od Rocky_MK » 14.02.2012 21:30
Docela mě už štve moje čína. Promazával jsem hardware pečlivě a docela i pravidelně ( nikdy jsem neslyšel strunu "praskat" u nulťák nebo kameny apod ), oktávy jsem seřídil a tremolo mám taky pořádně utažené ( seřízeno na dvojzvrat ), ale přesto mi pár bendů nechutně rozladí ( podladí ) kytaru, nejvíc na Gčku. Jsem z toho zoufalý a hrozně mě štve, nemůžu dohrát jedinou písničku. Po zakvedlání pákou se to částečně a ne vždy srovná, ale nikdy ne tak, jak to bylo původně. Gčko je pro mě začarovaná struna, co chvilku mám pocit, že je rozjeté. Struny mám namotané podle návodu na první straně. Je možné, že by ty mechaniky byly takový krám ? Pár podobně hrozných kytar mi rukama prošlo, ale ty většinou uměly držet ladění o dost líp. Kámoš tvrdí, že jemu se zlepšila na noname stratu stabilita ladění potom, co oddělal srážeče strun z hlavy. Ten to měl asi kvůli tomu, že to neměl promazané. Sice většinou hraju na SG, ale bez strata se neobejdu a minimálně tak 4 měsíce si budu muset počkat na nějakého lepšího ( Squier standard, Fokus ... ) ... Nemáš Woro nějaký tip, co s tím ( kromě toho, abych s ní šlahnul z okna ) ? Nedělám si iluze, že z toho bude Fender, ale když jsi psal, že máš nějakého Stagg strata, kterého jsi seřídil tak, že ladíš jednou za čas, tak se mi nechce věřit, že by moje čína byla oproti staggu tak hrozná. Určitě za tím bude moje neschopnost, ale nevím, co dělám špatně ...