![]() |
![]() |
![]() |
|
|
nodj píše:Teď přemejšlim nad automatickym kill switchem- postavit třeba klopnej obvod a na výstup relátko, který by spojovalo signál+zem a to pak dát do nějakýho nožního pedálu, kterym by se regulovalala rychlost..Nezkoušel to někdo?
nodj píše:taky mě to napadlo, ale obvod bude určitě jinejspíš mě jen napadlo, jestli to někdo nezkoušel (třeba s IO NE555)Za pár dní se do toho pustim, tak uvidim..

Sorry, sekl jsem se, v takovém zapojení by musely být tranzistory dva a pracovalo by to jako zesilovač v třídě B, tedy s přechodovým zkreslením, v podstatě by šlo o dva tranzistory modulující amplitudu signálu, prostě jakoby točící s volumítkem, podle signálu, který jim přivedeš na bázi. Čtvercový v plném rozsahu = stutter tremolo = killswitch ovládaný slepicí na klíček.nodj píše:jako, že na bázi půjde čtvercovej výstup z oscilačního obvodu a na kolektor spolu s kladnym napětim signál z kytary a zem na emitor? Nebo jak?

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:nodj: Pokud ti to nějak výrazně lupe, možná ti aparát propouští do kytary stejnosměrné napětí. Zjistíš to snadno: Koupíš si malou krabičku, do ní dáš jen dvě díry a kondenzátor, a zkusíš jestli to lupe i když to jde přes tu krabku.
Jimm.ik píše:To lupání je způsobeno (alespoň u mě) nevhodným tlačítkem. Používám (zatím než seženu jiné) tohle http://www.ges.cz/-b-1384-ges06500220.html problém u něj je v tom, že má celkem dost nepřesný spínání na velký ploše (možná to říkám blbě pouze cituju svého "osobního elektrotechnika", názorně mi to předvedl s jiným archaickým čudlem který má spínání jako špendlík nebo co, a ten nelupal, akorát nejde narvat do kytary ). Neví někdo o nějakém spolehlivém dostupném čudlíku? Co to hranaté co je v prvním postu, lupe taky?
woro90-1 píše:nodj: Pokud ti to nějak výrazně lupe, možná ti aparát propouští do kytary stejnosměrné napětí. Zjistíš to snadno: Koupíš si malou krabičku, do ní dáš jen dvě díry a kondenzátor, a zkusíš jestli to lupe i když to jde přes tu krabku.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník