Take jsem si koupil kapodastr..je to moc dobra vec davam to na ruzne prazce a mam pocit ze z te me kytary vychazi hezci zvuk,ale nevim
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Bummer píše:Jasně, jen se mi to nechtělo moc rozebírat.
v tomhle spojení je něco zaručeně špatně, ale na to budeš muset přijít sám.Kingacek píše: ja jsem nula .. jen hraju blbe sola !
waldir píše:osobne bych se spis zeptal jestli aspon zna tony jak jdou za sebou, protoze evidentne ne...
za sebou jdou C, D, E, F, G, A, H(v anglictine B), C.... pricemz mezi E a F, a potom C a H jsou pouze pultony (tzn. mezi kazdymi dvema stupni jsou 2 pultony (1 pulton = jeden prazec na kytare), s vyjimkou tech dvou intervalu, kde je jenom jeden pulton), znaceni u pultonu mezi dvema tony se potom dela tak, ze # znamena zvyseni o pul tonu a "b" znamena snizeni, tzn. C# je to samy jako Db
v normalnim ladeni ma kytara E A D G H E (tzn. ze nizsi ze dvou strun zni ve stejne vysce jako vyssi kdyz je zmacknuta na 5. prazci, vyjimkou je G s H, mezi kterymi je interval pouze 4 pultonu (4. prazec), to se hodi vedet pro relativni ladeni ==> kdy ź ptorebuejs aby ti struny ladily vuci sobe a ne vuci dalsim nastrojum (tzn. kdyz hrajes sam a je ti tim padem putna v jakem ladeni, jenom kdyz to ladi))
ted by si mel byt schopny to naladit alespon podle ladicky... jinak chromaticka znamena, ze jde po pultonech (tzn. u tebe auto mod automaticky ladi na standartni ladeni, zatimco manual ti ladi po pultonech a zobrazuje vzdy nejblizsi pulton)
konkretne to Drop D down a half step znamena, ze se spodni E podladi do D a potom se jeste vsechny struny podladi o dalsi pulton... coz teoreticky vedet nepotrebujes, protoze tam mas tony primo vypsany, a da se to odvodit z toho co jsem psal vyse... kazdopadne bych ti spis doporucil podladit jenom E do D (spodni(to tluste)) a hrat to o pul ton vys nez to mas mit podle nich (pokud nehodlas hrat s mp3, pak by to s ni samozrejme neladilo... ale v GP treba muzes vysku jednoduse posunout... notovej zapis te predpokaldam nijak netizi, a z tabu to ve vysledku muzes s klidem hrat uplne stejne bez jakykoli transpozice (akorat to bude cely posunuty o pul ton vys))
shmootik píše:jinak mam takovou tuchu, že SOAD ladili do Drop C, ale to jenom tušení
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků