Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Kapodastr

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: Kapodastr

Příspěvekod Dark Axel » 12.04.2010 17:25

huxd píše:Darem jsem dostal toto kapo na rovný krk.http://kytary.cz/dunlop-trigger-capo-kl ... /HN107878/, ale protože mám u všech kytar oblé krky, nefachčí to na 100%. Dá se ta přítlačná guma koupit někde extra? nebo to mám nějak lehce a opatrně zbrousit do profilu? děkuji za případné nápady

pokud jsi ještě v 14ti denní lhůtě, být tebou bych ho poslal zpět a nechal si poslat obratem kapo na oblý hmatník
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Věk: 20

Příspěvekod james29 » 10.10.2010 13:36

Používám kapo vlastně skoro denně a střídám dvě akustiky. Od prvních páskových bastlů jsem se postupně dopracoval k páskovému Dunlopu a ted mám už asi pět let Shubb a myslím, že to je asi nejlepší řešení. Když se ho naučíš dobře používat, je rychlej a nerozlaďuje. A ta guma drží a požívání na ní není celkem vidět.
Prostě Shubb dobrá volba.
james29

Příspěvekod shoooter » 10.10.2010 14:08

Na akustiky používám Ptáčka, kdo ho má, tvrdí, že nic lepšího není.
http://www.lyra.cz/index.php?page=shop. ... 1&Itemid=1
Martin D-28 ♦ D-TAR Multi-Source Wave-Length
Art&Lutherie AL12E-AB ♦ Godin Quantum I EQ
Furch D-61
Shure Beta 58A ♦ AKG C1000 S
M-AUDIO Fast Track PRO ♦ Roland R-05
shoooter

Příspěvekod Nero » 10.10.2010 16:38

No, kapo za 850 je už docela mazec. Ale nespochybňuju, že by ten systém neměl bý dobrý.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Atkins » 10.10.2010 21:18

Pan ptáček vopráskl východoněmecký kapodastr, který tenkrát stál dvě východoněmecké marky padesát. :lol:
A ano, systém je to zdařilý.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Re:

Příspěvekod jakub.kubaaa » 2.01.2011 7:22

Nero píše:Hmm, tak to máš štěstí... Aby mi seděl kapo dobře, tak na každou potřebuju jinej. Na 12-tkách mám teda stejnej, tam sedí, ale je širší než na normální kytaru, na 6-tku akustiku mám jeden se štělováním přítlaku, aby mi dobře seděl ve všech polohách (na všechny 3 akustiky používám Shubby se nastavováním přítlaku), na elektrickýho Squiera mám pružinovýho Dunlopa, ktere tam sedí všude stejně, a na tu 520 jsem ještě dobře sedící kapo nesehnal - Dunlop má až moc velkej přítlak a rozlaďuje struny, Shubby maj zase špatnej profil...

Ale možná jsem jen přehnaně náročnej a chci mít všechno perfektní, někomu třeba stačí když to nesedí zcela přesně a ladění o nějakej ten cent ulítne, ale já chci mít vše dokonalý, jsem docela perfekcionista... :wink:

A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod Jimator » 3.01.2011 11:01

Jester píše:P.S. Jo ještě mě taky zaujaly od G7th, ale něpředpokládám, že by s něma měl někdo zkušenost.

Jestere, tuhle odpoved bys dostal driv, kdybych sem na forum chodil.
Rozhod sem se zase zaskocit a su rad ze ho nekdo zminil. Mam ho uz rok a pul. Dostal sem ho od Furchu na testovani a musim rict ze je absolutne luxusni. Snadno nasadis i sundas jednou rukou, zatimco druhou chlastas :-)
Ma paradni kompaktni bytelny telo ze dvou litinovejch kusu, "povolovac aretace" (neco jak prevadec spojistosti) je bakelitovej (hadal sem se s mladym Furchem, ze se to casem musi ulomit pouzivanim, nacez mi ho dal at ho pouzivam tak dlouho,dokud se tak nestane a pak ze dostanu novej :wink: ).
Nasazeni funguje tak ze proste jen prilozis na krk a zmacknes, kdyz ho chces povolit, jenom vezmes za ten klitorisek bakelitovej. Je to pohoda. Pritlacna guma je tvarovana tak, ze silnejsi struny svira silneji, nedochazi k drnceni.
Vyrabi se ruzny typy (rovnej, oblej, na dvanactku, na banjo..). Cena je teda husta - 950,- ale pro profi hrani muzu jedine doporucit, nezklame. Vyzkousel sem asi sest nebo sedm ruznejch druhu (vcetne shubu a podobnejch). Tenhle mi vyhovuje nejvic, sedi mi jak na elektrice tak na akustice.
Nehraju si na muzikanta, nedebatim o pikacovinach. Hraju. A co delas ty?
Jimator

Příspěvekod Jester » 3.01.2011 11:52

Díky Jimatore, nakonec jsem to pořešil viz výše. A na kolikátky hraješ struny? OlDawg na svým webu píše, že mu se silnějšíma strunama moc nefungoval.
Jester
Rádce

Věk: 46

Příspěvekod Jimator » 3.01.2011 11:56

Na akustice 12, na elektrice hybrid 10-11, oboji bez problemu. Nevim, co je mysleno pojmem nefungoval. Pokud to drncelo, tak je dost mozny ze ma nizky prazce, to pak nepomuze nic, kazdopadne ze srandy sme ho strcili i na baskytaru a slo to ;-)
Nehraju si na muzikanta, nedebatim o pikacovinach. Hraju. A co delas ty?
Jimator

Re: Re:

Příspěvekod Nero » 3.01.2011 15:24

jakub.kubaaa píše:A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...

Ne, to není smůla. Jen chci, aby kapodastr přitlačovat všechny struny pořádně a aby pak struny ladily a zněly, jak mají. :wink: Už mi rukama prošlo fakt hodně kapodastrů, zkoušel jsem je na hodně kytarách s různými použitými strunami a věř mi, že univerzální kapodastr se shání opravdu problematicky, pokud má člověk vyšší nároky.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Re: Re:

Příspěvekod jakub.kubaaa » 3.01.2011 16:25

Nero píše:
jakub.kubaaa píše:A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...

Ne, to není smůla. Jen chci, aby kapodastr přitlačovat všechny struny pořádně a aby pak struny ladily a zněly, jak mají. :wink: Už mi rukama prošlo fakt hodně kapodastrů, zkoušel jsem je na hodně kytarách s různými použitými strunami a věř mi, že univerzální kapodastr se shání opravdu problematicky, pokud má člověk vyšší nároky.

No zase je fakt že když to používám v hospodě tak nikdo neřeší jestli struna zní přesně jak by měla nebo je o trošičku míň nebo víc přitlačená..
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod Nessino » 23.01.2012 21:24

Zdravím, má cenu kupovat TOTO capo. Je to na el. s 10-kama.
►Ibanez GRG 170 DX (R.M.Custom + RS2 + F2Neck)
►VOX V847
►EHX Metal Muff
►Marshall RG-1 Na prodej
►Laney CUB8 Na prodej
►nějaká akustika
Nessino

Věk: 19

Příspěvekod jakub.kubaaa » 23.01.2012 21:49

Kopie Triggera, mnoho let určitě nevydrží, ale za ty peníže to funguje. Pokud se ti nechce investovat víc, šel bych do toho.
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod Nessino » 23.01.2012 21:54

Právě že při penězích moc nejsem, ale chci si ho zkusit.
►Ibanez GRG 170 DX (R.M.Custom + RS2 + F2Neck)
►VOX V847
►EHX Metal Muff
►Marshall RG-1 Na prodej
►Laney CUB8 Na prodej
►nějaká akustika
Nessino

Věk: 19

Příspěvekod Nero » 24.01.2012 14:07

Klidně kup, jen počítej s tím, že ti dost brzo odejde ta pryž držící struny.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod shoooter » 24.01.2012 20:45

6tka je v pohodě, chce to jen tvrdší gumičku jinak to tlumí struny. Horší je to s 12tkou. Ty struny mají různý průměr a jsou napřeskáčku. Používáte někdo kapo na 12tce ? Případně jaký ?
Martin D-28 ♦ D-TAR Multi-Source Wave-Length
Art&Lutherie AL12E-AB ♦ Godin Quantum I EQ
Furch D-61
Shure Beta 58A ♦ AKG C1000 S
M-AUDIO Fast Track PRO ♦ Roland R-05
shoooter

Příspěvekod Nero » 25.01.2012 16:47

Používám - na dvanáctistrunný Yamaze a Seagullovi. Nejvíc se osvědčily Shubb nebo Bbush, pokud se jim vyměnila guma za tvrdší. Táta s kapem na dvanáctce experimentuje už snad 20 let, vyzkoušeli jsme všechny možné typy a Shubb vyšel nejlépe.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Příspěvekod džetro » 26.01.2012 0:39

shoooter píše:6tka je v pohodě, chce to jen tvrdší gumičku jinak to tlumí struny. Horší je to s 12tkou. Ty struny mají různý průměr a jsou napřeskáčku. Používáte někdo kapo na 12tce ? Případně jaký ?

Já zatím pořád hledám, na Seagullovi co jsem měl mi fungoval Kyser trigger pro 12 strunku ale na Harmony Stella mám rovný hmatník a zatím jsem nenašel nic co by fungovalo, uvažuju o Jaklovi, mají ho v Ostravě v akci za 139 kč. Tak vezmu kytaru a vyzkouším v obchodě. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Art Luherie AMI steel spruce burgundy + L.R.BAGGS Element active
Breedlove Passport OMSM
Harmony Stella 12 str. r.v. 1968 + L.R.BAGGS Element active
Johnson JM 898 prototype german silver resonator + K&K sound pure resonator pickup + magnetic pickup
http://www.retroblues.net/
džetro

Věk: 46

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba