čau lidi.
zkoušel jsem kytaru jackson (bazar). na digitálni ladičce neladí přesně mezi oktávami. je tam odchylka cca do mínus deseti (a různě). to moc dobre nebude, co? kytara by měla ladit i tak přesně, ne?
dík
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
reason píše:ahoj,myslel jsem, že je ladění dáno přesnou vzdáleností mezi pražci. Takže vzít kytaru ke kytaráři?
dík
Uncle píše:reason píše:ahoj,myslel jsem, že je ladění dáno přesnou vzdáleností mezi pražci. Takže vzít kytaru ke kytaráři?
dík
Ladění je dáno frekvencí kmitu struny, kterou zkracují pražce..ale samozřejmě taky záleží na pnutí struny ..
Rozhodně není nutné kytaru brát ke kytaráři.. postačí ti k tomu jen ladička a šroubovák... oktávy se ladí pomocí kamenů na kobylce a to tak, že je posouváš(když je ton vysoko, posouváš kámen směrem ke krku. Pokud je struna nízko, posouváš kámen opačným směrem) ...
Nesmíme opomenout fakt, že to klidně neladí díky starým opotřebovaným strunám ...
Občas to dokáže zkazit i jen špatně udělaný nultý pražec, což se často napravit dá, a velmi snadno. Občas tomu tak ale není. A pokud není jisté, že jde o opravitelnou vadu, danou špatným nulákem, rozhodně takovou kytaru nekupovat, pokud se nevyplatí nový krk, jak píše Atkins.Atkins píše:Pánové, pánové! Kolega přeci psal, že kytara neladí mezi oktávami - tzn. že ladí v oktávě ale neladí kupř. v kvartě nebo v kvintě a přesně to s stává, když jsou špatně spočítané a natlučené pražce - takovou kytaru nekupovat.
Pokud není tak dobrá, že by se vyplatilo dát zcela jiný krk.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
reason píše:Oktáva na stejné struně se dá taky takto doladit?
dík
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků