Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Nejlepší snímač pro Tele

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Nejlepší snímač pro Tele

Příspěvekod Dollbey » 31.10.2010 12:48

Ahoj předělávám kytaru,tak bych potřeboval od nějakého profíka poradit...jaký snímač se ne Telecastera nejvíc hodí.....Díky za odpovědi
Dollbey

Re: Nejlepší snímač pro Tele

Příspěvekod woro90-1 » 31.10.2010 14:03

Nejlepší na co? Máš nějakou představu nebo chceš jenom "nejlepší"?
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod dalabo » 31.10.2010 14:05

Můžeš vybírat podle peněženky. Dobré sou Lindy Fralinn http://www.fralinpickups.com/telestyle.asp .
dalabo

Příspěvekod shmootik » 31.10.2010 16:16

ke kobyle: sh-8 || dimartio tone zone || super distortion || emg 85 pro normální ladění, pro hodně podlaďovačky třeba SH-6 || emg 81 || některej blackout

ke krku nic 8)

to jsou dle mýho názoru nejlepší snímače ne tele, ale zrovna typický osazení to rozhodně neni :lol:
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
shmootik

Věk: 28

Příspěvekod Nero » 31.10.2010 23:02

Na telátko bych doporučil nějaký singlík od DiMarzia :mrgreen: Ale protože si nepřišel s žádnými přesnějšími požadavky, tak to je jen to, co bych si tam hodil já, co by se líbilo tobě, těžko říct.
:: PRS Custom 24 :: Ibanez SZ 520FM [DiMarzio D-Sonic & Air Norton] :: Ibanez PF 20 :: Mesa Boogie F-50 Combo - na prodej ::
:: Hermida Zendrive :: Malekko Ekko 616 :: Dunlop Tortex Jazz H3 :: E-Bow Plus ::

Do not go where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Site Admin

Věk: 21

Příspěvekod 60'Rock_N'_Roll » 31.10.2010 23:55

mě by se líbilo něco z dílen Stephens designed... :)

http://www.sdpickups.com/icehouse.shtml
60'Rock_N'_Roll

Příspěvekod Atkins » 1.11.2010 7:41

Záleží na tom, jak velký Tele na tu kytaru bude hrát. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Atkins

Příspěvekod loos » 3.02.2011 1:27

Zdravim klucí (nebo i holky?) :wink:
Tohle téma je mrtvý jen krátce, i když od začátku, ale řikám si, že ho využiju smysluplně, doufám :idea:

Mám velké dilema ohledně snímačů na Telecastra :arrow: v mém Bladu jsou teď Fendery noiseless a je to strašnej materiál, kterej musí z domu :!: Ale co místo toho :?: Kandidáti jsou Fender Nocaster nebo Original vintage a Dimarzio Twang king (sady). Vše za podobnou cenu, ale jaký jsou rozdíly kvality a hlavně zvuku :?:
Uvítám vaše zkušenosti, názory i návrhy no a třeba i otázky.

Pro upřesnění hraju funk, jazz, blues, rock i roll takže nic náročnýho na zkreslení, ale důležitý kriterium je aby kobylkový snímač byl správně uřvaný a řezavý, žádná slečinka, ale ne HB velikosti singlu.

P.S. Můžete doporučovat i jednotlivý snímače, ne jen sady :)
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
loos

Věk: 20

Příspěvekod qwer » 3.02.2011 14:07

Ani s jednou z těch sad určitě chybu neuděláš... U Dimarzia navíc mají teďko i nějaké "True Velvet".

Dimarzia se ale shání blbě a vyjdou tě asi na víc než ty snímače od Fendera.

Jinak je to naprosto o osobních preferencích...
qwer
Odborník

Příspěvekod Dark Axel » 3.02.2011 14:15

loos píše:Zdravim klucí (nebo i holky?) :wink:
Tohle téma je mrtvý jen krátce, i když od začátku, ale řikám si, že ho využiju smysluplně, doufám :idea:

Mám velké dilema ohledně snímačů na Telecastra :arrow: v mém Bladu jsou teď Fendery noiseless a je to strašnej materiál, kterej musí z domu :!: Ale co místo toho :?: Kandidáti jsou Fender Nocaster nebo Original vintage a Dimarzio Twang king (sady). Vše za podobnou cenu, ale jaký jsou rozdíly kvality a hlavně zvuku :?:
Uvítám vaše zkušenosti, názory i návrhy no a třeba i otázky.

Pro upřesnění hraju funk, jazz, blues, rock i roll takže nic náročnýho na zkreslení, ale důležitý kriterium je aby kobylkový snímač byl správně uřvaný a řezavý, žádná slečinka, ale ne HB velikosti singlu.

P.S. Můžete doporučovat i jednotlivý snímače, ne jen sady :)

mám Twang Kinga u krku a je to pro mně fakt parádní snímač, má to přesně ten zvuk, který si představím, když se řekne "krkový singl" :)

u kobylky jsem měl předím bezbrumové DiMarzio, byl to myslím Area Hot, měnil jsem za Chopper, protože jsem chtěl humbucker, ale občas mě napadne, že kdybych měl možnost, měním zpátky :) na ty DiMarzia si docela potrpím a myslím, že s nima neuděláš chybu
Gear. Sometimes it sets my teeth on edge, other times it helps me control the chaos
Yamaha 302S -> MXR/CAE MC404, booster, SS/BS Fuck Overdrive, Digitech PDS 20/20, Blackout Eff. Fix'd Fuzz, Blackout Eff. Whetstone, Wampler Faux Tape Echo -> George Dennis Mighty Mouse

http://bandzone.cz/apisanteportas, http://apisanteportas.bandcamp.com/
Dark Axel
Moderátor

Příspěvekod loos » 6.02.2011 21:38

tak dík kluci...asi pudu do twang king sady...Nějak se mi chce víc věřit Dimarziu :wink: True Velvety jsou zajímavý, ale hůř dostupný a míň vyzkoušený, navíc prej vycházej z Twang kingu akorát co jsem si všiml tak ten kobykovej je trošku slabší a středovější a to nepotřebuju :|
2 Axel: Nějak se bojim těch bezbrumovejch takže asi zůstanu u klasiky
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
loos

Příspěvekod loos » 9.02.2011 16:14

tak jo ještě takový naťuknutí...co třeba něco od kamaráda Seymoura :?: Dělá něco co stojí za to v Teleti mít?
loos

Příspěvekod loos » 7.04.2011 0:44

Tak po delší době se chci jen podělit o pocity z nových snímačů...
Šel jsem do poměrné jistoty všude vychvalovaných DiMarzio Twang king a musim říct, že je vychvaluju taky! :twisted: Přesně to co jsem chtěl! Tzn. Krásně řezavej a nekompromisní oldschool sound na kobyle, je to rock and roll a řeže to zadky :twisted: A pak krásně jemnej krkovej snímač..zní to prostě konečně jako Tele ze svejch začátků a naprosto to miluju :!: Kupodivu většina lidí si chválí hlavně krkovej snímač, ale já to cejtim přesně opačně...
V každym případě maximální spokojenost (obzvlášť v porovnání s Fender noiseless :roll: ) a docela by mě zajímalo jak moc se lišej ty nový True Velvety..jestli jsou ještě lepší tak klobouk dolů!
loos

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba