Jinak pro ladění při bendingu je duležitý i nultý pražec.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Moje tenké E by s tebou nesouhlasilo. A nebo mám kluzký kolíky.Nero píše:u hladkých musí stačit 2 - 3
tlusty-tony píše:Zdravim, moh by mi nekdo prosim vysvetlit, jak funguje ladeni oktav po technicky strance, proc se to musi stelovat kazda struna ruzne? Zdalo by se mi totiz logicky po fyzikalni strance, ze kdyz posteluju strunu, treba vysoky E, tak aby na 12. pr. byla oktava, tzn. pulka vlnovy delky struny, tak kdyz pak posteluju strunu H uplne stejne jako E, mela by mit preci taky pulku vln. dylky na 12. prazci presne, atd.... ale nefunguje to tak, coz sem si overil na moji ibaneze, tak nechapu proc?

woro90 píše:tlusty-tony píše:Zdravim, moh by mi nekdo prosim vysvetlit, jak funguje ladeni oktav po technicky strance, proc se to musi stelovat kazda struna ruzne? Zdalo by se mi totiz logicky po fyzikalni strance, ze kdyz posteluju strunu, treba vysoky E, tak aby na 12. pr. byla oktava, tzn. pulka vlnovy delky struny, tak kdyz pak posteluju strunu H uplne stejne jako E, mela by mit preci taky pulku vln. dylky na 12. prazci presne, atd.... ale nefunguje to tak, coz sem si overil na moji ibaneze, tak nechapu proc?

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník