Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Hloupý dotaz ohledně strun

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Hloupý dotaz ohledně strun

Příspěvekod Hans-Drums » 3.09.2010 11:34

Zdravím,mám takovou hloupou otázku.....Běžně jsem používal struny D'addario EXL 110 pro Eb standard ladění a drop C# ,seděli mi hezky. Asi před půl rokem jsem přeladil do Drop C a na kytaru nasoukal Ernie Ball 11-54,protože desítky už byly jak špagety.......Napnutí mi vyhovovalo,na struny jsem si zvykl. Ale nedávno jsem se opět vrátil k C#,pořád na 11-54kách...hraje se mi dobře,ale je to větší pnutí a docela mám strach,aby mi "nezlukovatěl" krk....Menzuru mám 25.5...Díky :wink:
Ibanez RGA 42 Black,Crate FW 15R,Digitech RP 155 (Na prodej) ,Fender Tonemaster Kabely,Jim Dunlop Jazz III,Ernie Ball Struny a Kosmetika
Hans-Drums

Re: Hloupý dotaz ohledně strun

Příspěvekod Bummer » 3.09.2010 11:52

Měl jsem na Les Paulovské menzuře struny 10-60 v éčku a taky se nic nestalo. ;)
» Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) » Rocktron Tsunami » Digitech Hardwire DL-8 » Blackstar HT-Club 40 (recenze) » fake Shure SM58

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 22

Příspěvekod Red Bull » 3.09.2010 11:52

V krku je výztuha, pokud nemáš nějakou opravdu low-end kytaru, tak bych se ničeho nebál, já stejnou sadu Ernie Ballů používal na standardní ladění E.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.

Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994]-> Mesa Boogie Studio 22 combo [1988] -> Savannah Ukulele (nové olejové ladící mechaniky) D ladění
Red Bull
Globální moderátor

Příspěvekod real_dead_one » 3.09.2010 13:49

já sem zastánce názoru že by se při jakékoliv změně ladění a tloušťky strun měla kytara komplet seřídit... ale když to budeš dělat dvakrát do týdne tak nevim jak se na to bude tvářit.
real_dead_one

Příspěvekod loos » 3.09.2010 23:51

real_dead_one píše:já sem zastánce názoru že by se při jakékoliv změně ladění a tloušťky strun měla kytara komplet seřídit... ale když to budeš dělat dvakrát do týdne tak nevim jak se na to bude tvářit.

seřídit by se měla jen v případě, že to potřebuje z důvodu hratelnosti :idea: Pokud ti nedělá problém na to hrát bez seřízení tak je to v pořádku... Teď mě, alle napadá, že se možná trochu rozhoděj oktávy, ale to je jen moje domněnka nezakládající se na faktech :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
loos

Věk: 20

Příspěvekod Kinx » 4.09.2010 9:23

krk by zlukovatet nemel, a i kdyby se vic prohnul kvuli ladeni tak na to je vyztuha. mam zkusenost ze u levny kytary (cort strat za buro s krkem z jednoho kusu javoru) se krk hodne hybe co se tyce ladeni, tj ze kdyz ji podladim tak se hodne narovna. u drazsich kytar se to deje jen trosku, treba PRSo se nehybe takrka vubec.

budes ale muset seridit oktavy, ty se rozjedou asi urcite.
Hip Hop vládne světem!
Metal nechte dětem!
Kinx

Příspěvekod B.Mikey » 4.09.2010 9:56

Já mám teď na standardní E ladění D'Addaria 13-ky a krk po asi třech měsících nezlukovatěl.. :wink:
Starej bordel, nic víc.
http://bandzone.cz/oldfolkshouse
B.Mikey

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba