Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Klipová ladička

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Re: Klipová ladička

Příspěvekod Nero » 29.03.2011 16:36

Na základě jedné klipovky, navíc poměrně low-end, nemůžeš odsoudit celou produkci :wink:
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Nicolas » 16.10.2011 15:41

Viděl jsem chválu na tuhle klipovku,tak si ji budu objednávat.Kdyby ji někdo ještě chtěl,napište mi dnes do 21:00 SZ a pak vám ji za pár kaček přepošlu.Cena je okolo 120 kč + poštovné,takže do 150 by jste ji měli případně doma.

Je to tahle http://www.ebay.com/itm/ENO-ET-3100-Gui ... 336d1150ee
Nicolas

Věk: 30

Příspěvekod Nicolas » 8.11.2011 18:53

Nicolas píše:Viděl jsem chválu na tuhle klipovku,tak si ji budu objednávat.Kdyby ji někdo ještě chtěl,napište mi dnes do 21:00 SZ a pak vám ji za pár kaček přepošlu.Cena je okolo 120 kč + poštovné,takže do 150 by jste ji měli případně doma.

Je to tahle http://www.ebay.com/itm/ENO-ET-3100-Gui ... 336d1150ee

Pouze informačně,pro případné zájemce,mi tahle ladička právě dorazila a je naprosto bezproblémová a v pohodě jsem to na ni naladil i já.Takže za ty peníze je to výborná koupě.Navíc u nás úplně stejná ladička stojí okolo 400 kč,takže za 120 kč včetně všeho,je to super koupě! :!:

Ještě bych měl technický dotaz.Je jedno,jak silně na strunu zahraju,aby ladila?Je to jedno,jestli drknu jen tak lehce,nebo třeba ostře?A drknout jednou a ladit,nebo můžu drnkat hned po sobě a u toho vylaďovat?Nebo jaká je nejlepší ladící technika?
Nicolas

Příspěvekod TheKub4s » 8.11.2011 22:17

Crafter TG-200H
Obrázek

Koupil jsem jí v místních hudebninách za 450,- - nejlepší ladička co znám ;)
TheKub4s

Příspěvekod arcilucifer » 8.11.2011 22:34

Ještě bych měl technický dotaz.Je jedno,jak silně na strunu zahraju,aby ladila?Je to jedno,jestli drknu jen tak lehce,nebo třeba ostře?A drknout jednou a ladit,nebo můžu drnkat hned po sobě a u toho vylaďovat?Nebo jaká je nejlepší ladící technika?

No to je snad vtip.
myslím, že na to během několika pokusů přijdeš.
...i když,
možná tady několik stránek o technice ladění pomocí ladičky chybí.
síly drnkání, vylaďování...
co říkáte profesore Orfaniku.
Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod Nicolas » 8.11.2011 22:46

arcilucifer píše:

No to je snad vtip.
myslím, že na to během několika pokusů přijdeš.
...i když,
možná tady několik stránek o technice ladění pomocí ladičky chybí.
síly drnkání, vylaďování...
co říkáte profesore Orfaniku.

Tak tobě se to zdá možná jednoduché,když už ladils nesčetněkrát.A vůbec nepochybuju o tom,že bez toho,aniž by ti někdo něco řekl,hned sám všechno věděls.Takové chytráky mám nejradši,co něco umí a když se na to někdo zeptá,říkájí,že si snad dotyčný dělá srandu.Příště radši nepiš nic,než tady machrovat,jak všechno hned uměls!!!Gratuluju ti k tvému egu a aroganci :!:
Ladil jsem dnes poprvé v životě a nikde jsem o tom nic nenašel,tak jsem se zeptal tady.
Nicolas

Příspěvekod arcilucifer » 8.11.2011 22:59

Obrázek
arcilucifer

Příspěvekod Paris » 9.11.2011 11:22

Ladil jsem dnes poprvé v životě

poprve? predtim si to s kytarama delal jak? (nebo to je "poprve s ladickou"? a nebud na lucifera tak prisny. v jistem ohledu ma pravdu, a takovyhle dotazy opravdu muzou vypadat jako vtip.)

co se tyka ladeni, tak snad jen jednu vec - k tonu dotahuj "odspoda". tzn, ze kdyz pretahnes, tak nedoladuj povolovanim, ale povol pod ton a doladuj dotahovanin.
Paris
Rádce

Příspěvekod shoooter » 9.11.2011 11:26

TheKub4s píše:Crafter TG-200H
Obrázek

Tak zrovna tohle se nám v kapele moc neosvědčilo.
Martin D-28 ♦ D-TAR Multi-Source Wave-Length
Art&Lutherie AL12E-AB ♦ Godin Quantum I EQ
Furch D-61
Shure Beta 58A ♦ AKG C1000 S
M-AUDIO Fast Track PRO ♦ Roland R-05
shoooter

Příspěvekod TheKub4s » 9.11.2011 12:30

shoooter píše:
Obrázek

škoda, my jí používáme v hudebce všichni ;)
TheKub4s

Příspěvekod Smrťokvítek » 9.11.2011 14:11

já jsem tu o ní taky psal. Podle mě za ty peníze asi nejlepší co jde sehnat. Kamoška co hraje na basu ji strašně chválila, že chytá všechny tóny bez problému. Další kamoš ji má na akustiku a elektriku a taky si ji chválí. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Moderátor

Příspěvekod shoooter » 9.11.2011 14:16

TheKub4s píše:
shoooter píše:
Obrázek

škoda, my jí používáme v hudebce všichni ;)

Já znám také hodně lidí co ji používají, to ale neznemená, že je dobrá.
Máme v kapele 2, a mnohem lépe se ladí s Intelli nebo Korgem.
Kytara, banjo, mandolína, kontrabas.
Furch D-61
shoooter

Příspěvekod shoooter » 9.11.2011 14:22

Osvědčilo se
Obrázek

Obrázek
Furch D-61
shoooter

Příspěvekod Nicolas » 9.11.2011 18:47

Paris píše:
Ladil jsem dnes poprvé v životě

poprve? predtim si to s kytarama delal jak? (nebo to je "poprve s ladickou"? a nebud na lucifera tak prisny. v jistem ohledu ma pravdu, a takovyhle dotazy opravdu muzou vypadat jako vtip.)

co se tyka ladeni, tak snad jen jednu vec - k tonu dotahuj "odspoda". tzn, ze kdyz pretahnes, tak nedoladuj povolovanim, ale povol pod ton a doladuj dotahovanin.

S jakýma kytarama,když jsem si před 3 týdnama koupil svoji první :) .A tatovu 40 let starou,jsem nikdy neladil a už vůbec ne ladičkou,protože jsem na ni skoro nehrál.Takže ano, skutečně jsem ladil s ladičkou poprvé v životě.

Pro vás,kdo to dělá třeba téměř denně,to může být jako vtip,ale ten,kdo to nikdy nedělal,to z legrace asi nepíše.A kdybych ladil běžně,tak se ptát nebudu,protože bych to už znal.Myslím,že to je docela logické.Měl jsem z tadyma dobré zkušenosti s radama,tak jsem myslel,že to nebude problém,protože vím,že radíte i úplným začátečníkům,což já rozhodně jsem.
Myslím,že jsem přísný nebo Zlý na lucifera nebyl,to spíš byl on na mě.Já tady nechodím od toho,abych tady byl na někoho zlý,ale abych se dozvěděl to,co nevím.A místo rady mi napíše,jak si můžu dovolit to neznát,tak to mě trošku,přiznám se,rozhodilo.
Tímto mu ale aspoň děkuji za odkazy na youtube,přiznám se,že tam mě nenapadlo se podívat.
Nicolas

Příspěvekod Bummer » 9.11.2011 19:08

Já myslím, Nicolasi, že tvůj dotaz byl naprosto oprávněný. Není to sice taková věda - ladění je docela intuitivní záležitost - ale na síle úderu opravdu záleží. Když udeříš příliš razantně a máš strunu, jejíž tloušťka neodpovídá použité menzuře nebo ladění, tak se její intonace rozhodí.
Vyzkoušej sám... Ladit můžeš, když přestane ručička ladičky skákat ze strany na stranu a stabilizuje se v nějaké konkrétní poloze.
Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) DIMAVERY PB-320 Digitech Hardwire CR-7 Digitech Hardwire DL-8 Blackstar HT-Club 40 fake Shure SM58 M-Audio Fast Track

Vintyč moudžou.
Bummer

Věk: 23

Příspěvekod Nicolas » 9.11.2011 21:02

Bummer píše:Já myslím, Nicolasi, že tvůj dotaz byl naprosto oprávněný. Není to sice taková věda - ladění je docela intuitivní záležitost - ale na síle úderu opravdu záleží. Když udeříš příliš razantně a máš strunu, jejíž tloušťka neodpovídá použité menzuře nebo ladění, tak se její intonace rozhodí.
Vyzkoušej sám... Ladit můžeš, když přestane ručička ladičky skákat ze strany na stranu a stabilizuje se v nějaké konkrétní poloze.

Děkuji 8)
Nicolas

Předchozí

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba