saridon píše:Mám dotaz, ladí se oktávy i na akustikách?
pokud by jsi měl s tím veliký problém tak se to dá napravit. KYtarář by to měl dokázat pomocí přelepení kobylky atd...
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
saridon píše:Mám dotaz, ladí se oktávy i na akustikách?
DaveMurray píše:Proč?Třeba to je tim
Anebo krkem
afektband píše:Brousit hmatník?
Jaj každej by měl umět doma seřídit.
ladění oktáv je pohoda, ale hlavně nazapomínejte na to, že než namotáte struny, musíte je prostrčit a nechat sednout (překroutit nazpět), když je hned začnete natáčet přetočený, pak se oktávy nedaj naladit, struny mají hodně odlišný sustain atd.
Moleek píše:afektband píše:Brousit hmatník?
ladění oktáv je pohoda, ale hlavně nazapomínejte na to, že než namotáte struny, musíte je prostrčit a nechat sednout (překroutit nazpět), když je hned začnete natáčet přetočený, pak se oktávy nedaj naladit, struny mají hodně odlišný sustain atd.
Tak tohle jsem nepochopil co s tím mám dělat
vikicek píše:Moleek píše:afektband píše:Brousit hmatník?
Tak tohle jsem nepochopil co s tím mám dělat
Já taky ne
afektband píše:O lazení oktáv už je tady toho dost, takže to naladí i ten co dostane kytaru porpví do ruky, ale to že se struny nesmí překroutit, protože jinak se oktávy vůbec nedají naladit, tady zatim myslim nezaznělo.
DaveMurray píše:afektband píše:O lazení oktáv už je tady toho dost, takže to naladí i ten co dostane kytaru porpví do ruky, ale to že se struny nesmí překroutit, protože jinak se oktávy vůbec nedají naladit, tady zatim myslim nezaznělo.
A co to znamená překroutit strunu?
DaveMurray píše:A čím se stane, že se ta struna překroutí? A jak ji dám překroutit zpátky?
afektband píše:DaveMurray píše:A čím se stane, že se ta struna překroutí? A jak ji dám překroutit zpátky?
prostě jak jí tam dáváš, tak stačí trochu otočit v prstech a je hotovo, tu strunu prostě prstrč, pusť a můžeš začít natáčet, zpátky se překroutí sama.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník