Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Elektrické kytary s piezo snímači

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: Elektrické kytary s piezo snímači

Příspěvekod Atkins » 28.02.2010 22:29

Hrál jsem na ní a moc se mi líbila ale tahle:
http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... -PWH4.html
mi akusticky (přes piezo) připadla ještě o kus lepší.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod Rony6 » 20.03.2010 13:49

Já na Cort M900 hraju necelý rok, koupil jsem si ji jako univerzální nástroj pro široký repertoár a za ty prachy, co bych mohl chtít víc :P Snímače jsou značkové, jak HB (Seymour Duncan SH1 a SH4, oba rozepínatelné) a v kobylce je aktivní piezo Fishman. Hraje to fakt výborně, jen pro tvrdší rock, metal a pod. bych vzal asi masiv, ono to duté tělo umí zavazbit. Ale při rozumné hlasitosti a zkreslení je jednoduché obsáhnout snad všechny zvuky, které můžeš potřebovat od Bacha po Vlacha. Výstupní signál při mono jacku je možno míchat HB/piezo přímo na kytaře, já používám stereo šňůru, tam jsou obě signálové cesty rozdělené natvrdo a podlahovým switchem samodomo výroby to dělím na 2 samostatné signálové cesty, piezo přes Zoom 504/II do mixu, elmag. přes běžný efekt. řetězec do comba. Víc na mém webu http://rony-web.webnode.cz/sestava-kapely/ až na spodku stránky.
Rony6

Příspěvekod dayslypper » 4.09.2010 18:59

Hraje tu někdo na elektriku s piezem naživo?

Stále hledám nějakou univerzální konfiguraci použitelnou v nezměněné podobě ve zkušebně i na pódiu.

Jde o to, že bych chtěl zvuk klasických snímačů hnát přes lampáč a kytarové reproduktory, ale pokud proženu piezo zvuk kytarovými repráky, tak ho tím zabiju.

Napadá mě jen jedno řešení: vyměnit kytarová repra za širokopásmové (Beyma) a v PODu zapnout v případě potřeby simulaci reproboxu.

Nenapadá někoho něco lepšího?
dayslypper

Příspěvekod Dark Axel » 5.09.2010 16:31

dayslypper píše:Hraje tu někdo na elektriku s piezem naživo?

Stále hledám nějakou univerzální konfiguraci použitelnou v nezměněné podobě ve zkušebně i na pódiu.

Jde o to, že bych chtěl zvuk klasických snímačů hnát přes lampáč a kytarové reproduktory, ale pokud proženu piezo zvuk kytarovými repráky, tak ho tím zabiju.

Napadá mě jen jedno řešení: vyměnit kytarová repra za širokopásmové (Beyma) a v PODu zapnout v případě potřeby simulaci reproboxu.

Nenapadá někoho něco lepšího?

co takhle signál z piezo výstupu prohnat zvukaři přímo do linky? samozřejmě například přes di box...
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod afektband » 5.09.2010 16:51

Wesovi z kytary šli dva kabely. Signál z keramiky do mesy a když přepnul, tak signál z pieza šel do rolanda. Jinak to asi fakt řešit tou linkou, akorát budeš trochu dýl zvučit ;-)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvekod dayslypper » 5.09.2010 17:42

Dark Axel: To ale pak musí být na pódiu monitory, kterými ten zvuk pustí zpět, abych ho slyšel.
Jde mi o to mít jedno řešení použitelné za všech okolností, aniž bych musel modifikovat svou výbavu podle vybavenosti sálu.

Taky jsem neuvedl, že bych si rád ponechal v záloze možnost hrát stereo, ale abych s sebou nemusel tahat x beden. Přeci jen mít třeba 2 stereo zesilovače a 4 repráky, kde z každého leze něco jiného, se mi zdá trochu moc.
dayslypper

Příspěvekod Dark Axel » 5.09.2010 18:14

dayslypper píše:Dark Axel: To ale pak musí být na pódiu monitory, kterými ten zvuk pustí zpět, abych ho slyšel.
Jde mi o to mít jedno řešení použitelné za všech okolností, aniž bych musel modifikovat svou výbavu podle vybavenosti sálu.

to je bohužel pravda, taky už jsem hrál na místě, kde odposlechy nebyly... koneckonců tam nebyl ani zvukař, mixpult a PA, vše jelo z pódia, čili tam bys byl nahraný, uznávám

pak mi jako nejlepší řešení připadá asi rozbočit signál do dvou aparátů, v případě sterea je to ovšem hodně problematické. Pokud bych řešil tohle, radši bych asi obětoval stereo, než vytoužený zvuk pieza. A až budeš rocková hvězda, tak si klidně ten luxus hrát zároveň do sterea dovolit můžeš, protoež to za tebe budou tahat jiní :-D
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod dayslypper » 7.09.2010 0:30

Ještě mě napadlo: mít 2 aparáty bez modulačních efektů. Z nich zvuk sejmout 2ma mikrofony, tyto dva signály následně sloučit a pak teprve šoupnout do efektu zajišťujícího modulace.

Na pódiu sice nebude zefektovaný zvuk, ale vždy budou potřeba jen 2 aparáty.
Ale předpokládá to přítomnost zvukaře a PA, takže asi zase nic. :?

Pokud chci jen 2 repráky, tak jediné rozumné rozhodnutí asi vyplyne z toho, jestli budu víc hrát "elektricky" nebo "akusticky" a tomu se nějak přizpůsobit.

EDIT: Nakonec řešení asi najdu v hraní bez aparátu jen přes efekt a odposlechu přes in-ear monitory.
dayslypper

Příspěvekod dayslypper » 4.03.2012 22:18

První sériově vyráběná PRS Solid body s Piezo systémem!

demonstruje také Steven Wilson :)

http://www.prsguitars.com/p22/index.php
dayslypper

Příspěvekod krasty » 5.03.2012 22:50

Alex Lifeson s Gibsonem to vyřešil takhle:

A v tomhle videu je i zvuk pieza hraný do Marshalla:

krasty

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba