Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Kytara nehraje :-(( pomoooooc

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Kytara nehraje :-(( pomoooooc

Příspěvekod AngusYoung » 5.02.2011 13:44

Mám týden na to bych to opravil,neb jedeme do studia
Prostě mi přestala hrát kytara,strčím do ní kabel a žádná odezva,rozšrouboval jsem tedy tu zdířku pro připojení ale zdá se,že je vše v pořádku,jen ten kabílek co má bejt napojenej k tomu inputu je trošku na trženej,co s tím?
Punk už umřel...
AngusYoung

Re: Kytara nehraje :-(( pomoooooc

Příspěvekod Nero » 5.02.2011 14:22

Rozebrat celou elektroniku a napájet to vše pořádně znovu. Případně eliminovat vyřazením z okruhu potenciální vadné komponenty - poťáky, přepínač.

A až budeš moc zoufalej, hoď to kytaráři.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod Pikus » 5.02.2011 17:26

Kabel i kombo je OK? Když ano, tak pak zkus to, co povídal Nero... rozebrat komplet elektroniku, kouknout, jestli někde není něco uvolněnýho a popř. všechno přepájet znova
Pikus

Příspěvekod blind boy of Alabama » 10.02.2011 18:39

Z ničeho nic mám podobný problém....když kytaru strčím do komba tak to nehorázně bzučí. Sleduju to i přes ladičku, která bzukot vyhodnotila jako vyšší G....tak jsem to rozebral, samice vypadá v pohodě, master volume(což jediný pot ke kterému se dostanu) je připojený na modrý a šedý drát, od modrého jde zemnění na kryt potenciometru, od šedého nikoliv(nevím jestli to je dobře). A teď pár zajímavostí:
1. Když master ztlumím tak na 6, ladička ukazuje ticho.
2. Když chytnu master i samici do ruky ladička ukazuje ticho
3.Píchl jsem to do počítače, páč jsem měl toho bzukotu dost ze zkušebny, chtěl jsem otestovat jestli to hraje, protože ve zkušebně jsem žádný tón neslyšel a v počítači to hraje v pohodě, dokonce jsem to nahrál na loop station a v klidu..
Snažně prosím o radu, protože to vážně nechápu. :(
epiphone wildkat, Crate-V18
VHRelief-AD99
JAZZ, fusion jazz, world music, blues, art rock
blind boy of Alabama

Příspěvekod jakub.kubaaa » 10.02.2011 20:40

Špatné uzěmění, v kytaře máš někde přerušený zemnící kabel.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod blind boy of Alabama » 10.02.2011 21:10

Kabel?? já myslel že zemnění je opředení těch vodičů. Jestli ano, je to tak, že od každého vodiče mám připájet opředení na kovovou část, nebo jen vodič nějaký barvy??
VHRelief-AD99
blind boy of Alabama

Příspěvekod jakub.kubaaa » 10.02.2011 21:26

blind boy of Alabama píše:Kabel?? já myslel že zemnění je opředení těch vodičů. Jestli ano, je to tak, že od každého vodiče mám připájet opředení na kovovou část, nebo jen vodič nějaký barvy??

Uzemnění je opředení přívodního kabelu, které ale neslouží jenom pro odstínění kabelu, ale také je potřeba v elektronice kytary, aby třeba potenciometry mohly tu živou část uzemnit (ztlumit), na snímačích je zem... Takže si myslím, že u tebe bude problém někde na konektoru kytary... Jak píšeš, že jde ten šedý kabel, který je ten zemnící na kryt potenciometru, to je správně, ale z toho krytu by měl vést dál... Určitě na jednu nožičku toho potenciometru, pravděpodobně na kryty dalších potenciometrů a na snímače. Jestli máš doma nějaký měřák, tak to zkus propípat jestli je tam vždy kontakt na obou koncích kabelu, tím zjistíš kde je problém a zapájíš to.
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod blind boy of Alabama » 12.02.2011 14:13

Zdravím....tak jsem to rozložil důkladněji, ale problém vidím v té samici...nevíte k čemu může být uzemněná?? Vím že se říká ke kobylce, nevím jestli to platí i v mém případě, jestli ano , tak jak se tam dostanu?? Přepájel jsem totiž to zemnění, a teď to vynechává jen někdy, tak chyba bude asi na druhém konci...
VHRelief-AD99
blind boy of Alabama

Příspěvekod jakub.kubaaa » 12.02.2011 15:05

blind boy of Alabama píše:Zdravím....tak jsem to rozložil důkladněji, ale problém vidím v té samici...nevíte k čemu může být uzemněná?? Vím že se říká ke kobylce, nevím jestli to platí i v mém případě, jestli ano , tak jak se tam dostanu?? Přepájel jsem totiž to zemnění, a teď to vynechává jen někdy, tak chyba bude asi na druhém konci...

No neuzemněná kobylka by nedělala takovéhle problémy. Jak myslíš k čemu může být uzemněná? Živá část ( to o co se tam zasekne konec konektoru) je signál a ta druhá část (tělo toho konektoru v podstatě) se dotýká uzemněné části kabelu a z toho konektoru ta zem jde dál do kytary...
Obrázek
jakub.kubaaa

Příspěvekod blind boy of Alabama » 12.02.2011 15:43

no já nevím, ale jak jsem říkal samici jsem přepájel a teď už stačí chytit jen samici aby to přestalo bzučet, tak mě zajímá, kde končí to stínění toho šedýho vodiče, na který je připojená... :?:
VHRelief-AD99
blind boy of Alabama

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba