od PinHead » 17.04.2011 16:38
Nechci zakládat duplicitní vlákno, tak se zeptám tady. Rozhodl jsem se, že bych si chtěl pořídit jiný snímač ke krku. Momentálně mám kytaru Dean Icon, u krku je původní seymour duncan (kterej mimochodem hraje nádherně) a u kobylky je SH4. Zvukově se mi ale moc nelíbí a plánuju ho vyměnit. Viděl bych to na nějaký EMG, protože na spoluhráčově obyčejný Cortce zní dost pěkně. Ale vůbec se ve snímačích nevyznám, nevím, co je dobrý a co ne, co potřeba, jaký hodnoty sledovat atd atd.
Novej snímač by měl být:
1) hlavně na zkreslenej zvuk. Hrajem sice metal s velkým množstvím čistých pasáží, ale ty hraju většinou na rozepnutej krkovej hum. Takže nějakej, kterej dokáže udělat pořádně agresivní hradbu thrashovýho dunění.
2) rozepínatelnej. Sice u kobylky to moc nepoužívám, ale když už mám v kytaře vytahovací poťáky, tak bych to rád zachoval, hraní si se zvukem je fajn.
3) pasivní. Určitě nechci do kytary vrtat díry na baterku nebo něco podobnýho.
4) v libovolné barvě. Tohle fakt neřeším.
závěrem otázka, která vás znalce a odborníky asi pobaví. Není to prostě celkově vybavením? Nehraju na špičkovou lampu, používám krabku boss metalzone, kábly taky mizerný.....chci říct, má to vlastně vůbec cenu jinej smímač kupovat? Abych nebyl zklamanej, že zní prakticky stejně jako sh4, že zlepšení nenastalo.
Dean Icon ftw.