dal takovej kousek plastu slabyho, dali jsme to jen pod ten kousek kde mu to drncelo a problem je vyresen.ale jak koukam, tak ty nemas zamky, tak to nevim co by se s tim dalo udelat.
Squier by Fender Stagemaster HH, Hughes and Kettner Matrix 100 combo
-Stanley-

..

Příspěvekod Durannn » 13.10.2008 16:11

no zámky pravě nemám. Spiše bych viděl chybu někde u krku nebo vyšce strun či něčem podobnem než kobylkou nebo tak něčím ... tžko říct no drnčí cela struna takže nejde poznat odkuď to jde, ale řekl bych že to v nějaké časti klepe o kovové "lišty" ktere rozdělují pražce.

jako při hraní s kombem to ani tak slyšet nejde ale ja jsem takovej audiofil že mě to na ucho vadí když mi něco někde rezonuje a slyšim to když to je byť i sebeslabší hlasitost rezonance.
Durannn

Příspěvekod -Stanley- » 13.10.2008 17:52

tak zjisti kde presne ti to drnci.na tech strunach si chytni nejvyssi polohu a zahraj na ni a postupuj takhle po jednotlivejch prazcich, az zjistis, kde ti to presne drnci
Squier by Fender Stagemaster HH, Hughes and Kettner Matrix 100 combo
-Stanley-

Příspěvekod Nero » 13.10.2008 21:10

Pokud to drnčí na vyšších polohách, tak řešit přes kameny. Pokud na nižších (cca do 5. až 7. pažce) tak pomocí výztuhy krku.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba