Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Náhodné vypadávání signálu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Náhodné vypadávání signálu

Příspěvekod LesPaulik » 21.10.2011 16:45

Zdravím,
vlastním Epiphone Les Paul Custom Left handed a mám s ním problém. Stává se mi, že mi vypadává signál u kobylkového snímače. V praxi to vypadá tak, že se mi snimáč ztlumí hlasitostně a ztratí gain, přitom nikde nic nepřepnu ani nikde nic nesnížím (stává se to tak parkrát za měsíc). Většinou se mi to stává, když přepínám z krkovýho snímače na kobylkovej snímač. Zbavím se většinou toho tak, že znova přepnu z kobylkovýho na krkovej a nazpátek. Určitě se mnou budete souhlasit, že by se to stávát nemělo.
Už sem to dvakrát dával na reklamaci do Music City, vždycky mi vyměnili potenciometry a přepínač a já nevím, co všechno, a tvrdili, že by to mělo bejt OK. Není, pořád ten problém trvá a vůbec nevím co s tím.
Děkuji předem za jakoukoliv radu.
LesPaulik

Re: Náhodné vypadávání signálu

Příspěvekod Nero » 21.10.2011 17:25

1) Potvrdit, jestli je problém v kytaře. Taky to může být kabelem, aparátem nebo jiným kusem signálového řetězce.

2) Pokud to kytarou je, zkontrolovat zapojení veškeré elektroniky. Pokud to nezvládneš ty, dej to kamarádovi, co ozumí schématům elektroniky a je zručný s pájkou. Případně bych to poslal ke kytaráři.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod LesPaulik » 21.10.2011 17:32

Kabelem to určitě není, páč se mi to stalo už asi u tří různejch kabelů a u jednoho bezdrátu, takže na 99,9% musí bejt problém v kytaře.
Jinak já tu kytaru mám pořád v záruce, tak sem čekal, že mi to udělaj v MC v rámci záručního servisu...
LesPaulik

Příspěvekod Nero » 21.10.2011 17:34

Evidentně neudělají, minimálně ne pořádně.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod johnatán » 21.10.2011 22:11

jo tak tohle se mi taky kdysi stávalo, shodou okolností taky na LP....klasika - přepínač nebo dráty....mě pomohl jen vyměněnej přepínač (později jsem stejně měnil celou elektriku, takže už to mám posichrovaný)..tipnul bych si, že problém bude tam, neb jak píšeš, vypadává to, když přepneš snímače...tzn špatný kontakty uvnitř přepínače...??
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
johnatán

Příspěvekod Fořt » 22.10.2011 9:31

Taky bych to viděl na přepínač. Zrovna jsem si koupil nový na LP u Alexe asi za za 120 Kč. Na korejském Epi LP Std (cca 1995) zlobí pro změnu poloha pro snímač u krku.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod LesPaulik » 23.10.2011 10:50

Jasný jasný...Já sem si taky myslel, že to je tím přepínačem, ale nejde mi do hlavy, když už to dvakrát (údajně) měnili, tak proč to zlobí pořád... Kor když to prostě prej taky měřili a bylo to všechno cajk...
LesPaulik

Příspěvekod grock » 23.10.2011 10:52

I já měl takový problém u strata,ani můj kytarář závadu neobjevil,dělal jsem všechno možné a nakonec jsem vyměnil snímač a je po problému. :D
Gibson LP,Fender tele a strat,Roland ready strat,amp Fender,Vox,Hughes-Kettner a PA(QSC,A+H,Crest,Yamaha,Shure,Audix,AKG,Thomas..)Key Roland,Hohner,efx EH,Boss,Dunlop,TC Helicon,Roland GR20synt
grock

Věk: 51

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba