![]() |
![]() |
![]() |
|
|
mskvr píše:dalabo píše:mskvr píše:Není problém hodit vzorek na spektrák, mají ho v každý větší firmě, která se zabývá materiály a jejich zpracováním. Tloušťka laku - mikroskop, hloubka prolakování/provoskování celé cívky - ultrazvuk, nebo ji kuchnout. Na jednu stranu na tom nic těžkýho není, není žádná věda. Snímač je děsně primitivní věc, kterou není problém koupit v pár kusech, rozebrat a s patřičným vybavením zjistit podrobnosti o materiálech, rozměry, chem. složení apod. Systém vinutí zjistím při "de"víjení cívky.
Prosím tebe bouchaly zdroje vyrobené u Italu odcházely VN cívky říkaš není problém spektrák mikroskop no ty si spadnul z višně. Jedina firma v okoli co umi přesne analyzy a vyzkum lakovanych dratu je v Bavorsku a rad bych věděl jesli tušiš kolik stoji analyza.
Protože se s tím naše firma potýkala, vím, že od 50, do 100 000. (záleží, jako přesnost a technologii člověk použije. Pokud se nebudeme bavit o laku, ale pouze o drátu, není problém zajet do Vítkovic, kde laborku maj. Jak železný, jak neželezný kovy. To vím zase já, ty višni;)
Teorge píše:Mi to tu stejně připadá, že autorovi jde jen o to, aby člověk přiznal že kopie snímače, může hrát stejně jako 5x dražší výrobek... Však film na vypáleném DVD může být taky stejně kvalitní jako originál.
mskvr píše:Teorge píše:Mi to tu stejně připadá, že autorovi jde jen o to, aby člověk přiznal že kopie snímače, může hrát stejně jako 5x dražší výrobek... Však film na vypáleném DVD může být taky stejně kvalitní jako originál.
Jde mi o to, zda je mezi snímači zásadní rozdíl a jaké jsou Vaše zkušenosti.
mskvr píše:Jasně, že nějaký rozdíl tam vždycky bude. Zajímají mě zkušenosti s výrobci, jejich produkty. Co se Vám zdá lepší/horší, pokud někdo možnost srovnání měl...
rain píše:Můj názor založený na vlastních zkušenostech je, že ta "značka" tam dělá fakt hooooooodně moc. Pokud nebudu vědět co je to za snímač, bude dobře hrát i čína (klasický slepý test). Netvrdím že každá, ale spousta jich hraje přinejmenším tak dobře jako "profláklé" značky. Na tom trvám ať si říká kdochcecochce. No a ohánět se nějakýmy náklady na vývoj je u produktu jako je klubko drátu docela srandovní. Třeba Fender - dřív to motal tak, že se navíječka zastavila až byla cívka plná - koli se vešlo tolik... a dne se to pitvá pod ultrazvukem a mikroskopem... (Jak se herdek jmenovala ta baba co ty snímače u Fendera motala a každý je dnes chce???... ty snímače)
Jinak, samozřejmě vím, že jsou snímače s různým charakterem, sílou výstupu atd. ale obeně to vidím tak jak píšu výše. Prostě žádné voodoo...
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník