![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Fořt píše:Tak snad je to z toho vidět, fotil jsem to v makru z ruky a propojku taky držel v ruce, takže je to trochu rozklepaný. Ten odhalený vodič na straně víčka se může i přeložit, aby vzniknul tlustší svazeček, tady jsem to zrovna nedělal. Obě odkryté strany kabelu jsou pevně sevřeny v krčku konektoru, takže kontakt musí být dokonalý. Ještě jeden tip při výrobě propojek a kabelů: U většiny kabelů je pod vnějším vodičem (opletením, stíněním, zemí) tenká "izolace" (na fotce černá), pak teprve silnější izolace středního (živého, signálového) vodiče (na fotce bílá). Ta černá mezivrstva však může být vodivá, pozor na to, je nutno ji dostatečně odříznout, aby se nedotýkala středního vodiče. Nevznikl by přímo zkrat, ale nezanedbatelný svod, který by užíral signál. Já sám jsem k tomuhle poznání došel až proměřováním vlastních výtvorů, pořád jsem myslel, že blbě pájím, že se mi protavuje izolace či kdoví co. Až pak jsem zjistil u specifikace použitého kabelu na stránkách výrobce, že ta mezivrstva je vodivá.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník