Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Jaké snímače na co - polohy

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: Jaké snímače na co - polohy

Příspěvekod woro90-1 » 25.06.2010 0:46

Nero píše:
J.J. píše:
Vilcek píše:Chtel bych se zeptat, co to udela se zvukem, kdyz dam ke krku misto singlu humbucker? Nejakej klasickej pasiv, dejme tomu. Resim zvuk na sola. Kobilkovej HB je proste kobilkovej HB a ten sigl co mam u krku zas neni tak pruraznej. :)

Míň vejšek, míň šumu a brumu, míň ostrej kulatejší zvuk,

... a vyšší výstupní signál, takže jednodušší získání zkreslení.
Dříve celkem oblíbená volba bluesmanů.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod Fade » 25.06.2010 0:53

Co já vím, tak bluesmani berou spíše slabé snímače, protože mají přirozenější zvuk.
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod woro90-1 » 25.06.2010 2:09

Fade píše:Co já vím, tak bluesmani berou spíše slabé snímače, protože mají přirozenější zvuk.

To si asi s něčím pleteš :wink: Možná Clapton a spol, ale dřív se na to dost prdělo a hrálo se na to, co bylo po ruce - nebyly krabky, tak se děrovaly repráky (fuzz) a používaly silné snímače (overdrive). Se zkreslením právě přišli bluesmani, protože potřebovali trochu průraznější, expresivnější zvuk. A ostatně poslechni si kolik gainu používá Buddy Guy nebo co měl za zvuk Muddy Waters. Ale ono také jde o to, s čím to porovnáváš. Dnes skutečně používají slabé snímače, protože máme aparáty schopné mohutného přebuzení, ale to nebylo vždy.
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Příspěvekod Fade » 25.06.2010 19:52

woro90-1 píše:
Fade píše:Co já vím, tak bluesmani berou spíše slabé snímače, protože mají přirozenější zvuk.

To si asi s něčím pleteš :wink: Možná Clapton a spol, ale dřív se na to dost prdělo a hrálo se na to, co bylo po ruce - nebyly krabky, tak se děrovaly repráky (fuzz) a používaly silné snímače (overdrive). Se zkreslením právě přišli bluesmani, protože potřebovali trochu průraznější, expresivnější zvuk. A ostatně poslechni si kolik gainu používá Buddy Guy nebo co měl za zvuk Muddy Waters. Ale ono také jde o to, s čím to porovnáváš. Dnes skutečně používají slabé snímače, protože máme aparáty schopné mohutného přebuzení, ale to nebylo vždy.

Jojo, přeně tak jsem to myslel. Protože dnes jsou takové aparáty, tak není třeba bluesmanům silných snímačů. Ten snímač s nižším výstupem má zvuk přirozenější než silný ala D Activator atd. To se určitě shodneme. :) Kdysi to bylo jinde, to je jasné.
ESP-LTD M1000 Deluxe - EMG 81/81
Ibanez S series - (DiMarzio D-sonic + DiMarzio Custom Humbucker)
ENGL E650 Ritchie Blackmore
T.c. electronic G-Major
Behringer FCB 1010
ESH GX 412-280HX
Fade

Příspěvekod Nero » 26.06.2010 11:29

Pak ještě můžeme debatovat, co jsou slabé snímače - protože i slabší HB je silnější než normální singl...
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod mtmccox » 11.02.2011 11:09

http://www.youtube.com/watch?v=nPlCp-eko7I

3:30

Je tenhle sladký libozvouček výsledkem humbuckeru u krku?

(samozřejmě mám na vědomí, že za Davey to holt má v prstech) ale pokud je to tak, tak už mám aspoň z malé části jasno, co chci :)
But I did it, though, because he lied
Because he took you for a ride
And because time was on his side
And because I . . .
                                                                                I want you. So bad.
mtmccox

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba