jinak já vím že je to šit, od takových šitů se to dá čekat atd, tak prosím o zdržení se podobných komentářů, peace
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
jak kdyby ta struna něco rozechvívala vychází to spíš z toho udělátka jak z toho vylízají struny tuším vořech se to menuje bo tak nějak,
J.J. píše:Jak starý máš struny? Zní to jako by ta kytara měla vlka na prázdný struně, což nevím, jestli je vůbec možný.
Kocour na to kápnul, je to ono. Mně to dělalo géčko, vyřešilo to lehké přebroušení. Bude stačit protáhnout to na straně dál od kobylky, aby se vytvořila měkká hrana s plochou skloněnou směrem ke kolíkům.kocour píše:jak kdyby ta struna něco rozechvívala vychází to spíš z toho udělátka jak z toho vylízají struny tuším vořech se to menuje bo tak nějak,
Já mám podezření na "sitar-efekt", který vzniká tím, že struna se v tom vořechu vopírá plošně místo na hraně.
Jak se seřizuje ořech:
http://www.stewmac.com/freeinfo/Nuts,_saddles/a-nuts.html
kcr

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Kocour na to kápnul, je to ono. Mně to dělalo géčko, vyřešilo to lehké přebroušení. Bude stačit protáhnout to na straně dál od kobylky, aby se vytvořila měkká hrana s plochou skloněnou směrem ke kolíkům.kocour píše:jak kdyby ta struna něco rozechvívala vychází to spíš z toho udělátka jak z toho vylízají struny tuším vořech se to menuje bo tak nějak,
Já mám podezření na "sitar-efekt", který vzniká tím, že struna se v tom vořechu vopírá plošně místo na hraně.
Jak se seřizuje ořech:
kcr
Atkins píše:On by to měl být spíš tak trochu oblouček než hrana, v žádné případě by to neměla být plocha.
Pikus píše:Atkins píše:On by to měl být spíš tak trochu oblouček než hrana, v žádné případě by to neměla být plocha.
aha, tak to skočím do hudebnin, nějak způsobem sundám ten, co tam mám, dám tam kostěný a ještě do zabrousím do oblouku... díky
kocour píše:jak kdyby ta struna něco rozechvívala vychází to spíš z toho udělátka jak z toho vylízají struny tuším vořech se to menuje bo tak nějak,
Jak se seřizuje ořech:
kcr
Must4f píše:kocour píše:jak kdyby ta struna něco rozechvívala vychází to spíš z toho udělátka jak z toho vylízají struny tuším vořech se to menuje bo tak nějak,
Jak se seřizuje ořech:
kcr
j tak ten ořech sem nemyslel myslel sem teda asi kobylku( to jak se do toho šroubuje vibrpáka ) ale to je jedno... takže myslíš vytáhnout strunu, něčím to protáhnout a dát zpátky? a má tam teda bejt hrana nebo oblouk?
Jinak děkuji všem za rady, cením si toho
Pro začátečníka je jednodušší tu zadní hranu (u kolíků) jen strhnout a trochu sklonit celkový tvar drážky, ono se to stejně časem vyběhá. Samozřejmě, nejlepší je plynulý tvar navazující na napjatou strunu, s lehkým zalomením směrem ke kobylce, pro sichr.Atkins píše:On by to měl být spíš tak trochu oblouček než hrana, v žádné případě by to neměla být plocha.

rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1 píše:Pro začátečníka je jednodušší tu zadní hranu (u kolíků) jen strhnout a trochu sklonit celkový tvar drážky, ono se to stejně časem vyběhá. Samozřejmě, nejlepší je plynulý tvar navazující na napjatou strunu, s lehkým zalomením směrem ke kobylce, pro sichr.Atkins píše:On by to měl být spíš tak trochu oblouček než hrana, v žádné případě by to neměla být plocha.
Pokud to jde jakoby z kobylky, jsou dvě velmi pravděpodobné možnosti - je to skutečně sitar efekt, jen to slyšíš spíš z kobylky, přenesené přes strunu, nebo ti rezonují pružiny. Pružiny se dají zatlumit tak, že za ně vložíš kousek houby na nádobí.
Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků