Bazar hudební nástroje Hudební nástroje

Hudební fórum

Diskuze o všem, co souvisí s hudbou a hudebními nástroji.

Poškozený krk, co s tím?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Poškozený krk, co s tím?

Příspěvekod soldi3r » 2.08.2011 15:33

Neopatrně jsem se otočil s kytarou a bouchnul s ni do zdi, za chvíli jsem si všimnul, že trochu praskla koncová část krku. Je jasně vidět prasklina v laku, která vede zhruba od druhého pražce přesně doprostřed pod nultý pražec a ješte cca 4 cm za nultý pražec.

Čeho jsem si dále všimnul je, že jsou viditelné ještě další dvě prasklinky vedoucí podélně podél krku od nultého pražce po zhruba pražec druhý, jakoby chtělo odstát to co je mezi krkem a pražcema (nevím jak to to nazývá, ale je to ta část, na které jsou přidělané pražce, většinou bývá na bocích lemována bílou barvou a jsou na ní tečky označující 3., 5., 7. atd. pražec.)

No, má otázka zní, co s tím? Zatím mě to v podstatě ve hraní neomezuje, zvuk se víceméně nezměnil, ale mám takový pocit, že se ta hlavní prasklina mírně prodlužuje, a že v těch místech asi bude mít lak tendenci odpadávat. Jak by se opravilo? Napadá mě, že asi budu muset vyměnit celý krk, nebo stalo se někdy někomu něco podobnýho? Díky za odpovědi.

PS: Až budu doma, určitě dodám nějaký fotky.

EDIT: zde jsou slíbené fotečky, snad na nich bude něco poznat:

http://www.imagehosting.cz/?v=p1000922.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000926.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000929.jpg
http://www.imagehosting.cz/?v=p1000930.jpg
Naposledy upravil soldi3r dne 7.08.2011 11:30, celkově upraveno 1
Kytara: Vintage V100HB
Struny: D'Addario EXL110
Kombo: Fender Frontman 25r
Trsátko: Jim Dunlop Picks Tortex Standard 0.60mm

Internetový magazín It's hack!
soldi3r

Re: Poškozený krk, co s tím?

Příspěvekod tadeasp » 2.08.2011 17:07

Nafoť to, ale jak to tak popoisuješ tak to zní jako kdyby seti oddělával hmatník.
Být tebou tak to určitě hodím k nějákému odborníkovi a ten ti přímo poradí.
R.G.D Design Stratocaster (bridge Bill Lawrence pickup,Floyd Rose)
Cort AD 810 NAT
Dunlop MXR Distortion 104+
Digitech Screamin blues
Boss CE-5
Roland Cube 15x
tadeasp

Věk: 18

Příspěvekod DoMzuna » 2.08.2011 17:17

Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedí :) Chci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi :)
DoMzuna

Příspěvekod tadeasp » 2.08.2011 17:22

DoMzuna píše:Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedí :) Chci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi :)

Kytarář, a ten ti řekne i cenu.
R.G.D Design Stratocaster (bridge Bill Lawrence pickup,Floyd Rose)
Cort AD 810 NAT
Dunlop MXR Distortion 104+
Digitech Screamin blues
Boss CE-5
Roland Cube 15x
tadeasp

Věk: 18

Příspěvekod DoMzuna » 2.08.2011 17:27

tadeasp píše:
DoMzuna píše:Zdravím, předem se omlouvám, že budu zasírat tenhle topic, ale nechtěl jserm zakládat nový, když to tematicky trochu sedí :) Chci se zeptat.. mam LP s rosewood hmatníkem, ale chtěl bych eben. Takže je nějaká možnost výměny? U kytaráře, nebo někde specializovaně? A co cenově? Díky za odpovědi :)

Kytarář, a ten ti řekne i cenu.

Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.
DoMzuna

Příspěvekod Tonda » 2.08.2011 17:41

Obrázek
"I took a long, hard look at my current inventory and realized I had enough guitars and gear to supply three garage bands..." (kdosi na FenderForum.com :))
Tonda

Příspěvekod John M. William » 2.08.2011 19:53

soldi3r píše:Neopatrně jsem se otočil s kytarou a bouchnul s ni do zdi, za chvíli jsem si všimnul, že trochu praskla koncová část krku. Je jasně vidět prasklina v laku, která vede zhruba od druhého pražce přesně doprostřed pod nultý pražec a ješte cca 4 cm za nultý pražec.

Čeho jsem si dále všimnul je, že jsou viditelné ještě další dvě prasklinky vedoucí podélně podél krku od nultého pražce po zhruba pražec druhý, jakoby chtělo odstát to co je mezi krkem a pražcema (nevím jak to to nazývá, ale je to ta část, na které jsou přidělané pražce, většinou bývá na bocích lemována bílou barvou a jsou na ní tečky označující 3., 5., 7. atd. pražec.)

No, má otázka zní, co s tím? Zatím mě to v podstatě ve hraní neomezuje, zvuk se víceméně nezměnil, ale mám takový pocit, že se ta hlavní prasklina mírně prodlužuje, a že v těch místech asi bude mít lak tendenci odpadávat. Jak by se opravilo? Napadá mě, že asi budu muset vyměnit celý krk, nebo stalo se někdy někomu něco podobnýho? Díky za odpovědi.

PS: Až budu doma, určitě dodám nějaký fotky.

Vezmi to spíš k odborníkovi.. Když do toho nevidíš, tak to určitě nedělej doma podle internetu, protože to můžeš akorát z*****
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
John M. William

Příspěvekod kmensik » 3.08.2011 21:46

Vyfoť to. V laku je to OK, ve dřevě horší.
kmensik

Příspěvekod 60'Rock_N'_Roll » 4.08.2011 7:14

DoMzuna píše:
Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.

pokud to neni LP alespoň za 40 000, tak to nemá cenu
60'Rock_N'_Roll

Příspěvekod Fořt » 4.08.2011 8:52

Bez fotky těžko posoudit, ale z toho, jak to popisuješ to vypadá, že praská pouze to bílé plastové lemování krku (není to barva), resp. spoj, jímž je přilepeno ke krku. To není zas taková fatální tragédie, se kterou by si kytarář, možná i ty sám, nedokázal poradit.
Fořt
Rádce

Věk: 42

Příspěvekod woro90-1 » 4.08.2011 9:12

60'Rock_N'_Roll píše:
DoMzuna píše:Ok.. díky díky.. a ještě jedna věc.. jaká by byla orientační cena?.. v tohmel se moc neorientuju.
Co to plácáš?
Jsem woro90, původní účet přestal fungovat.
Obrázek
rushfan píše:They want to be equal, but point out how they are different. That's hypocrisy.
woro90-1
Rádce

Věk: 21

Příspěvekod John M. William » 4.08.2011 18:18

60'Rock_N'_Roll píše:
DoMzuna píše:

Když nebudu mít LP alespoň za 40 000, tak nemá ani cenu měnit struny? :roll: S takovým přístupem to člověk daleko dotáhne.. Také jsem tyhle názory měl, ale pak mi došlo, jaký je to nesmysl takhle to brát.. :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

John M. William

Příspěvekod soldi3r » 7.08.2011 11:30

soldi3r

Příspěvekod kmensik » 7.08.2011 11:51

Blbý. Rychle s tím ke kytaráři. Mohl by tu prasklinu nainjektovat řídkým lepidlem (vteřinovým?) a stáhnout. V tomto stavu ti může hlava uletět při dalším ťuknutí.
kmensik

Příspěvekod Mastr » 8.08.2011 0:57

John M. William píše:
60'Rock_N'_Roll píše:
DoMzuna píše:

Když nebudu mít LP alespoň za 40 000, tak nemá ani cenu měnit struny? :roll: S takovým přístupem to člověk daleko dotáhne.. Také jsem tyhle názory měl, ale pak mi došlo, jaký je to nesmysl takhle to brát.. :roll:

Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Flying V Custom white EMG81/81, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Dord, Marshall 4x12, efekt: Dunlop 95Q, EHX LPB-1, Dunlop Carbon Copy delay, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr

Příspěvekod J.J. » 8.08.2011 22:47

Mastr píše:Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.

:?: Nespletl sis téma?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěla Admira Malaga, Jolana Diamant, Ibanez AW 3000, J.J.Gtrs - 7string PRSo
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
J.J.

Věk: 30

Příspěvekod ...EDGE... » 9.08.2011 0:08

J.J. píše:
Mastr píše:Tady se ho musím zastat chlapi... měnit na LP za 6500 hmatník z rosewood na eben (ještě když je ten rosewood tak tmavě namořený, že vzhledově to ani nejde poznat) je podle mě úplná ptákovina a mrhání penězi.

:?: Nespletl sis téma?

Na to se DoMzuna ptal.
...EDGE...

Věk: 20

Příspěvekod John M. William » 9.08.2011 0:14

Když ono se v jednom topiku řeší dva problémy.. :roll: To je pak těžký. Myslel jsem, že 60'Rock_N'_Roll naráží na soldi3rův problém.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

John M. William

Příspěvekod soldi3r » 9.08.2011 13:20

Tak teď jsem zmatený i já, ale podle mě to s tím LP za 40 000 se netýká mého dotazu.

soldi3r

Příspěvekod soldi3r » 10.08.2011 21:25

co myslíte, kolik by stála oprava u kytaráře?

soldi3r

Další

Zpět na Snímače, hardware, příslušenství, údržba